Rom [AOSP] ArrowOS OFFICIAL Android 11 OSS Vendor [9T Pro | K20 Pro] 23.01.2022

madcyler

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
cihat
Cihazım
MI6
Konular
0
Bilmukabele ile hocam.

Eğer rom güncellemesi yaptıysanız, senkronizasyon kaynaklı olabilir. Tekrardan aynı sürüm GApps paketini flaşlarsanız, düzelir.

Öncelikle kontrol amaçlı bir bakalım:
>> Ayarlar/ Hesaplar/ Google adımından senkronizasyon yapmaya çalışalım. Senkronizasyon problemi oluşuyor mu? Tüm hesaplar aynen görseldeki gibi bulunduğunuz zamana paralel senkronizasyon yapıyor mu?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Yapıyor hocam sıkıntı olan Gmail hesabımdaki rehberden kişi silemiyorum. Salt okunur diyor ve sadece gizleyebiliyorum. Silmek istediğim kişi yi.

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
Yapıyor hocam sıkıntı olan Gmail hesabımdaki rehberden kişi silemiyorum. Salt okunur diyor ve sadece gizleyebiliyorum. Silmek istediğim kişi yi.
Hocam genelde bu bahsettiğiniz sorun senkronizasyon/ GApps/ Google servis kaynaklı oluyor. Peki şöyle bir şey deneyelim. Silinecek kişiyi düzenleden numara ve ismi silelim ardından kayıt edelim. Boş olarak kaydedince haliyle silecektir.

Geçici çözüm olarak, tarayıcıdan Google kişiler uygulamasına girelim. Ordan bahsettiğiniz kişileri silelim.
Sonra >> Ayarlar/ Hesaplar/ Google adımından senkronizasyon yapalım. Telefondan da silmiş olması gerekiyor. Google rehber linki:

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
-- Senkronizasyonla ilgili bir problem var haklısınız fakat onu da denedim yine sonuç vermedi. Açıkçası problem benden mi kaynaklı bilemiyorum çünkü denilen adımları doğru şekilde yapıyorum, dosyalar inerken hiçbir bağlantı kopması olmadan sorunsuz bir şekilde iniyor, yükleme esnasında da bir hata oluşmuyor. Açıkçası bu NikGapps-core-arm64 ile ilgili bir sıkıntı çıkıyor gibime geliyor. Birde bilmiyorum her gün güncelleme mi geliyor yoksa romda problem mi var üst üste güncelleme gönderiyorlar.

-Açıkçası arama kaydı aramıyorum fakat MIUI mesajlaşmada örneğin mesajın üzerine bir kez tıkladığımızda mesajın istediğimiz kısmını kopyalayabiliyoruz Google mesajlarda ne yazık ki bu özellik yok.

Yazı Tipini indirdim .zip şeklindeydi Orange Fox üzerinden kurdum oldu, direkt tüm telefonda yazı tipi kullanıldı. crDroid ve Evolution X romlarını da inceleyeceğim bakalım onlar nasıl :D

Bu özellik benim dediğim özelliğin tam tersi şeklinde çalışıyor ama olsun aynı noktada buluşuyorlar. (Ekranı kapatıyorlar :D)

Her iki rom türünün de farklı avantajları/dezavantajları var şimdilik gözümde. Mesela AOSP romda hesap makinesi, notlar gibi uygulamalar yok sana bırakmış istediğini indir. MIUI'da sevdiğim durumdan birisi sesi arttırma butonu. AOSP romda çok küçük yapmışlar ses ayarını yapmak biraz zorluyor. Gönlüm biraz EU BETA'ya kayıyor. :D

Dediğiniz romlara bakacağım sonra Gapps li versiyonu deneyeceğim, olmadı Eu Beta :)

EKLEME: Dediğiniz romları inceledim (crDroid ve Evolution X) fakat o romlardan pek keyif alamadım. Açıkçası o romları yüklemek yerine gider EU Beta romunu yüklerim, tabii ki bu benim şahsi kanaatim. angel~~

-Vendor+Vanilla varyantını kurduğumda telefonda problem olmuyor fakat NikGApss core versiyonu kurduğumda problem oluşuyor. Örneğin mail adresimde ikili doğrulama var, kod mesaj olarak geldiğinde otomatik görmüyor ben elle giriyorum kodu. Devamında da zaten rehbere baktığımda rehber gözükmüyor.
-Kasma ile ilgili problemi ise Magisk Manager kurduktan sonra anlık yapıyor sanırım onun sebebi de Google Play ve diğer hizmetlerle ilgili bir yükleme ya da ayarlama yapıyor Magisk Manager.

-ArrowOS GAPPS'li versiyonunu kurduğumda ise hiçbir problem yok her şey normal bir şekilde çalışıyor. En başta anlık bir takılma yapıyor sanırım o da magisk manager kurduktan sonra ayarlamalar yapıyor. Telefonu kapatıp açtıktan sonra bir daha böyle bir problem oluşmuyor.

Soru 1: Daha önceki mesajlarınızda belirtmişsiniz ( GCam_7.3.018_Urnyx05-v2.5) fakat MIUI'daki kamera tarzına benzer bir kamera var mı yoksa parantez içerisinde belirttiğim kamera iyi midir?
Soru 2: Bildiğiniz güzel bir dosya yöneticisi var mı? Kendi dosya yöneticisinin hali pek iç açıcı değil. :D

Tüm sorularıma içtenlikle cevap verdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim UnlnViTeD
Hocam ben normal vanilla varyantını kullanıyorum bahsettiğiniz senkronizasyon sıkıntısını yaşamadım.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Hocam ben normal vanilla varyantını kullanıyorum bahsettiğiniz senkronizasyon sıkıntısını yaşamadım.
GAPss olarak ne kullanıyorsunuz? NikGApss mi? Çünkü bende ondan sonra problem yapıyor.

Sorular :D
-Mıuı daki gibi ana ekrana hava durumu ekleyebilir miyiz? Hava durumu AOD ekleniyor, ana ekrana ekleyemedim.

Cevap: Ana ekran üzerinde parmağımızı basılı tutalım. Widget'lar seçeneğini seçelim. Açılan sayfada aşağı doğru inerek Omni Jaws seçeneği altındaki Hava durumu seçeneğini seçelim.

-WhatsApp bildirim, mesaj geldiğinde üst menüden gösteriyor. Her yeni mesajda gelen mesaj ekranda gözüküyor. Bunun yerine sadece durum çubuğunda simge olarak gösterme var mı?
Cevap: Ayarlar-Uygulama ve Bildirimler-Bildirimler-Bildirim pencereleri-Kara Liste altında uygulama ekle butonuna tıklayıp WhatsApp seçersek durum çubuğundan aşağı doğru inen bildirimler gelmiyor ve sadece durum çubuğunda simge olarak çıkıyor.

-Arkaplanda uygulamaları dörtlü gösterme yok sanırım, onun yerine arkaplan uygulamalarının gösterim boyutu küçültülebiliyor mu?

-volte vowifi aktif olmasına rağmen vowifi etkin olmuyor. Quick shortcut maker programında da ayar çıkmıyor. Nasıl çözebilirim?
Cevap: Bu linkteki VoLTE&VoWifi etkinleştirme üzerinden vowifi etkinleştirebiliriz.

Son düzenleme:

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
GAPss olarak ne kullanıyorsunuz? NikGApss mi? Çünkü bende ondan sonra problem yapıyor.

Sorular :D
-Mıuı daki gibi ana ekrana hava durumu ekleyebilir miyiz? Hava durumu AOD ekleniyor, ana ekrana ekleyemedim.
-WhatsApp bildirim, mesaj geldiğinde üst menüden gösteriyor. Her yeni mesajda gelen mesaj ekranda gözüküyor. Bunun yerine sadece durum çubuğunda simge olarak gösterme var mı?

-Arkaplanda uygulamaları dörtlü gösterme yok sanırım, onun yerine arkaplan uygulamalarının gösterim boyutu küçültülebiliyor mu?
-volte vowifi aktif olmasına rağmen vowifi etkin olmuyor. Quick shortcut maker programında da ayar çıkmıyor. Nasıl çözebilirim? UnlnViTeD
Hocam nikgapps core kullanıyorum bence size öyle denk gelmiştir.Ana ekrana hava durumu için farklı bir weather uygulaması kullanabilirsiniz, ben accuweatheri kullanıyorum.Vowifi simgesi çıkmıyor ama sorunsuz bir şekilde kullanılıyor hocam. Sizin senkronizasyondan tam kastınız nedir detaylı anlatır mısınız, tekrardan denerim sorun yaşadığınız şeyi.

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Hocam nikgapps core kullanıyorum bence size öyle denk gelmiştir. Ana ekrana hava durumu için farklı bir weather uygulaması kullanabilirsiniz, ben accuweatheri kullanıyorum.
Teşekkürler hocam.
Vowifi simgesi çıkmıyor ama sorunsuz bir şekilde kullanılıyor hocam.
Şöyle bundan önce benim kullandığım rom eu stable romdu. Onda da Volte aktif olmasına rağmen Vowifi aktif olmuyordu. Quick shortcut maker diye bir program var onun üzerinden işlem yaparak vowifiyi açmıştım. Şimdi bu romda da vowifi aktif olmuyor. Yine Quick shortcut maker üzerinden yaparım dedim fakat işlemler sırasında modem config seçeneği gelmiyor. Eu Stable Rom'da geliyordu. Bir ayar yapılması gerekiyor ama bir türlü vowifiyi aktif edemedim. Evde Xiaomi Mi Note 10 Lite telefon var bootloader kilidi açık değil. Onda mesela sorunsuz şekilde açılıyor hiçbir programa ihtiyaç duymadan.
Sizin senkronizasyondan tam kastınız nedir detaylı anlatır mısınız, tekrardan denerim sorun yaşadığınız şeyi.
Şöyle anlatıyım Vendor kuruyorum. Ardından Vanilla rom kuruyorum telefonu başlatıyorum herhangi bir google uygulaması ekli olmadığı için hesap ekle kısmından doğal olarak gmail hesabımı ekleyemiyorum, burada bir problem yok. Ardından Nikgapps core kuruyorum mesela 22 Martta gelen güncellemeyi kurduğumda senkronizasyon oluyor fakat telefon tüm işlemlerde kasıyor, takılıyor. Burada senkronize olmasından kastım gmail hesabımı şifremi girdiğimde mail hesabımda iki adımlı doğrulama var. Önce şifremi girdikten sonra telefonuma kısa mesaj geliyor o kodu da giriyorum mail adresim açılıyor. 22 Martta gelen güncellemede telefonuma daha mesaj geldiği gibi telefon kendisi otomatik mesajı görüp şifreyi onaylıyor ve gmailde bulunan rehberimi filan görüntüleyebiliyorum.

Fakat 23 Martta gelen güncellemeyi kurduğumda gmail hesabımı bağlıyorum birincisi iki adımlı doğrulamada şifreyi otomatik görmüyor ben elle giriyorum şifreyi. İkincisi rehberimde gelmiyor yani kişileri göremiyorum, senkronizasyon olmuyor. Telfonu açıp kapatmak gmail hesabını tekrar bağlamak filan hiçbiri fayda etmiyor.

atak946

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi 9T PRO
Konular
5
rom u kaç kere kurdum, kaç kere factory attım rom stabil çalışmadı arama yapıyorum arama ekranı gelmiyor gibi bir çok sorun çıkıyor bir türlü düzelmek bilmedi

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
rom u kaç kere kurdum, kaç kere factory attım rom stabil çalışmadı arama yapıyorum arama ekranı gelmiyor gibi bir çok sorun çıkıyor bir türlü düzelmek bilmedi
Aynı sorun bende de oluşmuştu. Hatta arama geliyor ses var fakat ekranda hiç görüntü olmuyordu kim arıyor diye.
Vanilla varyantı kurduysanız şöyle deneyin birde vendor+vanilla varyantı. Sonra telefonu açın kontrol edin bir sorun var mı diye. Eğer sorun yoksa nikgapps kurup bakın birde. Hatalar hala devam ediyorsa vanilla sürümü değil de GApps'li sürümü yükleyip deneyin.

UnlnViTeD

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sbr
Cihazım
Raphael
Konular
20
Hocam arama ekranı için şöyle bir yol izleyelim.

>> Ayarlar
>> Uygulama ve Bildirimler
>> Varsayılan Uygulamalar
>> Telefon Uygulaması adımından Telefon seçili değilse seçip cihazı yeniden başlatalım.

Lim0n

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Limon
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
131
Bu romda hala en ufak bi özelleştirme yok mu?

Üst Alt