ide kullanmadığım için kullanımdaki en eski bilgisayar dahi işimi görür. zaman zaman büyük dosyalarla çalışmayı kolaylaştırmak için ram ihtiyacı olabiliyor onun dışında işlemci kafidir. işin içine oyun girecekse tabi o zaman laptop fiyatı da 20bini geçer diye düşünüyorum. yazılım için iyi bir bilgisayar ihtiyacı gerçekten yok, o yüzden oyun için isteklerinizi karşılayacak donanımı düşünebilirsiniz.Hocam hem oyun (ağır oyunlar degil) hemde yazılım için nasıl laptoplar önerebilirsiniz?
Hocam bahsettiğim şey bu işte... Bazı insanlar pc'yi oyun oynamak ya da kişisel hobileri için kullanır. Başka bir iş yapıyordur ve akşamdan akşama eli değer mesela. Ama yazılımcı ve tasarımcının hayatıdır bilgisayarı. Tuvalette bile yanında olsun ister ve laptop'ın verdiği rahatlığı, taşıma kolaylığını asla masaüstü veremez. Zaten iyi bir projede çalışacak olsa kendi makinaları olur ofislerinde. O yüzden kişisel olarak eğer ikisini de almaya gücü yetmiyorsa her zaman laptoptan yana olurum. Ki mesela IDE ile çalışacak dahi olsa (mesela benim b*klu 4gb ramli rahmetli emektar bile acil bir durumda iş görüyordu) söz konusu oyun olmadığı sürece orta üst seviye bir cihaz bile uzun süre iş görür. Mesela monster v15.4 var şu an 8 GB'de ram ekledim uzun süre daha yenisini almam.Sadece kullanım konusunu düşünme hocam. İnsanlar laptopu mobilite için tercih eder. İstedikleri zaman alıp bi yerlere gidebilecekleri için tercih eder. Sonuçta arkadaşımız öğrenci. Baba evine gidip gelcek. her seferinde masaüstü bilgisayarı toplayıp gidemez
Ayrıca laptop kullanımı için şöyle bi yanlış var aslında. Laptop imkanlar dahilinde her zaman prizde takılı olarak kullanılmalı. Çünkü günümüzde bataryalar belli oranda (%95 -98 civarı) şarj edildikten sonra şarj almıyorlar. Bataryayı sadece elektriğe ulaşma imkanı olmayan durumlarda kullanmak batarya ömrünü korumada çok önemlidir.
13 yıllık yazılımcıyım, ilk laptobumu 15 yıl önce aldım. Ve kullandığım hiç bir laptopta batarya 'cortlaması' yaşamadım
Mouse konusuna gelince, o konuda ben de geri kafalıyım touchpad sevmiyorum, mouse candır
Selametle..
Bulunduğum yerde okuyacağım
o fiyata hiç laptopa bulaşma masaüstü ayarlamaya bak.Laptop almaya karar verdim bütçem 7-8k gibi civarlarda. Buna göre hangi modeli örebilirsiniz?
Masaüstü bilgisayarın rahatlığını neden veremesinler hocam? Masaüstü olduğu zaman tek bir yere mahkumsun, hareket edemiyorsun. İşin yarım kaldığında bilgisayarı yanında götürüp farklı bir yerde devam edemiyorsun. Laptop olduğu zaman her yerde çalışabilirsin. Batarya 6 ayda cortlayacak demişsiniz ancak bilinçli kullanımda senelerce hiçbir şey olmadan götürür. Şahsen Acer marka laptop kullanıyordum, 3 sene aktif kullanmama rağmen hala +3 saat batarya ömrü sunuyordu. Onu emekli edip eve bıraktım, kendime farklı bir laptop aldım.masaüstü pc'nin rahatlığını hiç biri veremez. laptop bir süre sonra kasmaya donmaya başlar. bataryası zaten 6 ayda cortlayacağı için sürekli prize mahkumsun. o halde neden masaüstü kullanılmasın? yıllardır masaüstü pc kullanırım, en son fan gürültüsü kafamı ütülemeye başlayınca, mini pc alıp gürültüden kurtuldum. masaüstüne devam. laptopları nedense pek sevmiyorum. laptop kullandığım zamanlarda ise mutlaka bir mouse olmasını isterim. eski kafalıyım biraz
Laptop almaya karar verdim bütçem 7-8k gibi civarlarda. Buna göre hangi modeli örebilirsiniz?