Soru Band 20

rone

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cenk
Cihazım
Mi 9 se
Konular
8
Band 20 ile ilgili konuları burada toplayabiliriz. Öncelikle sorunun tanımını yapalım.

Gerek bu forumda, gerek donanımhaberde, IMEI atıldıktan sonra, çoğu kişi, band 20'nin gittiğini ve 800MHz üzerinden hizmet alamadığını belirtmiş. Bazıları telefonun genel çekim performansında kötüleşme hissettiklerini söylemiş.

IMEI atıldıktan sonra band 20'nin gitmesi, gerçek bir durum mudur ? Sadece band 20 çeken yerde deneme yapan biri var mıdır ?

Turkcell'in band 20 kullanmadığı, Vodafone'un sadece kırsalda band 20 kullandığı söyleniyor. Türk Telekom'da durum nedir ?

Çift hat kullananların deneyimleri nelerdir ?

IMEI atma işlemi, neden sadece band 20'yi etkilemektedir ? Bu banda özel durum nedir ?

IMEI kaydı yapmış ve yapmamış kişiler, mevcut bandlara Network Signal Guru uygulamasıyla ile bakıp ekran görüntüsü alıp, paylaşabilirler mi ? Ve yine kullandıkları rom'u yazabilirler mi ? Elimizde konu ile ilgili gerçek bir bilgi olması için mümkün olduğunca fazla kullanıcıdan veri almalıyız. En az 10-15 kullanıcı.

Sorunu yaşadığını iddia edip çözüm bulan biri var mıdır ?

SmashTR

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
----
Konular
68
Peki bunlardan en sağlıklısı hangisi?mesela altta "global" yazıyor. Hangisini seçmeliyiz ki tam verim alalım turkcell den :)

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Hocam hepsini tek tek aratırsanız bulabilirsiniz ben LTE/WCDMA'da kullanıyorum.

Oyla:

osmancan71

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Osman
Cihazım
Mi note 10
Meslek
Memur
Konular
28
Hocam sizde imei işlemi yapıldı mı?
hayır yapılmadı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Peki bunlardan en sağlıklısı hangisi?mesela altta "global" yazıyor. Hangisini seçmeliyiz ki tam verim alalım turkcell den :)
bu ayarların basit hali burada var. hatta xiaomide daha çok seçenek sunmuşlar. sürekli 4g kullananlar için en güzeli 2g-3g-4g. aslında oda mantıksız gereksiz bi seçenek :D . tercih edilen 4g aldıktan sonra sırasıyla çekmiyorsa 2g ye kadar düşüyor diye biliyorum. belki belli sinyal seviyesinin altına gelince düşüyodur diğer seçeneklerde. bi ara onuda test etmeye çalışmıştım ama pek başarılı olamadım :) o yüzden kurcalamayı bıraktım.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-06-06-20-18-42-607_com.android.phone.png
    Screenshot_2019-06-06-20-18-42-607_com.android.phone.png
    67,8 KB · Görüntüleme: 145
Son düzenleme:
Oyla:

suleymanyalcin

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
süleyman
Cihazım
POCO F2 PRO
Meslek
SMMM
Konular
33
9 se lere plaka işlemi yapıldığı zaman cihazda band 20 özelliği gidiyor bu bir gerçek.
2 tane 9 se kullandım ikisinde de band 20 özelliği imei atıldıktan sonra kayboldu.
He bu arada şehir merkezinde pek sıkıntı değil.
Ama kırsal alanda yaşıyorsanız band 20 kullanıyorsa şebekenin şüphesiz ki büyük sorun yaşarsınız.
Size tavsiyem 9 se kullanan arkadaşlar telefonu aldıktan sonra hemen imei artırmayın.
8 ay bekleyin ondan sonra imei atın

MI 8 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

zafermtl

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
zafer
Konular
4
şuan bende 3 sene önce aldığım mi5 için band açma yöntemlerini kullanıyorum qxdm yardımıyla. ilk aldığım zamanlar band20 de dahil nerdeyse bütün bandları açmıştım (B1 den B44 kadar) fakat donanımsal olarak band 20 olmadığı için çalışmıyordu. Şuan tekrar network sinyal guru programından baktığımda açılmış olan olan bandların nerdeyse hepsi gitmiş. Sadece B1,B3,B5,B7,B38,39,40,41 görünüyo.

Oyla:

HüseyinAvcı

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Mi Mix 3
Meslek
Eczane Teknikeri
Konular
32
Arkadaşlar yeri burası olmayabilir ama sadece bende mi var bilmiyorum. Migrostan alınma global olmayan mi 8 imde band 20 desteği olduğunu ve bağlandığını gördüm. İlk açtığımda band 20 ye bağlıydı. Sonra başka bi yere gittim band 3 e bağlıydı. Ve en son gittiğim yerde de band 7 ye bağlandığını gördüm.

Oyla:

ibrahimseyda

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
mi 8
Meslek
eczacı
Konular
7
Global değilse ,band20 özelliği yok hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Network Signal guru ile hangi band lar telefonunuzda açık öğrenebilirsiniz. Program root istiyor lakin

Mi "8" için Çin cihazlarında da band20 özelliği var.

Hocam bende mi 8 var migrostan alınma ama global değil ben nereden öğrenebilirim acaba cihazımda band 20 desteği var mı yok mu diye

Oyla:

Centasci

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cengiz
Cihazım
Mi 10 Ultra
Meslek
İBB
Konular
77
Mi "8" için Çin cihazlarında da band20 özelliği var.

Hocam buraya nasıl bakıyorsunuz

Oyla:
Üst Alt