MIUI 12 [Android 11] Redmi Note 8 Xiaomi Eu Beta Rom 21.5.20 Ota Update

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam kilidi kapatıp bir hafta globalde kalmanızı öneririm hem terapi gibi oluyor hem de eu nun kıymetini anlatıyor haha--
Doğru diyorsunuz hocam da uğraşmam. haha--

Hem güzel görünen, hem de iyi pil sunan bir AOSP bulsam ona geçeceğim de hayırlısı. :D

Neyse, millet MIUI 12 stabil bekleyedursun, AOSP kanadından Android 11'li custom romlar gelince onları da denerim. :D

Eu daki browser da reklam engelleyici var ve süper hızlı, bence diğer tarayıcılardan daha kullanışlı ve seri...
Xiaomi'nin tarayıcısını sevmiyorum. Brave kullanıyorum onun yerine. Daha akıcı ve kullanım açısından bazı yerlerde daha kullanıcı dostu. :)

teomanonal

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Teoman
Cihazım
Poco x6
Meslek
Memur
Konular
12
Doğru diyorsunuz hocam da uğraşmam. haha--

Hem güzel görünen, hem de iyi pil sunan bir AOSP bulsam ona geçeceğim de hayırlısı. :D

Neyse, millet MIUI 12 stabil bekleyedursun, AOSP kanadından Android 11'li custom romlar gelince onları da denerim. :D

Xiaomi'nin tarayıcısını sevmiyorum. Brave kullanıyorum onun yerine. Daha akıcı ve kullanım açısından bazı yerlerde daha kullanıcı dostu. :)
Kpss nasıl gecti bari :)

Son düzenleme:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191

Kilhans

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kenan
Cihazım
Redmi note 8
Konular
2
iyi akşamlar. son sürümü ( 20.9.10) indirip flaşlıyorum yükleme bitince tekrar recovery kısmı açılıyor. 2 farklı twrp ile denedim orange fox ile denedim sonuç hep aynı. ne yapmam gerekiyor ?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
iyi akşamlar. son sürümü ( 20.9.10) indirip flaşlıyorum yükleme bitince tekrar recovery kısmı açılıyor. 2 farklı twrp ile denedim orange fox ile denedim sonuç hep aynı. ne yapmam gerekiyor ?
Wipe işlemlerini yapıyor musunuz?

Bir de kullanmış olduğunuz TWRP eski sürüm olmamalı. Eski sürümlerin Android 10 desteği yok.

OrangeFox, EU Stabili yüklerken bende aynı sorunu çıkartıyordu. Forumdaki Note 8 için tek tıkla TWRP kurma aracıyla yüklediğim TWRP rahatça kurdu romu.

Kilhans

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kenan
Cihazım
Redmi note 8
Konular
2

sorun çözüldü. orange fox son sürümü yükledim. romu yükledikten sonra manage partition seçeneğinden datayı seçiyoruz. format data yapıp reboot yapıyoruz.

tahacld

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taha
Cihazım
RN8
Konular
2
Miui ve android güncellemeri yaparken son sürüm recovery gerekli. Uyumsuz olabiliyor bezen. Bu yüzden o tarz yükleme yaparken önce recovery sürümünü güncelleyin.

Kilhans

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kenan
Cihazım
Redmi note 8
Konular
2
Miui ve android güncellemeri yaparken son sürüm recovery gerekli. Uyumsuz olabiliyor bezen. Bu yüzden o tarz yükleme yaparken önce recovery sürümünü güncelleyin.
son sürümü yüklediğim halde recovery ye geri dönüyordu. yükleme işlemi bittikten sonra manage partition- data- format data- yes sonra reboot etmek lazım. Youtube de yabancı biri yaparken gördüm.

bilgiler için teşekkür ederim.

tahacld

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
taha
Cihazım
RN8
Konular
2
İlk defa eu rom yüklerken önce format data yapmak gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Perşembe günü ilk defa Miui 12 ile tanıştım. Eu rom 20.9.10 gerçekten birçok şeyi süper. Global stableye göre artılar eksikler şöyle.

+ Işık sensörü süper çalışıyor. Global stablede karanlık ortamda ekranı açınca önce ekrana çok parlak gelip sonra kısıyordu. Şimdi çok iyi çalışıyor.

+ Karanlık moda geçiş çok seri ve tüm uygulamaları karanlık moda alıyor.

+ Yüzen pencere çok iyi çalışıyor. Misal WhatsApp'dan gelen mesajı aşağı çekip küçük pencere şeklinde hızlı cevap verilebiliyor.

+ Uygulama davranışları menüsü çok iyi ve uygulama izinleri çok detaylı.

+ Tüm bildirimler doğru geliyor. Kayan bildirimler çalışıyor.

+ Uygulama arası geçişler daha hızlı.

Eksi olarak ise tam ekran hareketleri açık iken son iki uygulama arası geçişte çok kısa süre bulanık oluyor. Bildirim menüsü biraz daha stabil olsa tadından yenmez.

Genel olarak olmuş bu :).

Son düzenleme:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
AOSP romları seven biri olarak, AOSP romdan yine EU Beta'ya geçtim. EU Beta çok iyi arkadaşlar. Pili muhteşem değil belki ama MIUI 12'ye göre gayet güzel bence. Performansı da kesinlikle kötü değil. Hız, akıcılık MIUI'a göre çok iyi (AOSP kadar olamasa da). :)

Sadece iki sorunum var canımı sıkan:
1- Bazı tarayıcıları açarken (özellikle Brave'de çok oldu) siyah ekranda kalma sorunu oluyor, kapatıp açınca düzeliyor.
2- Bu sorunu veren tarayıcılarda yorum vs. yazarken uygulamanın görüntüsü donuyor ama uygulama aslında sıkıntısız çalışıyor. Ana ekrana dönüp yeniden uygulamaya girince (kapatmadan) çözülüyor ama yine de sinir bozucu.

Üst Alt