Ana Başlık Airdots Dolandırıcılığı

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
n11 üzerinden satıcıdan 140 tl ye satın aldım. Garanti belgesi, fatura vb. kutu içeriğinden çıkmadı karşılaştırmalara göre kutu üzerinden Rrdmi falan gibi kelime oyunları yok ancak, Kutu içinden çıkan çince ingilizce belge şüpheye düşürdü (üzerinde MI logosu yok) bir başka forumda okuduğuma göre de kulaklık pedlerini çıkartınca cihazın üzerinde seri no gibi rakamlar yazması gerekiyormuş benimkinde bu rakamlarda yok. Ürünün sahte olabilme ihtimali var mı sonuçta orjinal cihaza update gelir gibi çakma ürünlerede ifşalanan yerlerine fix getiriyor bu çinliler. Fotoğrafları ekliyorum ilgilenen arkadaşlar inceleyip yorum yapabilir

İlk önce kutuyu ellediğinizde elinizde pütürlü bir şekilde noktaları hissedebiliyormusunuz bu bir ikincisi ürünün (kulaklık ve kutunun) pinlerinin fotoğrafını, ürünü kutuya koyduğunuzda kutuda durduğu haliyle bir fotoğrafını eklerseniz sevinirim. Fakat kullanma klavuzunun bu şekilde çıkmaması gerekiyor. Örnek kullanım klavuzlarının şu şekilde olması gerekir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Kutunun elle dokunduğunuzda pütürlü kısmı dediğim şu şekilde olması gerekmekte

Ürün kutusunun arkasındaki bilgilendirici detaylar menşei, üretim yeri radyo frekans sertifikalarını vb. gösterir yazıların şu şekilde okunabilir ancak biraz silik gözükmesi gerekmekte.

Şarj dokunun arka kısmındaki Micro usb giriş kısmının düzgün, yamuk, eğrelti olmaması kutuda duruşunun birebir düzgün olması gerekmekte

Kutudaki pinlerin şu şekilde olması gerekmekte

Kulaklık pinlerinin şu şekilde olması gerekmekte

Kulaklığın dokunduğunuz kısmı yani dış tasarımındaki çizgilerin biraz daha parlak olması gerekmekte

Ve diğer bir anlama noktasıda tabiki eğer ürünün bir orjinali bir yakınınzda vs mevcutsa ondan şarj dokunu rica edip şüphelendiğiniz kulaklıkları o şarj dokuna takmaya çalışın oturmayacaktır temel anlama yöntemleri bunlar diğer bir yöntem ise iki kulaklığı birbirine bağlamak için Bluetooth u açtığınızda ilk kulaklığın Airdots olarak gözüktüğünü sonraki kulaklığın çince veya alakasız bir isimle gözüktüğüdür. Özellikle iki kulaklığı birbirine bağladıktan sonra kopma sorunları yaşıyorsanız elinizle dokunduğunuzda yada düşecek gibi olduğunuzda sinyalin kesildiğini farkederseniz buda iade etmeniz için bir sebeptir ancak şunu söyleyebilirim ki elinizdeki ürün sahte gibi geldi bana.

Son düzenleme:

Roe35

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Redmi note8
Konular
0
Rehber niteliğindeki bilgilendirmeniz için öncelikle teşekkürler. Bahsettiğiniz kutu yüzeyindeki pütürlü kaplama var ancak fotoğraflardaki kadar belirgin değil. Kulaklıkların takıldığı kutunun arka yüzüde attığınız fotoğraflardakinden farklı. Az önce farkettim en üstte siyah kutu arkasında wirelesa Earbuds gibi bir kelime var sanırım wireless yazmak istemişler olmamış, şarj girişide bende biraz farklı ve kutu içindeki pinlerde sizinkilere kıyasla daha büyük ve kaba. Örnek olması açısından fotoları ekliyorum mağdur arkadaşlar kıyaslasın.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.13.01.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.13.01.jpeg
    130,6 KB · Görüntüleme: 50
  • WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.13.02(1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.13.02(1).jpeg
    130,8 KB · Görüntüleme: 51
  • WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.13.02.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.13.02.jpeg
    151,4 KB · Görüntüleme: 51
  • WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.13.03.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.13.03.jpeg
    107,6 KB · Görüntüleme: 48
  • WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.21.47(1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.21.47(1).jpeg
    86,7 KB · Görüntüleme: 49
  • WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.28.38(1).jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.28.38(1).jpeg
    125,1 KB · Görüntüleme: 52
  • WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.28.38(2).jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.28.38(2).jpeg
    117,3 KB · Görüntüleme: 50
  • WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.28.38.jpeg
    WhatsApp Image 2019-11-19 at 13.28.38.jpeg
    127 KB · Görüntüleme: 48

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
Rehber niteliğindeki bilgilendirmeniz için öncelikle teşekkürler. Bahsettiğiniz kutu yüzeyindeki pütürlü kaplama var ancak fotoğraflardaki kadar belirgin değil. Kulaklıkların takıldığı kutunun arka yüzüde attığınız fotoğraflardakinden farklı. Az önce farkettim en üstte siyah kutu arkasında wirelesa Earbuds gibi bir kelime var sanırım wireless yazmak istemişler olmamış, şarj girişide bende biraz farklı ve kutu içindeki pinlerde sizinkilere kıyasla daha büyük ve kaba. Örnek olması açısından fotoları ekliyorum mağdur arkadaşlar kıyaslasın.

Şöyleki size gelen ürün Mi True Wireless Earbuds Basic bu Global ürün, Redmi Airdots ise Çin sürüm ikisi arasındaki fark dokunmatik ve basmatik olması, yalnız ne olursa olsun kullanma klavuzunun o şekilde çıkmaması gerekiyor. Şüphelendiyseniz işin peşine düşün. Kulaklıklar kozmetik üründür iadesi yoktur deniliyor ama bu durum sahte ürünler için geçerli değil ki ürünün sahte olduğunun anlaşıldığında size para iadesinin yapıldığı gibi ilgili firmanın,aracı kurumunda başı ağırır. Sahtecilik büyük bir suç. Belki alacağınız ürünü fiyatı daha uygun olsun ama benzesin diye bilerek replika alırsanız kabul edilebilir belirli farklar ve sorunlar ama o ürünü Orjinal diye satışa koyupta replika bir ürün gönderiyorsa o firma dolandırıcıdır. Benim diğer arkadaşların açtığı konulardan gördüğüm kadarı ilede genelde satıcılar bizede ithalatçı gönderiyor bizimde haberimiz yok diye cevap vermişler ancak baktığımızda sonuçta satıcıda olsa ithalatçıdan toptan aldıkları ürünü kontrol etmek, bilmek onların görevi bana biraz sistemsel geliyor bu durumlar Allah bildiği gibi yapsın bunları başka birşey diyemiyorum.

HaQaN

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
11
RezzNar hocam gerçekten çok detaylı ve ayrıntılı güzel bir yazı olmuş. Bu sahtelikleri görünce bana sanki Xiaomi bu ürünü hiç üretmemiş, direkt sahte olarak başkaları üretmiş gibi geliyor. Arkadaşın attığı üründe şarj dokunun altındaki yazıda fark ettiği gibi sahte ürün. Tekrardan teşekkürler bilgilendirme için.

~Redmi 5 Plus~

Roe35

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Can
Cihazım
Redmi note8
Konular
0
Telefona bağladığımda global sürüm olarak görünüyor earbuds olarak, ancak kutusunda redmi airdots yazıyor yani çin sürümü üstelik herhangi dokunmatik özelliği yok sadece basmatik sadece bu durum bile iade için yeterli, dediğiniz gibi büyük bir dolandırıcılık sözkonusu organize şekilde. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla çakma olan ürünlerinde birkaç farklı versiyonu var sanırım bendeki cihazda en başarılı olanı. Bugün iade işlemlerini başlatıyorum, hijyen kuralları gereği yokuşa sürülecek ama takipçisi olacağım.

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
Telefona bağladığımda global sürüm olarak görünüyor earbuds olarak, ancak kutusunda redmi airdots yazıyor yani çin sürümü üstelik herhangi dokunmatik özelliği yok sadece basmatik sadece bu durum bile iade için yeterli, dediğiniz gibi büyük bir dolandırıcılık sözkonusu organize şekilde. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla çakma olan ürünlerinde birkaç farklı versiyonu var sanırım bendeki cihazda en başarılı olanı. Bugün iade işlemlerini başlatıyorum, hijyen kuralları gereği yokuşa sürülecek ama takipçisi olacağım.

Konunun mutlak takipçisi olun. Evet kalite kalite replikaları var bu cihazların ve mağduriyet yaşayanlar da fazla bu yüzden mağduriyet yaşamamak ve endişe içinde kalmamak için mutlak forum sayfamızın Alışveriş bölümünden alım gerçekleştirmek en iyisi olacaktır. Mağdur durumda olan arkadaşların adına üzgün olduğumu belirtmek isterim. Bu tür şeylerde alım yapılır iken mutlaka resmi ve anlaşmalı yerlerden alınması gerektiğinin önemini birkez daha görmüş oluyoruz.

gkhankndmir

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Xiaomi 11 ultra
Meslek
Güvenlik
Konular
39
Hocam konuyu kısmen okudum. Tüketici hakem heyetine gidin sizi yüzde yüz haklı bulacaklardır. (tabi iade almazlarsa)
Birde trendyola bildirin evet bu tür satışlar kazanç sağlıyor ama güvenlerinin sarsilmasinida istemezler

HaQaN

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
11
Hocam konuyu kısmen okudum. Tüketici hakem heyetine gidin sizi yüzde yüz haklı bulacaklardır. (tabi iade almazlarsa)
Birde trendyola bildirin evet bu tür satışlar kazanç sağlıyor ama güvenlerinin sarsilmasinida istemezler
Hocam ürünü gönderin para iadesi yapalım dedi Yasin Elektronik. Şuanda bekliyorum para iadesini.

~Redmi 5 Plus~

RezzNar

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
-
Cihazım
-
Konular
8
Diğer taraftan size fatura gönderselerde zannediyorum ki faturada belirtilen ürünün marka model bilgileri yer almaz standart "Bluetooth kulaklık" yazarlar. Çünkü gönderdikleri ürünün merak etmeyin sahte olduğunun onlarda farkındalar işi yokuşa sürmek için ithalatçıları bahane ediyorlar insan toptan aldığı ürün hakkında bilgi olmaz mı arkadaş ?

emrebzk

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Mi Note 3
Meslek
civil aviation
Konular
5
bağlantıya tıklayarak Tüketici Hakem Heyetleri Başkanlığına başvuru yapabilirsin.

Ya da bir dilekçe örneği paylaşabilirim. Dilekçeyi A4 formatında siyah beyaz çıkart. Boş yerleri sadece mavi tükenmez kalemle doldur. Ya da mavi tükenmez kalemlede hepsini yazabilirsin.

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA
.........

ŞİKAYET EDEN : .....................................................
ÖĞRENİMİ: …………………

T.C KİMLİK NO : …………………………………
TEL NO : ………………………

ADRES : ...........................................................................................................

KARŞI TARAF : ........................................................................................................

ADRES : .........................................................................................................

KONUSU : AYIPLI MAL

AÇIKLAMALAR : ………………………………………………………….Firmasından ……/……/..... tarihinde ……………….TL ye satın aldığım ..... adet ..…………….marka ……………………….. adlı ürün ……………………………………………………………………………………………………... olduğundan ayıplıdır.

EKLER : Fatura garanti belgesi ve ihtar mektubu.

SONUÇ VE İSTEM : Sunulan nedenlerle Mülga 4822 sayılı kanunla Değişik 4077 sayılı yasanın 4. Maddesi uyarınca ürün bedeli olan ……………. TL nın tarafıma iadesine /tarafıma ürünün ayıpsız yeni bir ürün verilmesine karar verilmesini arz ederim.

…….. /………/2019

Üst Alt