9T Pro için EU / RU / MI ortak Vendor Fw (MI) ile AOSP rom yüklemesi yapılabiliyor. (Geliştiricilerin yönlendirmesi)
K20 Pro için CN ve IN ayrı Vendor Fw ile yükleme yapılıyor.
Senkronizasyon problemi yaşıyor, olabilirsiniz. Naçizane fikrim sizin VANILLA değilde GApps varyantı olan versiyonu yüklemeniz yönünde olacaktır.(epeyi bir sorun yaşıyorsunuz) Güncellemeler sıkıntısız ilerler, sizi uğraştırmaz, temel Google servisleri yüklü gelir. (Arama Mesaj uygulamaları vs.)
-- Senkronizasyonla ilgili bir problem var haklısınız fakat onu da denedim yine sonuç vermedi. Açıkçası problem benden mi kaynaklı bilemiyorum çünkü denilen adımları doğru şekilde yapıyorum, dosyalar inerken hiçbir bağlantı kopması olmadan sorunsuz bir şekilde iniyor, yükleme esnasında da bir hata oluşmuyor. Açıkçası bu
NikGapps-core-arm64 ile ilgili bir sıkıntı çıkıyor gibime geliyor. Birde bilmiyorum her gün güncelleme mi geliyor yoksa romda problem mi var üst üste güncelleme gönderiyorlar.
Şu an için yükleyemezsiniz. MIUI arama ve mesaj uygulamalarının AOSP romlarda çalışması için herhangi bir ilerleme sağlanamadı. Google Telefon ve Mesaj uygulamaları kullanabilirsiniz.(Arama kaydı bulunmamakta)
-Açıkçası arama kaydı aramıyorum fakat MIUI mesajlaşmada örneğin mesajın üzerine bir kez tıkladığımızda mesajın istediğimiz kısmını kopyalayabiliyoruz Google mesajlarda ne yazık ki bu özellik yok.
Özellikle MIUI için hazırlanmışsa direk yüklenmez. AOSP romlar için hazırlananları bulup kullanabilirsiniz. Ya da hiç uğraşmadan bol özelleştirmeli bir AOSP rom deneyebilirsiniz.
>>Android 10 için Bliss ve Resurrection Remix (Rom özelleştirmelerini uygulamak bir hayli zamanınızı alacaktır)
>>Android 11 için crDroid ve EvolutionX gibi...
Yazı Tipini indirdim .zip şeklindeydi Orange Fox üzerinden kurdum oldu, direkt tüm telefonda yazı tipi kullanıldı. crDroid ve Evolution X romlarını da inceleyeceğim bakalım onlar nasıl
Öyle bir özellik yok ama ele alma sensörünü aktif edince cihaz düz zeminden kaldırınca 15 sn AOD gözüküyor, ardından kapanıyor ekran.
>>Ayarlar/ Ekran/ Kilit Ekranı/ Gelişmiş ayarlar adımından ayarları görseldeki gibi yapılmalı.
Bu özellik benim dediğim özelliğin tam tersi şeklinde çalışıyor ama olsun aynı noktada buluşuyorlar. (Ekranı kapatıyorlar
)
Bu arada gördüğüm kadarıyla MIUI uygulamalarını seven ve kullanmak isteyen birisiniz. AOSP romlara tam anlamıyla alışınca onları artık aramayacaksınız.
Şu an için
AOSP = hız, verimlilik, stabilite, performans, pil optimizasyonu, sürekli daha iyiye ilerleme...
MIUI = göze hoş görünen arayüz, uygulamalar, servisler... bunlarla beraber hayal kırıklığı, hep yeni güncellemeri bekliyor olmak.
Her iki rom türünün de farklı avantajları/dezavantajları var şimdilik gözümde. Mesela AOSP romda hesap makinesi, notlar gibi uygulamalar yok sana bırakmış istediğini indir. MIUI'da sevdiğim durumdan birisi sesi arttırma butonu. AOSP romda çok küçük yapmışlar ses ayarını yapmak biraz zorluyor. Gönlüm biraz EU BETA'ya kayıyor.
Dediğiniz romlara bakacağım sonra Gapps li versiyonu deneyeceğim, olmadı Eu Beta
EKLEME: Dediğiniz romları inceledim
(crDroid ve Evolution X)
-Vendor+Vanilla varyantını kurduğumda telefonda problem olmuyor fakat
NikGApss core versiyonu kurduğumda problem oluşuyor.
Örneğin mail adresimde ikili doğrulama var, kod mesaj olarak geldiğinde otomatik görmüyor ben elle giriyorum kodu. Devamında da zaten rehbere baktığımda rehber gözükmüyor.
-Kasma ile ilgili problemi ise Magisk Manager kurduktan sonra anlık yapıyor sanırım onun sebebi de Google Play ve diğer hizmetlerle ilgili bir yükleme ya da ayarlama yapıyor Magisk Manager.
-ArrowOS GAPPS'li versiyonunu kurduğumda ise hiçbir problem yok her şey normal bir şekilde çalışıyor. En başta anlık bir takılma yapıyor sanırım o da magisk manager kurduktan sonra ayarlamalar yapıyor. Telefonu kapatıp açtıktan sonra bir daha böyle bir problem oluşmuyor.
Soru 1: Daha önceki mesajlarınızda belirtmişsiniz ( GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.5) fakat MIUI'daki kamera tarzına benzer bir kamera var mı yoksa parantez içerisinde belirttiğim kamera iyi midir?
Soru 2: Bildiğiniz güzel bir dosya yöneticisi var mı? Kendi dosya yöneticisinin hali pek iç açıcı değil.
Tüm sorularıma içtenlikle cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim
UnlnViTeD