MIUI 12 [Android 11] Redmi Note 8 Xiaomi Eu Beta Rom 21.5.20 Ota Update

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Bu kısmın olup olmamasından demedim hocam. Burası reklam engelleme özelliği değil esasında. Adguard dnssi sağ olsun reklam engellemeye yarayabiliyor ancak sırf bu ayar var diye reklam engelleme özelliği var diyemeyiz çünkü host dosyası değiştirmek kadar etki etmiyor burası. Adaway veya Via + host kaynaklarını kullanırsanız farkı çok hissediyorsunuz. :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca Hidden Settings uygulamasıyla stok romda bu kısma ulaşabilirsiniz. :)
Doğrudur,ama genel bir kullanıcının reklam işini görüyor hocam kendimle birkaç tanıdığım kullanıyoruz
Memnunuz,daha özelliklisi vardır eminim ama bana çok gerek olmuyor ilerde denenebilir eu herşeyiyle yetiyor pil süresi biraz daha artsa başka Roma gerek kalmaz
Bide ikonlar da keşke miroom gibi olsa :D

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Doğrudur,ama genel bir kullanıcının reklam işini görüyor hocam kendimle birkaç tanıdığım kullanıyoruz
Memnunuz,daha özelliklisi vardır eminim ama bana çok gerek olmuyor ilerde denenebilir eu herşeyiyle yetiyor pil süresi biraz daha artsa başka Roma gerek kalmaz
Bide ikonlar da keşke miroom gibi olsa :D
Bu arada dikkat edin, arada Adguard DNS sorun çıkartıyor, kullanılmaz hâle geliyor birkaç saatliğine. Bu sürede internete de bağlanmıyor cihaz. 2-3 sefer bu durumla karşılaştım; çözüm olarak dns ayarını kapatınca çözüm oluyor. Birkaç saat sonra yeniden denersiniz çalışıyor mu diye. :)

KPSS sonrası AOSP romlara geçeceğim ben yeniden herhalde. Çok güzel ve sorunsuz romlar çıkıyor. :D

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Bu arada dikkat edin, arada Adguard DNS sorun çıkartıyor, kullanılmaz hâle geliyor birkaç saatliğine. Bu sürede internete de bağlanmıyor cihaz. 2-3 sefer bu durumla karşılaştım; çözüm olarak dns ayarını kapatınca çözüm oluyor. Birkaç saat sonra yeniden denersiniz çalışıyor mu diye. :)

KPSS sonrası AOSP romlara geçeceğim ben yeniden herhalde. Çok güzel ve sorunsuz romlar çıkıyor. :D
pixel cihazlara bayılıyorum hocam
Şu pixel experience romlar düzgün olsa onda kalıcam ama kamera falan filan her biri sıkıntı harici romları evo havoc hariç beğenmiyorum çünkü hepsi birbirinin çakması gibi hiç özgünlük yok oyuncak gibi geliyor

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
pixel cihazlara bayılıyorum hocam
Şu pixel experience romlar düzgün olsa onda kalıcam ama kamera falan filan her biri sıkıntı harici romları evo havoc hariç beğenmiyorum çünkü hepsi birbirinin çakması gibi hiç özgünlük yok oyuncak gibi geliyor
Bir ara Pixel'i kurdum ama Bluetooth sorunu vardı. Fix dosyası varmış ama ben geç gördüm. Kamerasında vs. sorun yoktu. Ki baya bir süre iON OS kullandım, harikaydı. Şimdi de gözümü, çıkarsa, PA Q5'e ve CherishOS'a diktim. :D

Son düzenleme:

StreX

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Cihazım
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Konular
241
Bir ara Pixel'i kurdum ama Bluetooth sorunu vardı. Fix dosyası varmış ama ben geç gördüm. Kamerasında vs. sorun yoktu. Ki baya bir süre iON OS kullandım, harikaydı. Şimdi de gözümü çıkarsa PA Q5'e ve CherishOS'a diktim. :D
Evo 4.7 yolda ben de onu bekliyorum

elturco0935

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak Enis
Cihazım
Redmi not 8
Konular
31
Son sürüm gayet stabil gercekten çok beğendim

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131

Ben adguard dns adresini modeme koydum, dediğiniz gibi bağlantı sorunu 3 kez oldu, 10 dk kadar gidip geldi.. Telefonda olsa kolayda modem de olunca üşeniyorum gir dns değiş filan, bekliyorum 10 dk içinde geliyor zaten.. Ancak reklam engellemede üstüne tanımıyorum :D

uhuguknjb

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ilker
Cihazım
note8 xiaomi
Konular
0
Bu
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Xiaomi.Eu Beta Closed China romundan derlenen haftalık güncelleme alan Miui tabanlı bir romdur kurabilmek için bootloader kilidi açık twrp yüklü olmalıdır.Bootloader kilidi için bu konuya göz atabilirsiniz.
China Stable / Weekly derlemelerine göre
Masaüstünde etkin arama hareketi (yukarı kaydırın)
3 yollu yeniden başlatma menüsü (geliştirici ayarlarında)
Tüm cihazlar için Karanlık Mod (Gece Modu)
MIUI sistem uygulamalarında kaldırılan reklamlar
MIUI Çevirici ve Mesajlar uygulamaları
Tüm cihazlar için Yüz Tanıma Kilidi
Kilit ekranında dikey saat widget'ı
Asistan ekranındaki adım sayacı
Sol kilit ekranında daha fazla kısayol
Tüm cihazlar için uyandırma hareketleri
MIUI Lab'de tüm cihazlar için AI önceden yükleme seçeneği
Tüm cihazlar için tam ekran hareketleri
İlk bildirimi otomatik genişletme seçeneği
Bildirim öncelik ayarları
Galeri uygulamasında daha fazla düzenleme seçeneği
Dosya Gezgini'nde MiDrive etkinleştirildi
SMS uygulaması için yatay mod eklendi
Hava durumu uygulamasında Gün Doğumu / Gün Batımı
Google uygulamaları desteği entegre
5 GHz bölge kısıtlamaları kaldırıldı
Çağrı kayıtlarından aramaları onaylayın
Sabah alarmı ile ilgili sabah raporu
AOD bildirimleri için desteklenen daha fazla uygulama
AOD ekranı için daha fazla stil
Hareketi uyandırmak için kaldırın
AOD bildirimi animasyon aldı
Varsayılan ses kontrol akışı geçişi
Geçiş yapmak için parmak izi sensörüne dokunun
Daha fazla Kamera özelliği
Ekranı kilitlemek için iki kez dokunun
Battery AI sahneleri
Belirli sistem uygulamalarının devre dışı bırakılmasına izin verildi
Zhuti.xiaomi.com'dan ThemeManager aracılığıyla tema .mtz'i içe aktarma
İşe yaramaz Çin bloatware uygulaması yok
Daha az arka plan işlemi nedeniyle daha fazla boş RAM
Hem sistem hem de 3. taraf uygulamaları için birleşik düz stil uygulama simgeleri
Renkli simgeler içeren gelişmiş menü
Tam sistem altında herhangi bir Çince karakter yok
Mi Video, Mi Müzik, Mi Tarayıcı: Hiçbir işe yaramaz Çince içerik yok
Herhangi bir xiaomi.eu sürümünde yanlışlıkla önyükleyiciyi flaşla yeniden kilitleme imkanı yok
Resmi MIUI Fan Siteleri ve MIUI Hayranları tarafından yapılan gerçek 27 dilde çeviri eklendi
EU T9 çevirici desteği eklendi
Şarj ses anahtarı eklendi
Ekran Kapatma animasyonu eklendi
AB için optimize edilmiş GPS ayarları
Optimize Edilmiş Pil tüketimi
Optimize edilmiş RAM tüketimi
MI5S 3GB RAM sürümüne 3D Touch eklendi
SMS uygulama seçeneklerine GSMalphabet eklendi
Daha fazla simge ızgara düzeni 4x5, 4x6, 4x7, 5x5, 5x6, 5x7 eklendi (cihaza bağlıdır)
SafetyNet geçti (Google Pay)
Play Store Sertifikalı
Deodexed
Güvenlik uygulamasına otomatik görevler eklendi
Oyun hız yükseltici eklendi
Galeri fotoğraf düzenleme seçeneklerine silme modülü (sihirli eleme) eklendi
Kulaklıktan gelen düşük ses seviyesi düzeltildi
Tüm cihazlar için şarj ekranı
Widevine L1 (desteklenen cihazlar için)
Ve dahası
Kurulum :

* Xiaomi Eu romu u indirin ve dahili/SD Kart belleğe aktarın.
* Cihazınızı TWRP kurtarma modun da başlatın.
* TWRP kurtarmasında, Wipe » Advanced Wipedüğmesine tıklayın ve yerel hafıza hariç her şeyi silin.
* TWRP ana menüsüne dönün, Install üzerine dokunun ve Adım 1’de cihazınıza aktardığınız Xiaomi Eu Zip dosyasını seçin.
* .zip dosyasını seçtikten sonra, Swipe to Confirm Flash yapınız.
* ROM’unuz başarıyla yüklendikten sonra, Wipe cache/Dalvik yapın ve reboot edin.

Not : Twrp henüz kararsız çalışması sebebiyle, wipe işlemlerinden direk "format data" yapmaniz gerekebilir. Ardından kuruluma geçiniz. Tabi bu cihazdaki tüm verilerinizi silecektir, yedek almalısınız. Sonraki Twrp sürümlerinde bu sorun kalmayacak.

Güncelleme Yöntem 1 :
* Ota üzerinden indirip, direk kuralım.

Güncelleme Yöntem 2 :
* Xiaomi Eu romu u indirin ve dahili/SD Kart belleğe aktarın.
* Cihazınızı TWRP kurtarma modun da başlatın.
* TWRP ana menüsüne dönün, Install üzerine dokunun ve Adım 1’de cihazınıza aktardığınız Xiaomi Eu Zip dosyasını seçin.
* .zip dosyasını seçtikten sonra, Swipe to Confirm Flash yapınız.
* ROM’unuz başarıyla yüklendikten sonra, Wipe cache/Dalvik yapın ve reboot edin.

Linkler :

Xiaomi Eu Beta Rom :

* Redmi Note 8 son Android 9 sürümü. Android 10 ile bir sonraki güncelleme

Android 10
/ *Miui 12 Android 10
/
/

Bilgilendirme

Rom'u beğenmeyenler, almış oldukları TWRP Nandroid Backup ile tekrar yüklemeden önceki ROM'larına dönebilirler

Güle güle kullanın. Anlatılanları eksiksiz yapmanız halinde sorunsuz geçebileceksiniz.
Bu anlatılanlar Ironsides hocam tarafından 13.12.2019 tarihinde denenmiş ve foruma eklenmiştir. Yapılanlarda tüm risk size aittir.
Konu tüm MIUI Türkiye üyelerine aittir, düzenleme hakkı ise bana aittir. Eklenmesini veya düzenlenmesini istediğiniz bir bilgi için beni bilgilendirmeniz yeterlidir.

*Konu haftalık olarak güncellenecektir.
Bu romlardan Android 10 olup iyi olan hangisi önerin var mı ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son sürüm gayet stabil gercekten çok beğendim
Hangisi o

Anonim149956

SilinenÜye
MIUI Sever
Konular
0
Hocam eu çin romunu baz alarak yapılıyor
Xiaomi çin romunda kullandığı tarayıcı dosyalar gibi uygulamaları farklı daha iyi bu sebeple de eu da daha iyi oluyor
global romun tarayıcı uygulaması çok kötü harici chrome indirdiğimde romun kendinde reklam engelleme olmadığı için sürekli reklam çıkıyor bundan bahsediyorum
son olarak rom konusunda eu her zaman bir tık daha öndedir bunu kurup kendiniz anlayabilirsiniz ki zaten vazgeçemezsiniz muhtemelen
kilit açıldıktan sonra forumda twrp yazma aracı ile romu indireceksiniz önce twrp yi yazıp wipe işlemleri sonunda romu flaşlayacaksınız işlemler tamamlanacak
tercih sizin ola ki böyle bir düşünceniz olursa özelden yazın yardımcı olurum yapamadığınız kısımları Yes~~
tariktanta hocamı da global romdan eu ya geçirmiştik görüşlerini kendisinden paylaşmak isterse alabilirsiniz
Hocam selamlar öncelikle. Bugün yeter ulen deyip bootloader kilidimi açtım. Daha doğrusu açamadım 168 saat verdi, 1 hafta :D Haftaya buradayım Mi Unlocker aracını kaydettim pc ye. Normalde aklımda romu recoveryi indirip 1 hafta beklemek vardı. Hani hazır dursun elimin altında kalsın bir daha indirmeyle uğraşmayayım diye ama haftaya eu romun yeni sürümü de gelir diye indirmedim. Haftaya eu romun yeni sürümü gelince yorumlarda güzelse indireceğim direkt. Ama ondan önce bir sorum var hocam. Ben hangi recovery i indirip yükleyeceğim? Recovery - Redmi Note 8 - Root ve Recovery Kurulumları (Twrp- Orange Fox vb.) bu konudan baktım ama 4 tane recovery görüyorum. En günceli, en sorunsuzu hangisi hocam? ROMu flashlarken hata vermeyecek doğru düzgün çalışacak recovery hangisi? Siz hangisini kullanıyorsunuz mesela hocam? Şimdiden teşekkür ederim. :) Haftaya aranıza katılıyorum :)))

Üst Alt