İnceleme 9T Pro Wifi Kullanımında Aşırı Güç Tüketimi

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
Mi-globe.com dan rom build edip bir de onu deneyin. Genelde 2-3 sürüm öncekiler daha stabil çıkıyor. (Eu rom tabanlı olduğu için global rom tadında keyif alabilirsiniz)

Eu sürümleri de var orada, Eu artık buradan mı devam ediyor acaba? Eu wifi'de en çok güç harcayan rom'du. ama yine denemekte fayda var. teşekkürler

yagamisan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yagami
Cihazım
Redmi k60
Meslek
Gizli Youtuber
Konular
3
12.0.5 'de bu bahsini ettiğim durum. 12.0.4 'ü de denedim. onda da benzerdi, önceki sürümleri denemedim ama denediklerim içinde Eu stable wifi konusunda en fazla güç tüketen rom oldu. yalnız dediğim gibi 12.0.5'de 9 saat ekran süresini 4G ile alabildim saçma bir şekilde, wifi'de çok güç harcadı.

Bugün itibariyle de miroom'u 11.0.8 denedim. full wifi'de bir gün bekleme , 9 saat ekran süresi verdi. içlerinde en iyisi miroom. ayrıca miroom'un oldukça akıcı olduğunu da söylemeliyim, çok hızlı tepki veriyor. Midnight hocamın dediği gibi , bir de global sürümü denemek lazım, onun haricinde miroom'un farklı sürümleri , aosp romların bazılarını da denemeyi düşünüyorum. global sürümde google arama uygulamasının olması nedeniyle yüklemek istemedim ama eğer çalışırsa miui arama portlayanlar varmış, onunla ilgili bir çözüm paylaşılmıştı forumda .
mi room 4/ 5 ay kullanıdm ilkten güzeldi sonra ekran süresi vermemeye basladı hocam bende global denemek lazım evet veya eu hep custom kullandım onlar nasıl bilmiyorum ilk aldıgımda global vardı cok güzeldi ekran süresi

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
hocam siz de deneyin, ben hızlı bir şekilde test sürecinden geçiriyorum. sadece miroom değil custom romlarda genelde şarjın bazı kısımlarında hızlı iniyor, bazı yerlerde yavaşlıyor.. geneline bakmak lazım
Hocam rom şarj konusunda pek bir yardımcı olmadı açıkçası

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
Mi-globe.com dan rom build edip bir de onu deneyin. Genelde 2-3 sürüm öncekiler daha stabil çıkıyor. (Eu rom tabanlı olduğu için global rom tadında keyif alabilirsiniz)

hocam son sürümü yükleyip denedim. durduğu yerde çok şarj harcıyor. battery drain dedikleri durum, gerçekten pili içiyor..
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

global sürüm 10.3.3'ü yükledim. gerçekten şu ana kadar wifi güç harcaması en az olanı global rom oldu. ama global romun miui 10, android 9 olanı. yani herkese pek uymayabilir. özellikle miui 12'nin getirdiği görsel özelliklerden sonra bu sürümü biraz yavan kalabilir. miui 11.0.3 'ü indirdim global olarak bir de onu denemek istiyorum. yukarda yazdığım gibi eu tabanlı mi-globe'u denedim, batarya kısmı yukarda yazdığım gibi bekleme modunda çok güç harcadı. şimdi miroom 12.0.2 'yi yükledim. bir de bu versiyonunu deneyelim bakalım..

Son düzenleme:

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
hocam son sürümü yükleyip denedim. durduğu yerde çok şarj harcıyor. battery drain dedikleri durum, gerçekten pili içiyor..

global sürüm 10.3.3'ü yükledim. gerçekten şu ana kadar wifi güç harcaması en az olanı global rom oldu. ama global romun miui 10, android 9 olanı. yani herkese pek uymayabilir. özellikle miui 12'nin getirdiği görsel özelliklerden sonra bu sürümü biraz yavan kalabilir. miui 11.0.3 'ü indirdim global olarak bir de onu denemek istiyorum. yukarda yazdığım gibi eu tabanlı mi-globe'u denedim, batarya kısmı yukarda yazdığım gibi bekleme modunda çok güç harcadı. şimdi miroom 12.0.2 'yi yükledim. bir de bu versiyonunu deneyelim bakalım..
Hem wifi hem mobil veri olarak çok çok memnundum zaten hocam 10.3.3'den ama miui 12'ye alışınca pek kullanasım gelmiyor :) Güncellemeler zaten bataryayı hep negatif etkiliyor miui 10 gibi beklentim yok ama yine de ona yakın bir miui 12 bulursam güzel olacak. Ben de yarın 12.0.3 globali deneyecem çok met ettiler bakalım.

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2
Hem wifi hem mobil veri olarak çok çok memnundum zaten hocam 10.3.3'den ama miui 12'ye alışınca pek kullanasım gelmiyor :) Güncellemeler zaten bataryayı hep negatif etkiliyor miui 10 gibi beklentim yok ama yine de ona yakın bir miui 12 bulursam güzel olacak. Ben de yarın 12.0.3 globali deneyecem çok met ettiler bakalım.

evet ben de siz söyleyince baktım , batarya konusunda iyi olduğu söylenmiş. denemekte yarar var. benim için tek sorun arama uygulamasının google olması... şahsen miui arama arayüzünü seviyorum.

savioranqel68

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ugurcan
Cihazım
Mi 9T PRO
Meslek
Sağlık Teknikeri
Konular
42
evet ben de siz söyleyince baktım , batarya konusunda iyi olduğu söylenmiş. denemekte yarar var. benim için tek sorun arama uygulamasının google olması... şahsen miui arama arayüzünü seviyorum.
Bir sonuca ulaştınız mı hocam ekran süresi konusunda cihazda google uygulamalarının büyük kısmı yok buna rağmen 6 7 saati geçemedikmillet globalde nasıl alıyor bu süreyi anlamıyorum. arada bir wp nadiren instagrama giriyorum telefon şarjı yiyor ya 9 aylık cihaz oyle pubg falan da oynamam etmem.

midnight

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Talha
Cihazım
K20 Pro
Konular
51
Bir sonuca ulaştınız mı hocam ekran süresi konusunda cihazda google uygulamalarının büyük kısmı yok buna rağmen 6 7 saati geçemedikmillet globalde nasıl alıyor bu süreyi anlamıyorum. arada bir wp nadiren instagrama giriyorum telefon şarjı yiyor ya 9 aylık cihaz oyle pubg falan da oynamam etmem.
Hocam o muhabbeti tam olarak bende çözemedim,bazı kişilerde bazı romlar daha iyi oluyor nedense.

eranyum

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Erkan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
2

kullandığınız bazı programlardan kaynaklı olabilir belki. instagram falan gibi. ben şu an bir romu en fazla bir gün deniyorum. hiç bir program kurmadan , youtube'dan wifi ile diriliş ertuğrul'u açıyorum :D zaten bir bölümü 2 saat sürüyor.. bu şekilde en kısa sürede ekran süresini almış oluyorum. genelde 1 gün civarı da bekleme alacak şekilde bekliyorum.

miroom 12.0.2 global rom 12.0.2 tabanlı bir rom. tahmini 9-9.5 saat ekran süresi+ 1 gün bekleme aldım. sunduğu görsel özelliklere göre iyi bir süre aslında.. ama ilerde miroom'un 12.0.3 global tabanlı bir sürümü çıkar diye tahmin ediyorum. bu sürümü beklemekte yarar var, 12.0.3 batarya performansı konusunda daha çok övüldüğü için miroom sürümü de daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

miroom 12.0.2'yi beğendiğimi söylemeliyim. görsel olarak oldukça iyi. mesela birçok rom denedim kısa sürede , içlerinde AOD'un sorunsuz olarak çalıştığı tek custom rom diyebilirim. batarya performansı da iyi. şimdi global 12.0.3'ü deneyip, miroom'un yeni versiyonu çıkana kadar o romda kalabilirim diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:

yagamisan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yagami
Cihazım
Redmi k60
Meslek
Gizli Youtuber
Konular
3
kullandığınız bazı programlardan kaynaklı olabilir belki. instagram falan gibi. ben şu an bir romu en fazla bir gün deniyorum. hiç bir program kurmadan , youtube'dan wifi ile diriliş ertuğrul'u açıyorum :D zaten bir bölümü 2 saat sürüyor.. bu şekilde en kısa sürede ekran süresini almış oluyorum. genelde 1 gün civarı da bekleme alacak şekilde bekliyorum.

miroom 12.0.2 global rom 12.0.2 tabanlı bir rom. tahmini 9-9.5 saat ekran süresi+ 1 gün bekleme aldım. sunduğu görsel özelliklere göre iyi bir süre aslında.. ama ilerde miroom'un 12.0.3 global tabanlı bir sürümü çıkar diye tahmin ediyorum. bu sürümü beklemekte yarar var, 12.0.3 batarya performansı konusunda daha çok övüldüğü için miroom sürümü de daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

miroom 12.0.2'yi beğendiğimi söylemeliyim. görsel olarak oldukça iyi. mesela birçok rom denedim kısa sürede , içlerinde AOD'un sorunsuz olarak çalıştığı tek custom rom diyebilirim. batarya performansı da iyi. şimdi global 12.0.3'ü deneyip, miroom'un yeni versiyonu çıkana kadar o romda kalabilirim diye tahmin ediyorum.
10.3.3 mü yoksa 12.03 eu mu hocam :D

Üst Alt