İnceleme 9T Pro Wifi Kullanımında Aşırı Güç Tüketimi

nuui

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Nurullah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
1
Arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır romlar arası geçişlerle en iyi ekran süresi veren, mümkün olduğunca en sorunsuz romu araştırıyorum ve 4-5 farklı rom yükleyerek denemeler yaptım. Denemeler esnasında şunu fark ettim. 9T pro (raphael) aktif wifi kullanımında çok güç tüketiyor. aktif derken mesela youtube üzerinden video seyretmek gibi veri akışının aktif olarak kullanıldığı durumlarda çok fazla güç tüketiyor. İşin ilginç tarafı şebeke üzerinden 4G bağlantısı ile video seyrederseniz bu kadar güç harcamıyor ama wifi ile bir iş yaparsanız aradaki farklara inanamazsınız.

Mesela Eu Stable 9 saat ekran süresi ve 1 gün bekleme (beklemede wifi açık halde) aldım ama çoğunu data hattı 4g ile üzerinden aldım. wifi kullanımı %25 civarı.
Yine Eu Stable'da bu sefer data paketim kalmadığı için full wifi ile deneme yaptım. bu sefer arada devasa bir fark oldu 5-6 saat civarında ekran süresi alabildim, tahmini 1 gün bekleme.

Benzer durum Masik P'de oldu. yine aynı şekilde 9 saat civarı ekran süresi ve 1 gün bekleme (beklemede wifi açık halde), çoğunluğu data hattı ile wifi kullanımı %25
Aynı romda full wifi'de yine takribi 5-6 saat ekran süresi + yaklaşık 1gün bekleme alabildim.

En son olarak da miroom 11.0.8 deniyorum. bu rom , eu ve masik'e göre daha iyi de olsa full wifi kullanımda tahmini 7 saat ekran süresi verecek gibi. aslında vasat bir süre.

sürelere baktığınızda aradaki mantıksız durum görülüyor. normalde data hattı kullanımında 4G ile daha fazla güç harcaması yapması ve daha az ekran süresi vermesi gerekir. wifi kullanımında ise daha fazla ekran süresi alabilmemiz lazım. ama bizim telefonda tam tersi bir durum söz konusu. bu durumu fark edip araştıran var mı ? belki ben telefonu yeni aldığım için yeni fark etmişte olabilirim tabi. ama bu durum normal değil. global rom'da da aynı mı? tahminen aynıdır diye düşünüyorum, çünkü kullandığım bu romlar hep miui tabanlı romlar.

bir de romlar arasındaki bazı farklar; mesela eu stable'da wifi açık kalsa da telefonu kullanmadığınız zaman yani ekran kapalıyken kendini kapatıyor sanırım, pil yüzdesini genelde bıraktığınız gibi alıyorsunuz. (yukarda anlattığım durum telefon ekranı açıkken ve veri akışı olduğunda inanılmaz güç harcıyor...) masik rom'da ise ekran kapalı dahi olsa pil yüzdesi düşmeye devem ettiğini fark ettim. sabaha kadar %9-10 azalmıştı kendiliğinden. miroom sanırım eu'dan daha iyi performans verecek gibi..

bu sorunu nasıl aşabiliriz? ben önceki telefonumda wifi'yi hiç kapatmazdım ve telefon formdan düşmeden öncesinde 2-3 gün bekleme, 7-8 saat ekran süresi alırdım. bu telefonda da wifi kullanımını kontrol ederek bu süreler alınabilir tahminimce ama wifi'yi açıp kapamak lazım anlaşılan. forumda zaman zaman paylaşılan ekran süreleri var, kimisi 9,10 saat almış, kimisi 5-6 saat, aradaki fark bence bununla ilgili olabilir. fark edilmediyse yoğun wifi kullanımında çok fazla güç tüketimi oluyor.. sanırım pek çok kişi de benim gibi wifi:'nin bu kadar güç tüketeceğini tahmin etmezdi... ama bu durum normal değil, belki bu sorunu aşmanın bir yolu vardır, sizden düşüncelerinizi bekliyorum.
Bu durumu evimde telefon full çekmediği için, eski telefonumdan hotspot yaparak kullandığım için fark ettim. Ekran sürem miui da asla 9_10 saat olmadı. (hatsiz kullanım)
Not : Ayarlar kısmında wi-fi kullansa bile mobil veri açık kalma özelliği var, bunu geliştirici seçeneğinden de kapatıp öyle deneyin. 2 sini de kapatın sonucu merak ediyorum.

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
Bu durumu evimde telefon full çekmediği için, eski telefonumdan hotspot yaparak kullandığım için fark ettim. Ekran sürem miui da asla 9_10 saat olmadı. (hatsiz kullanım)
Not : Ayarlar kısmında wi-fi kullansa bile mobil veri açık kalma özelliği var, bunu geliştirici seçeneğinden de kapatıp öyle deneyin. 2 sini de kapatın sonucu merak ediyorum.

şu anda resurrection remix kullanıyorum. ama diğer romları kullanırken o ayar sanki kapalıydı diye hatırlıyorum. tekrar yüklersem bir denerim dediğinizi , teşekkürler

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
Valla hocam sizin bileceğiniz bir durum :) Farklılık gösterebilir fakat kullanan çoğu kişi ben de dahil baya memnunum.

daha önceden Eu rom kullandığınız için sizi de haberdar edeyim dedim. ben haftalık eu romu kurdum. versiyonu şu:

miui sürümü 12.3, global 12.0.3 ile custom romlar geliştirilirse daha iyi sonuçlar alınabilir yazmıştık. bu versiyonu yükledim şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. evvela eu romun en büyük eksiği olan batarya performansı konusunda hatırı sayılır bir iyileşme var. özellikle daha önce bu konudan eu rom stabil ama özellikle wifi ile aktif kullanımda çok güç harcıyor yazmıştım. şu an bu sorun ortadan kalkmış gibi görünüyor. 24 saatten fazla bekleme süresi ve sadece/sürekli wifi açıkken yaklaşık 10 saat ekran süresi verdi. global romdan daha iyi bir süre, hatta nerdeyse aosp romlara yakın bir süre verdi. eu rom zaten bekleme konusunda çok iyi idi. gece yatarken sabaha kadar wifi açık şekilde bıraktığınızda pil yüzdesi nerdeyse aynı seviyede kalabiliyor. bu romda'da aynı şekilde bekleme konusunda iyi. bence bu rom olmuş gibi. uzun süredir çok çeşitli romlar denedim. konu içinde de paylaşmıştım, artık insan bir yerden sonra sıkılıyor. bu rom ile arayışıma son verebileceğimi düşünüyorum.

yalnız size sormak istediğim bir konu vardı, siz eu rom kullandınız uzun süre, eu stable rom'da durum çubuğundaki saatte saniye gösterme seçeneği vardı diye hatırlıyorum. ne yazık ki bu romda o özellik yok. eu rom'da bu saniye gösterme özelliği var mıydı , hatırlıyor musunuz? çoğu kimse önemsemez belki ama benim açımdan bir eksisi belki. bir de pil kullanım bilgilerini doğru göstermediğini fark ettim. ekran süresini test edecekseniz, kullandığınız sürelere dikkat etmekte yarar var. önceki sürümlerde de böyle bir durum vardı zaten.
geçerli bir kriter midir bilemem ama en azından fikir vermesi açısından eu antutu'dan 430 bin puan aldı. global rom 12.0.3 sürümü 410 bin puan almıştı. buradan hareketle eu romun daha verimli ve hızlı çalıştığı da söylenebilir sanırım.

bir de hocam xposed üzerinden customiuizer uygulamasını kullanıyor musunuz? kullanmaya devam ediyorsanız telefonun batarya performansını azaltıyor mu , o şekilde bazı yorumlar vardı, daha fazla pil harcatıyor gibi ama aslı var mı bilmiyorum. sizce böyle bir durum var mı?

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
daha önceden Eu rom kullandığınız için sizi de haberdar edeyim dedim. ben haftalık eu romu kurdum. versiyonu şu:

miui sürümü 12.3, global 12.0.3 ile custom romlar geliştirilirse daha iyi sonuçlar alınabilir yazmıştık. bu versiyonu yükledim şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. evvela eu romun en büyük eksiği olan batarya performansı konusunda hatırı sayılır bir iyileşme var. özellikle daha önce bu konudan eu rom stabil ama özellikle wifi ile aktif kullanımda çok güç harcıyor yazmıştım. şu an bu sorun ortadan kalkmış gibi görünüyor. 24 saatten fazla bekleme süresi ve sadece/sürekli wifi açıkken yaklaşık 10 saat ekran süresi verdi. global romdan daha iyi bir süre, hatta nerdeyse aosp romlara yakın bir süre verdi. eu rom zaten bekleme konusunda çok iyi idi. gece yatarken sabaha kadar wifi açık şekilde bıraktığınızda pil yüzdesi nerdeyse aynı seviyede kalabiliyor. bu romda'da aynı şekilde bekleme konusunda iyi. bence bu rom olmuş gibi. uzun süredir çok çeşitli romlar denedim. konu içinde de paylaşmıştım, artık insan bir yerden sonra sıkılıyor. bu rom ile arayışıma son verebileceğimi düşünüyorum.

yalnız size sormak istediğim bir konu vardı, siz eu rom kullandınız uzun süre, eu stable rom'da durum çubuğundaki saatte saniye gösterme seçeneği vardı diye hatırlıyorum. ne yazık ki bu romda o özellik yok. eu rom'da bu saniye gösterme özelliği var mıydı , hatırlıyor musunuz? çoğu kimse önemsemez belki ama benim açımdan bir eksisi belki. bir de pil kullanım bilgilerini doğru göstermediğini fark ettim. ekran süresini test edecekseniz, kullandığınız sürelere dikkat etmekte yarar var. önceki sürümlerde de böyle bir durum vardı zaten.
geçerli bir kriter midir bilemem ama en azından fikir vermesi açısından eu antutu'dan 430 bin puan aldı. global rom 12.0.3 sürümü 410 bin puan almıştı. buradan hareketle eu romun daha verimli ve hızlı çalıştığı da söylenebilir sanırım.

bir de hocam xposed üzerinden customiuizer uygulamasını kullanıyor musunuz? kullanmaya devam ediyorsanız telefonun batarya performansını azaltıyor mu , o şekilde bazı yorumlar vardı, daha fazla pil harcatıyor gibi ama aslı var mı bilmiyorum. sizce böyle bir durum var mı?
Hocam kesin konuşmiyim ama 2 3 haftadır global 12.0.3'deyim ve euya daha geçermiyim bilmiyorum.Eu'da gcamlerde garip bir şekilde bazen videoda odaklama sorunu oluyordu ve global bana daha akıcı geliyor şuanda ama belki yine euya dönebilirim bilmiyorum.Saniye olayına gelirsek eu romda hiç yoktu sanırım.Customiuizer kullanıyorum orada saniye gösterme filan bir çok özellik mevcut, şarjı etkileme konusuna gelirsek sanki ekran süresini biraz kısaltıyor diyebilirim.Birde son eklemek istediğim birşey daha var ben globalde arama uygulamasını miui yaptım ama mesajlar uygulamasını google olarak ayarladım, çünkü orada ki sohbet özelliklerini aktif kullanıyorum işime yarıyor. Eu'da google mesajları kurmuştum fakat 'sohbet özellikleri' özelliğini bir türlü aktif edememiştim.

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51

Hocam önerdiğiniz sürümü bugün deneyeceğim merak ettim :) Kaç gün kullandınız bu sürümü ? Bunu sormamda ki sebep ilk 2 gün şarj genelde çok iyi oluyor sonra saçmalıyor.Eğer dediğiniz gibi iyi bir sürümse kullanırım , bir de şu google mesajlarda ki özelliği açabilirsem.Teşekkür ederim öneriniz için.

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
Hocam önerdiğiniz sürümü bugün deneyeceğim merak ettim :) Kaç gün kullandınız bu sürümü ? Bunu sormamda ki sebep ilk 2 gün şarj genelde çok iyi oluyor sonra saçmalıyor.Eğer dediğiniz gibi iyi bir sürümse kullanırım , bir de şu google mesajlarda ki özelliği açabilirsem. Teşekkür ederim öneriniz için.

inşallah beğenirsiniz, 4-5 gün oldu sanırım. pil kullanım verilerini doğru göstermediği için ikinci kullanımda ekran süresi için net bir şey söyleyemeyeceğim ama çok yoğun kullanmadığım için bugün şarjın 3. günü.

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Şimdilik oneos son sürüm yükledim eu betada ki herşey mevcut.1 hafta kadar bunu kullanayım güzelse size de öneririm hocam, duruma göre tavsiye ettiğinize geçerim.
inşallah beğenirsiniz, 4-5 gün oldu sanırım. pil kullanım verilerini doğru göstermediği için ikinci kullanımda ekran süresi için net bir şey söyleyemeyeceğim ama çok yoğun kullanmadığım için bugün şarjın 3. günü.

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
Şimdilik oneos son sürüm yükledim eu betada ki herşey mevcut.1 hafta kadar bunu kullanayım güzelse size de öneririm hocam, duruma göre tavsiye ettiğinize geçerim.
hocam iyi olmuş, nasıl siz beğendiniz mi romu? ekran süresi ortalama kaç saat aldınız?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

oneos miui 12.2 kullanıyormuş o nedenle ekran süresi konusunda pek ümitli değilim ama sunduğu özelleştirmeler beklentileri karşılıyorsa deneyebiliriz. bence miui custom romların sorunu yeterince özelleştirme seçeneğinin olmaması. hatta şimdi indiriyorum muhtemelen denerim. olmazsa eu romun da 25 kasımda yeni versiyonu çıkmış. yeni versiyonda pil kullanım istatistiklerindeki hatada düzeltme yapılmış bakalım

Son düzenleme:

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
bir düzeltme yapayım, indirme sayfasında miui 12.2 yazıyordu. ama romu yükledim az önce miui 12.3 olduğunu gördüm , ayrıca oneos setting diye bir alanda kişiselleştirme sçenekleri sunulmuş, RR'ye benzer şekilde. ama şu an çok fazla bir sçeenek yok, umarım zamanla genişler. yine de benim miui tabanlı custom romlarda gördüğüm önemli bir eksiği giderme yolunda önemli bir adım. statusbar seçeneği var mesela , saati ortalama seçeneği var. ama maalesef saniye gösterme seçeneği yok. halbuki çok zor olmasa gerek. umarım zamanla yeni seçenekler eklenir. ama romu beğendim 12.3 tabanlı olması da iyi olmuş.

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2

hocam nasıl beğendiniz mi rom'u? ben de 2-3 gündür kullanıyorum. batarya performansı iyi durumda. full wifi açıkken 9 saat ekran süresi + 1 gün bekleme aldım. pil kullanım istatistikleri eu beta'da olduğu gibi bunda da hatalı gösteriyor. mesela gece yatmadan önce tam 1 gün bekleme ve 9 saat ekran süresi gördüm. sabah tekrar baktım ekran süresi kendiliğinden 8.5 saate düşmüştü, ilerleyen saatlerde daha da geriledi.. bekleme süresine 8 saat eklemesi gerekirken hala aynı, 1 gün gösteriyordu. oneos setting ayarı güzel düşünülmüş ama fazla detay yok. umarım zamanla gelişir. ayrıca güncellemeyi de kendi ota'sından yapmak mümkün olacak sanırım. bu haliyle iyi bir rom. peki bu geliştiricilere nasıl ulaşabiliriz ? oneos setting için birkaç ufak ekleme rica etsek.

Üst Alt