- Adım
- S
- Cihazım
- Xiaomi Mi 9TPro
- Konular
- 5
Bu vendorların farkı var mı hala anlayamadım Benim cihazımda K20 Pro sizin kullandığınız vendoru kullanmam daha mı iyi olur sizce ?
Vendor nedir? sorusunun cevabını aramıştım birisi de bana şöyle demişti: ''Vendor bizim cihazın işlemci, kamera, ram, hafıza, anakart, sensörler gibi bütün kodların olduğu settir. Eğer vendor olmasa Android telefon çalışmaz çünkü Android donanımla değil yazılımla hareket eder.'' Muhtemelen vendorlerin farkı olacaktır.
Kendim karşılaştığım bir örneği vereyim: Telefonuma eski versiyonlu olan bir vendor ile rom kurduğumda telefonumu wifiye bağladığım zaman şifre doğru olmasına rağmen wifiye bağlanamamıştı. Sebebini araştırınca örneğin yeni bazı modemlerde ağ koruması WPA3-PSK diye bir koruma getirilmiş benim modemimde de öyle ayarlıydı. Bunu WPA2-PSK şeklinde yaparsam telefon wifiye bağlanıyor ama WPA3-PSK yaparsam telefon wifiye bağlanmıyordu. Daha sonra güncel bir vendor yüklemiştim. Onda da seviyesi WPA3-PSK yapıp denedim, direkt wifi ağına bağlandı.
Mesela görüntülü arama geldiğinde ön kamera kendisini otomatik olarak açıyor. Belki de yeni vendor ile bu sorunu çözmüş olabilirler.
Son vendoru birkaç roma kurup denemiştim herhangi bir hata almadım fakat ben genelde romu incelemek için kurmuştum o yüzden detaylı kullanmadım. Yani telefonu wifiye bağlamadım ya da görüntülü arama vb. test etmedim.