- Adım
- Kaan Savcı
- Cihazım
- Poco x3 pro
- Meslek
- Öğrenci
- Konular
- 71
hocam android 12 de yüz tanıma olan rom gördünüzmü cihaz poco x3 proHocam benim hız değil de dudak tiryakiliği.Romu yükledikten sonra şöyle bir genel manada bakıyorum içime sinerse o romu kullanıyorum fakat tabii ki böyle olunca rom iyi mi kötü mü anlaşılmıyor. Sadece istediğim özellikler var mı? Varsa diğer romlarda durum ne? Onlarda da bu ekstra özellikler var mı? şeklinde inceliyorum ve karar veriyorum.
Fakat tabii ki bir romu tam anlamıyla test etmek için biraz romu kullanmak gerekiyor. Mesela ben hep CherishOs romundaydım fakat v2.9'da bazı hatalar almaya başladım uzun kullanımda. (Kilit ekranı saati ortam ekranı saatinden geri kalıyor, 1-2 kez ana ekranda google arama&mesajlaşma uygulamaları vardı bunları açmaya çalışmama rağmen uygulamalar donup kaldı. Açma/Kapama tuşuna basarak düzeldi. Evde modem ve router var. Normalde olması gereken telefon hangi ağa yakınsa ona bağlanması gerekirken bu işlemi yapamıyordu vb. Şuan OneOs romundayım seri bir şekilde geçişleri yapıyor. Acaba bu problem AOSP romlarda mı diye düşünmüyor değilim.)
Şu an OnesOs romundayım beni şaşırtan kısım şu oldu %100 şarjdan %10'a 24 saat toplam kullanım/ 8 saat 15 dakika açık ekran kullanımı verdi. AOSP romdan daha uzun süre verdi çözemedim durumu. Acaba CherishOs arka planda pili mi tüketiyordu?
Nusantara kesinlikle aklımda çok beğendim romu. Nasıl bir performans sergiler bilmiyorum ama keyifli duruyordu. Dediğiniz gibi İngilizce ayar kısımları problem çıkarmaz onu hallederiz.
F2FS için patch dosyası nedir, ne işe yarıyor?
Emin değilim ama LineageOs 18.1 Unofficial romu ArrowOs romundan daha performanslı olabilir pil konusunda. ArrowOs romundan da sade bir rom.
Ben SyberiaOS v4.9 sürümünü yükledim şaşırdım. Rom adeta AOSP'nin de AOSP'si olmuş o kadar seri.![]()
bide pixel experience romunu deneyen oldumu?