Yardım Arama Yaparken Sorun Yaşıyorum

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Cihazımda güncel sürüm MIUI EU Beta (20.6.18), OrangeFox Recovery ve Magisk root var., operatörüm Türk Telekom.

Cihazımı aldığım gün standart şekilde Global Stabil rom yüklüydü ve aldığım gün neredeyse hiç kullanmadan direk bootloader kilidini açıp custom roma geçiş yaptım. Bu bilgiyi neden verdiğimi aşağıda anlatacağım.

Sorunum şu: Ben birisini arayacağım zaman, 10 aramanın 7-8 tanesinde karşı taraf çağrımı cevaplamasına rağmen, ben karşı tarafı rahatlıkla duysam da karşı taraf beni duyamıyor. Bu 7-8 çağrının dışında 10 aramanın 1 tanesinde de ben karşı tarafı duyamıyorum, karşı taraf beni duyabiliyor. Özetle 10 arama yaptığımda 1 defasında sağlıklı şekilde iletişim kurabiliyorum. Bir başkası beni aradığında ve çağrıyı cevapladığımda bu problem hiç yaşanmıyor.

Yukarıdaki ek bilgiyi şu sebeple verdim, cihazıma custom rom kurmadan önce muhtemelen hiç arama gerçekleştirmediğim için bu sorunun kaynağı custom rom mu, cihaz mı yoksa operatör mü kestiremiyorum. MIUI EU ana konusunda bu sorunu yaşadığını belirten kimse olmadığına göre kuvvetle muhtemel sorunun kaynağı custom rom değil.

Sorunla ilgili olarak operatörümün çağrı merkezini bir kaç defa aradım ancak klasik şekilde olduğu gibi sistemlerinde herşeyin normal olduğunu iddia edip suçu cihaza atıyorlar.

Benim tüm denemelerimden edindiğim sonuçlar aşağıdaki gibi olup, çözüm konusunda bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

• MIUI EU rom'u son 4 sürümdür kullanıyorum ve her yeni gelen sürümde format daya ve 4 wipe akabinde tamamen temiz şekilde kuruyorum.
  • Sorunun kaynağı olarak VoLTE servisinin açık olmasını düşündüm, kapattıktan sonra da denedim, bir şey değişmedi.
  • Hattımı başka bir cihaza takıp deneme şansım maalesef ki yok, bu önemli bir adım da olsa deneyemiyorum.
  • Yüklü olan yüzlerce uygulamamdan ötürü tekrar global roma dönüp test yapmak çok fazla vakit kaybettireceği için mümkünse bunu yapmadan bir yerlere varmayı isterim.
  • Cihazım Türkiye cihazı olup, IMEI numarası ithalat yoluyla kaydedilen IMEI olarak görünmektedir ve cihaz Xiaomi Türkiye garantilidir.

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
IMEI Reapir de yapılmamış cihaza valla ne desem boş, hatalı yapılmıştır da diyemiyorum. Garantiniz var okuduğum kadarıyla fakat BL kilidini açmışsınız Delta olsa gönderirdiniz o bakımdan da kötü olmuş. AOSP rom kurmayı deneyin isterseniz?
Hayır. Garanti yok, IMEI repair yapılmış cihaz.

Oyla:

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
Hocam band 20 yokken aldığım hız buyurun. Hat Türkcell Yer Kocaeli
Konum atın geliyorum hemen haha-- haha--
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Note 9s şarjı için, iPhone se yi de kamerası için almak istiyorum. Bakalım aralarında 1650 TL fark var.
İPhone sevdası varsa siz bilirsiniz. Dediğim gibi ben şahsen İPhone almam fiyatlar yüzünden ha siz yinede bana BAKMAYIN

Oyla:

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Hayır. Garanti yok, IMEI repair yapılmış cihaz.
Siz konu sahibi değilmişsiniz sizde demi aynı sorun var?
2G ve 3G de problem oluyorsa imei reapir hatalı QCN kullanılmıştır. Telefon K20 mi 9T mi?

Oyla:

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Siz konu sahibi değilmişsiniz sizde demi aynı sorun var?
2G ve 3G de problem oluyorsa imei reapir hatalı QCN kullanılmıştır. Telefon K20 mi 9T mi?
Telefon Mi 8 SE Android 10 Masik 13.1 yüklü

Oyla:

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Konu sahibi olarak benim durum bayaa arka planda kalmış :)

Bu da benim ekran görüntüm. Sanıyorum bende var band 20

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
34
Konu sahibi olarak benim durum bayaa arka planda kalmış :)

Bu da benim ekran görüntüm. Sanıyorum bende var band 20

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Band 20 var hocam. Türkcell hat varsa bi hat değiştirmeyi deneyin fark olacak mı? Ya da Muradovs hocamın dediklerini bir deneyin fayda sağlayabilir.

Konum atın geliyorum hemen haha-- haha--

İPhone sevdası varsa siz bilirsiniz. Dediğim gibi ben şahsen İPhone almam fiyatlar yüzünden ha siz yinede bana BAKMAYIN
Hocam daha önce ucuz diye Türktelekom kullanıyordum doğru düzgün çekmiyordu sonra vodafone kullanmaya başladım o da tatmin etmedi. 5 aydır da Türkcell kullanıyorum efsane diyebilirim hız olarak. ses kalitesi hepsi on numara. bir arkadaşımda mi 8 se var hatta ben tavsiye ettim ona. vodafone kullanıyordu. ses yankılı gelip gidiyordu şebeke sürekli gelip gidiyordu. arama yaptığında 2-3 seferden sonra hat düşüyordu hattını türkcell yaptık şimdi canavar hem de band 20 yokken.

Son düzenleme:
Oyla:

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Ben de maddi açıdan çok zorladığı için Turkcell'ten Türk Telekom'a bir kaç ay önce geçtim. Evet Turkcell üst düzey hizmet veriyor, ben de oldukça memnundum ancak günümüz şartlarında tarifeler için talep ettikleri tutarlar Türk Telekom'a göre uçuk tutarlar.

Şimdi 3 kuruşa 5 köfte yok diyenler olacaktır, ancak Turkcell 33 kuruşa 5 köfte satıyor maalesef.

3G ile bir süre test edip sonuçları paylaşacağım tekrar ancak velev ki 3G'de sorun yaşamadım, bu durumda sırf bu yüzden LTE'den faydalanamayacağım anlamına mı gelecek bu?

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
34
Ben de maddi açıdan çok zorladığı için Turkcell'ten Türk Telekom'a bir kaç ay önce geçtim. Evet Turkcell üst düzey hizmet veriyor, ben de oldukça memnundum ancak günümüz şartlarında tarifeler için talep ettikleri tutarlar Türk Telekom'a göre uçuk tutarlar.

Şimdi 3 kuruşa 5 köfte yok diyenler olacaktır, ancak Turkcell 33 kuruşa 5 köfte satıyor maalesef.

3G ile bir süre test edip sonuçları paylaşacağım tekrar ancak velev ki 3G'de sorun yaşamadım, bu durumda sırf bu yüzden LTE'den faydalanamayacağım anlamına mı gelecek bu?
Hocam LTE'de sorun olacağına H+ 'da kullanıp rahat edebilirsiniz. Yada hattı değiştirebilirsiniz. Günlük kullanıma yeter H+ da.

Oyla:

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Ben sizle konuşuyorum zannediyorum. :D Arkadaşa dediklerimi uygulayın deneyin bi isterseniz.

Mi 8 SE'lerde band 20 olmaz zaten çin cihazı. Sizdede mi ayın sorun var?
Evet maalesef hocam bende de aynı sorun var. 3g ve lte fark etmiyor, telefonu açtıktan sonra ki 2-5 saniye sonra ses geç gidiyor yada geç geliyor.

Band 20 var hocam. Türkcell hat varsa bi hat değiştirmeyi deneyin fark olacak mı? Ya da Muradovs hocamın dediklerini bir deneyin fayda sağlayabilir.

Hocam daha önce ucuz diye Türktelekom kullanıyordum doğru düzgün çekmiyordu sonra vodafone kullanmaya başladım o da tatmin etmedi. 5 aydır da Türkcell kullanıyorum efsane diyebilirim hız olarak. ses kalitesi hepsi on numara. bir arkadaşımda mi 8 se var hatta ben tavsiye ettim ona. vodafone kullanıyordu. ses yankılı gelip gidiyordu şebeke sürekli gelip gidiyordu. arama yaptığında 2-3 seferden sonra hat düşüyordu hattını türkcell yaptık şimdi canavar hem de band 20 yokken.
Telefonu çok kelepir fiyata almıştım bir buçuk sene önce. O yüzden değiştirmiyordum. Her ne kadar çekme ve hız sorunu yaratsa da Fiyatına göre çok performanslı bir telefon. Zaten Kamera arama mesaj WhatsApp için kullanan biriyim telefonu. O yüzden çok üst düzey olup olmaması etkilemedi beni. Bakayım belki iPhone se 2020 yada redmi note 9s alacağım. Arasında karar kılmaya çalışıyorum

Oyla:
Üst Alt