Yardım Bekleme Modunda Şarj Yiyor

HakPerest1167

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Note9S 64/4
Konular
4
Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi telefon kullanılmıyorken şarjı bir hayli hızlı gidiyor. Daha önce benzer bir yardım konusu açmıştım. Çözüldü - Şarj Sorunu
Daha önceki konuda, telefon çekmediği için şarjı hızla yediğini, uçak moduna aldığımda sorunu çözdüğümü belirtmiştim fakat yakın zamanda operatör değiştirdim ve telefon çok iyi bir şekilde çekiyor. 5 çizgiden 4'e inmiyor fakat sorun hala devam ediyor uçak moduna aldığımda sorun yok vowifi ile idare edeyim diyorum fakat vowifi düzgün çalışmıyor. Operatörden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Önceden Türk Telekom hattım vardı vowifi etkinken arayanların çoğu ulaşamıyordu. Şimdi vodafone a geçtim bunun vowifi sistemi daha berbat mesajlar hiç gelmiyor, bazı kişileri vowifi ile arayamıyorum vowifi kapattığım an arayabiliyorum vs. Yani sürekli uçak modunda kullanmam imkansız. Uçak modundan çıktığım an şarj su gibi akıp gitmeye başlıyor. Daha önce Stock Avrupa rom, stock global rom denedim ve şu an xiaomi.eu romdayım bu romların hepsinde aynı sorun devam etti. Bu sorun bu telefona sahip herkeste mi var sadece bende mi var bilmiyorum fakat çözümünü merak ediyorum. Sorun yazılımsal mıdır donanımsal mıdır anlamış değilim. Yazılımsal olduğunu düşünüyorsanız ne yapmalıyım ya da hangi romu kurmalıyım, Donanımsal ise sorun hangi donanımda olabilir?
Monalte üstad siz de yardımcı olursanız çok teşekkür ederim. Cevap yazacak herkese şimdiden teşekkür ederim.

EDİT:
Monalte üstadın istatistikleri istemesiyle; şarjı fulleyip, sistem uygulamaları dahil neredeyse tüm uygulamaları uygulama pil tasarrufundan "Arka plan etkinliğini kısıtla" seçeneğini işaretledim. Gps, eşitmele, wifi gibi şeyleri kapattım. Ara sıra fotoğraf çekerek kayda aldım. İlk ss'den son ss'ye kadar telefonu hiç kullanmadım.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Son düzenleme:

HakPerest1167

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Note9S 64/4
Konular
4
IMEI alakalı gibi duruyor hocam diğer bir seçenek 4.5g az çekiyor konu sahibi şebeke çekiminde problem olmadığını söylüyor ama.
Mobil veriyi açtığım an direk 4.G açılıyor altına düşmüyor. Kötü bir bağlantıya sahip diyelim. Evde red mi note6 pro var operatörü Telekom evde tek çizgi 2 çizgi arasında gidip geliyor fakat beklerken bu kadar yemiyor telefon. Orjinal imei de de aynı problem vardı hiçbir repair işlemi yapmadan önce yani.

Oyla:

uynsogl

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Curtana
Konular
1
Mobil veriyi açtığım an direk 4.G açılıyor altına düşmüyor. Kötü bir bağlantıya sahip diyelim. Evde red mi note6 pro var operatörü Telekom evde tek çizgi 2 çizgi arasında gidip geliyor fakat beklerken bu kadar yemiyor telefon. Orjinal imei de de aynı problem vardı hiçbir repair işlemi yapmadan önce yani.

İlginç, bakalım bilen hocalarımız ne diyecek bende merak ediyorum.

Oyla:

HakPerest1167

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Note9S 64/4
Konular
4
İlginç, bakalım bilen hocalarımız ne diyecek bende merak ediyorum.
Volteyi kapatıp daha önce test etmiştim ama tekrar edicem. Tercih edilen ağ türlerini biraz kurcalayayım bakayım. İnşallah çözümünü bilen çıkar.

Oyla:

illgTR8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlkerysnbkn
Cihazım
Redmi note 8 pr
Meslek
Ögrenci
Konular
14
Volteyi kapatıp daha önce test etmiştim ama tekrar edicem. Tercih edilen ağ türlerini biraz kurcalayayım bakayım. İnşallah çözümünü bilen çıkar.
Hocam şebeke diyor bencede IMEI de birşey var cihaz şebeke arıyor sürekli galiba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sizde sabaha kadar şarj yiyormu bende redmi note 8 pro var sabaha kadar %2 veya 3 yemiş oluyor uçak moduna aldigimidada sadece sabaha kadar %2 yemiş oluyor arka plan fln kapalı cihazım yurt dışı kayıtlı

Oyla:

HakPerest1167

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Note9S 64/4
Konular
4
Hocam şebeke diyor bencede IMEI de birşey var cihaz şebeke arıyor sürekli galiba

Hocam sizde sabaha kadar şarj yiyormu bende redmi note 8 pro var sabaha kadar %2 veya 3 yemiş oluyor uçak moduna aldigimidada sadece sabaha kadar %2 yemiş oluyor arka plan fln kapalı cihazım yurt dışı kayıtlı
Sıkıntı yok o normal. :) Benimki gibi yüzde 20 30 gitmesin de :D

Oyla:

HakPerest1167

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Note9S 64/4
Konular
4
Monalte üstad yüklediğim ss deki ulusal dolaşım kısmı açıktı. Bir alakası var mıdır sorunumla? Devre dışı bıraktım bakalım ne olacak.

Hocam yanlış alıntıyı almışım uynsogl hocamın alintisini alcaktim
Sorun değil yüzde 2 3 yemesi eminim. Kafan rahat olsun :)

Oyla:

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Şimdi MIUI romlarda milyon tane gereksiz sevris, zart zurt var uçak moduna dahi alsanız bile arka planda şarjı sömüren uygulamalar oluyor gece uyuyun uyumayın farketmiyor normal bir şey. AOSP rom kurup bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.
MIUI'da %6-7 şarjım giderken AOSP romda %0 şarj kayıbı ile uyanıyordum.

Oyla:

illgTR8

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlkerysnbkn
Cihazım
Redmi note 8 pr
Meslek
Ögrenci
Konular
14
Monalte üstad yüklediğim ss deki ulusal dolaşım kısmı açıktı. Bir alakası var mıdır sorunumla? Devre dışı bıraktım bakalım ne olacak.

Sorun değil yüzde 2 3 yemesi eminim. Kafan rahat olsun :)
Hocam uluslararası dolaşımla alakası olabilir bide bu gece basın bakalım bende kapalı çünkü

Oyla:

HakPerest1167

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Note9S 64/4
Konular
4
Şimdi MIUI romlarda milyon tane gereksiz sevris, zart zurt var uçak moduna dahi alsanız bile arka planda şarjı sömüren uygulamalar oluyor gece uyuyun uyumayın farketmiyor normal bir şey. AOSP rom kurup bu sorunlardan kurtulabilirsiniz.
MIUI'da %6-7 şarjım giderken AOSP romda %0 şarj kayıbı ile uyanıyordum.
Cevap yazma zahmetinde bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. %6-7 yese çok iyi ama ben de yüzde 20 yiyor 8 saatte. Miui romlar aosp romlara göre daha ağır ever ama başka miui rom kullanan bu cihazlarda bekleme modunda bu kadar şarj yemiyor benim anlamadığım kısım da o. Yine de önerdiğiniz note9s(curtana) custom rom varsa kurup denemek isterim çünkü romların içeriği ve özellikleri konusunda hiç bilgim yok malesef.

Oyla:
Üst Alt