Yardım Arama Yaparken Sorun Yaşıyorum

SertaGE

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sertaç
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Meslek
Sistem Mühendisi
Konular
20
Cihazımda güncel sürüm MIUI EU Beta (20.6.18), OrangeFox Recovery ve Magisk root var., operatörüm Türk Telekom.

Cihazımı aldığım gün standart şekilde Global Stabil rom yüklüydü ve aldığım gün neredeyse hiç kullanmadan direk bootloader kilidini açıp custom roma geçiş yaptım. Bu bilgiyi neden verdiğimi aşağıda anlatacağım.

Sorunum şu: Ben birisini arayacağım zaman, 10 aramanın 7-8 tanesinde karşı taraf çağrımı cevaplamasına rağmen, ben karşı tarafı rahatlıkla duysam da karşı taraf beni duyamıyor. Bu 7-8 çağrının dışında 10 aramanın 1 tanesinde de ben karşı tarafı duyamıyorum, karşı taraf beni duyabiliyor. Özetle 10 arama yaptığımda 1 defasında sağlıklı şekilde iletişim kurabiliyorum. Bir başkası beni aradığında ve çağrıyı cevapladığımda bu problem hiç yaşanmıyor.

Yukarıdaki ek bilgiyi şu sebeple verdim, cihazıma custom rom kurmadan önce muhtemelen hiç arama gerçekleştirmediğim için bu sorunun kaynağı custom rom mu, cihaz mı yoksa operatör mü kestiremiyorum. MIUI EU ana konusunda bu sorunu yaşadığını belirten kimse olmadığına göre kuvvetle muhtemel sorunun kaynağı custom rom değil.

Sorunla ilgili olarak operatörümün çağrı merkezini bir kaç defa aradım ancak klasik şekilde olduğu gibi sistemlerinde herşeyin normal olduğunu iddia edip suçu cihaza atıyorlar.

Benim tüm denemelerimden edindiğim sonuçlar aşağıdaki gibi olup, çözüm konusunda bilgisi olan arkadaşlardan destek bekliyorum.

• MIUI EU rom'u son 4 sürümdür kullanıyorum ve her yeni gelen sürümde format daya ve 4 wipe akabinde tamamen temiz şekilde kuruyorum.
  • Sorunun kaynağı olarak VoLTE servisinin açık olmasını düşündüm, kapattıktan sonra da denedim, bir şey değişmedi.
  • Hattımı başka bir cihaza takıp deneme şansım maalesef ki yok, bu önemli bir adım da olsa deneyemiyorum.
  • Yüklü olan yüzlerce uygulamamdan ötürü tekrar global roma dönüp test yapmak çok fazla vakit kaybettireceği için mümkünse bunu yapmadan bir yerlere varmayı isterim.
  • Cihazım Türkiye cihazı olup, IMEI numarası ithalat yoluyla kaydedilen IMEI olarak görünmektedir ve cihaz Xiaomi Türkiye garantilidir.

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Band 20 yok maalesef. Ama şöyle bişey söyleyeyim sizin cihaz için; sizin cihaz doğuştan böyle zaten. Çünkü global versiyonu yok. Bu Yüzden çekim konusunda sıkıntılar çekebilirsiniz. aynı cihaz arkadaşımda var Türkcelle bu sorunu aşabilirsiniz size tavsiyem türkcelle geçin
Son çare öyle olacak gibi fakat uygun fiyata interneti bol tarife yakalarsam geçeceğim. Şu anda benim Vodafone da aldığım tariflerin çok yüksek fiyatı Turkcell'de. Ama dediğim gibi ya iki ay içinde telefonu değiştireceğim yada hattı

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
34
Son çare öyle olacak gibi fakat uygun fiyata interneti bol tarife yakalarsam geçeceğim. Şu anda benim Vodafone da aldığım tariflerin çok yüksek fiyatı Turkcell'de. Ama dediğim gibi ya iki ay içinde telefonu değiştireceğim yada hattı
Türkcell numara taşıyanlara güzel tarifeler sunuyor bi bakın derim. 13 gb int. + 750 dak + 250 sms hepsi vergiler dahil 49 TL

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Hocam cihazı bir buçuk sene önce çok komik bir fiyata almıştım. Ama böyle sorunu olduğunu bilmiyordum. Tavsiye edebileceğiniz bir şey yok mu? Hat Vodafone ama her aramada 2-6 saniye benim sesim çok geç gidiyor yada Karşı tarafın sesi geç geliyor.
Tavsiye edebileceğim tek şey cihazı satıp başka Global yada Avrupa sürüm bi cihaz almak xiaomi cihaz alırken model numaralarına dikkat etmek ve araştırmak gerekiyor yani malesef çözümü yok.
Konu sahibi arkadaşın cihazida büyük ihtimalle global rom atılmış çinde satılan k20.
Sizin cihaz ise sadece Çine özel üretilmiş globalde avrupada satışı olmayan bi cihaz.

Oyla:

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
Faturasız tt 15gb+1000dk+1000 SMS =35 TL hocam bakabilirsiniz. Yeni gelenlere özel bu

Oyla:

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Faturasız tt 15gb+1000dk+1000 SMS =35 TL hocam bakabilirsiniz. Yeni gelenlere özel bu
Hocam ben Vodafone'da 15 GB internet + internetten yemeyen Spotify, WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook, Instagram + 1000dk her yöne+ 250Sms + Vodafone ve sabit hatlarla sınırsız konuşmayı 90TLye alıyorum. Tarifenin adı Red 15 Plus. Uzun zamandır Vodafone olduğum için indirim yaptılar. Dediğiniz tarife bana yetmez. Ayrıca çekim sorunum olduğu için Turkcell düşünüyorum. Ttye geçmek mantıklı gelmiyor.

Oyla:

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
Hocam ben Vodafone'da 15 GB internet + internetten yemeyen Spotify, WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook, Instagram + 1000dk her yöne+ 250Sms + Vodafone ve sabit hatlarla sınırsız konuşmayı 90TLye alıyorum. Dediğiniz tarife bana yetmez. Ayrıca çekim sorunum olduğu için Turkcell düşünüyorum. Ttye geçmek mantıklı gelmiyor
Hocam ben tt de sorun yaşamadım hiç Ankara, Yozgat ve İzmir de sıkıntısız İnterneti saniyede 15 mb indiriyor bu pakete ek sınırsız WhatsApp ve akşam 9 sabah 9 arası tt lerle sınırsız konuşma ve SMS var.
Şahsen benim olduğum yerlerde çok sıkıntısız

Oyla:

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Hocam ben tt de sorun yaşamadım hiç Ankara, Yozgat ve İzmir de sıkıntısız İnterneti saniyede 15 mb indiriyor bu pakete ek sınırsız WhatsApp ve akşam 9 sabah 9 arası tt lerle sınırsız konuşma ve SMS var.
Şahsen benim olduğum yerlerde çok sıkıntısız
Dediğim gibi hocam. Bakayım Spotify ve WhatsApptan sınırsız başka tarife bulursam geçeceğim Turkcell'e. Sorun operatörde değil benim telefonda. Belki telefonu değiştiririm bakayım. Ya mi 9 se yada iPhone SE 2020 düşünüyorum bakalım

Oyla:

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
Dediğim gibi hocam. Bakayım Spotify ve WhatsApptan sınırsız başka tarife bulursam geçeceğim Turkcell'e. Sorun operatörde değil benim telefonda. Belki telefonu değiştiririm bakayım. Ya mi 9 se yada iPhone SE 2020 düşünüyorum bakalım
Siz bilirsiniz de yinede ben İPhone almam şahsen bana bakmayın yine de hocam. Sebebim o fiyata Xiaomi den iyi cihazlar alınır bu kendi düşüncem

Oyla:

cashflow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
P40Lite-Mi 9 SE
Meslek
Resepsiyonist
Konular
3
Siz bilirsiniz de yinede ben İPhone almam şahsen bana bakmayın yine de hocam. Sebebim o fiyata Xiaomi den iyi cihazlar alınır bu kendi düşüncem
Taksitli alacağım cihazı. Ama bildiğim kadarıyla başka cihaz yok Xiaominin Vodafone mağazada

Oyla:
Üst Alt