Dün akşam öyle kafam attı bir hışımla güncellemeyi yaptım. 24 saatteki ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Arayüz tasarımı biraz makyajlanmış, hoşuma gitmedi değil yeni simgeler sanki biraz daha prestijli bir hava katmış cihaza. Ayarlardaki menü ve içerikleri değişmiş, birazdaha karışık hale getimişler gibi geldi bana. Bazı ayarları açmak için bir bölüme girip oranın en altına inip sonra ilgili bölümü açmak gerekiyor. Bu biraz saçma olmuş.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
AOD yeni animasyon ve özellikler gelmiş, aos yi artık bildirim ışıpı olarakta kullanabiliyoruz, ekranın kenarlarından mavi yada kırmızı renkli aydınlatmalar görünüyor.
Birkaç yerde Türkçe dil haları mevcut. Örnek:
Arayüzde büyük değişimler olan kısımlar.
Bu arada bildirim sorunlarıda düzeltilmiş. Artık eskisine göre çok daha iyi ayrıca bildirim biçimlerini kendimiz seçebiliyoruz Android stock yada miui olarak. Bem android kullanıyorum çünkü çok çektik miui bildirimlerinden.
Otomatik parlaklık sorunu düzelmediği gibi daha çok yapmaya başladı bazen bug oluyor ve ekran flaşör gibi yanıp sönüyor.
Kontrast ayarlarıyla oynamışlar galiba özellikle Pubg de ve telefonda tüm parlaklık ayarlarını sona çekmeme rağmen karanlık bir görüntü var. Ayrıca Pupg ve arayüzdeki takılmalarda aynen olduğu gibi devam ediyor.
Antutu puanı öncekine göre oldukça artmış nasıl oldu bilmiyorum öyle gösteriyorlar fakat ben görünür bir fark göremedim.
Önceki Miui 10.2.30 da aldığım sonuç.
Yeni miui 11.0.6.0 da aldığım sunuç.
Batarya için şimdilik birşey diyemiyorum ama bu günkü normal bir kullanımda aşağıdaki gibi sadece 1 saat pupg var gerisi Chrome, youtube, instagram falan.
Ayrıca google'a yalakalık olsun diye galiba bir kaçtane gereksiz google uygulamasıda kaldırılmayan şekilde sisteme eklenmiş android auto givi saçma uygulamalar.
Ayrıca şarj göstergesinde de güzel güncelleme yapmışlar.
Çentiği iptal edebiliyoruz yeni ayarlar ile, çentik olan kısmı kesiyor ekranı biraz küçültüyor ve orası siyah kalıyor bildirim çubuğunuda normal bir ekran gibi biraz aşağı kaydırıyor.
Şimdilik bukadar ilerleyen günlerde eklemeler yapabilirim.
Ek olarak kameradan galeriye geçiş sunu mevcut fakat benim için çok önemli değil çünkü kemdi kamera uygulaöasını kullanmıyorum. Ama tabi bir başkası eline alıp resim çeköek isterse ve açılmazsa bu nasıl telefonmuş be diye bilir.
Gcam 6.2 versiyonları çalışmıyor, ama neyseki Urnyx05 abimiz sağolsun 7.2 versiyonlarını mi 9 modelleri için geliştirmeye başladı, birde Parrot043 ekibinin 7.0 versiyonu var onlarda şimdilik sorunsuz çalışıyorlar.
Bazı diğer uygulamalar sıkıntı çıkartabiliyor ama onların sebebi miui değil android 10 uyumsuzlığu onada şimdilik yapacak birşey yol güncellendikçe düzelir.