Ben bir şeyi merak ediyorum aslında. Eğer bu Evofone kapısında yazdığı gibi tek " Yetkili satıcı" ise başta cepport olmak üzere Xiaomi cihazlarını satan ithalatçı firmalar ne yapacak? Kapılarına kilit mı vuracaklar, yoksa başka modellere mi yonelecekler?
Öyle ya sen Xiaomi ile anlaşmış, bayilik almışsın. Yani Xiaomi cihazlarını satmakla mükellef tek satıcısın.Bu durumda diğer ithalatçı firmalarin Xiaomi ye ait hiç bir elektronik aleti satma izni olmaması lâzım gelir, öyle değil mi?
Ben mi 6 cihazımi cepport' mağazasından satın almıştım. Eşime mi A2 almayı düşünüyorum. Yine gidip cepport'tan alacağım. Bu durumda biz cepport' ile illegal bir alışveriş ilişkisine mı girmiş olacağız?
Sayın hocalarından bu hususta aydınlatıcı bilgi rica ediyorum.
Resmi olarak satmaya, faliyet göstermeye devam edecekler. Evo'nun bu kazıklarına bakınca Türkiye'de Xiaomi'lerin satılabileceği yegane yol bu paralel ithalatçılar olacak.
Evo bu fiyatlarla satış yapamayacağından faliyeti uzun sürmez. Esas o zaman bu telefonları alanlar ortada kalabilir.
Sadece Cepport ekseninde dönmesin bu konu.
Bunların kapısında yazan "authorized reseller" da "yetkili al-satçı" anlamına gelir. "Reseller," kullanılmamış cihazları birer birer piyasadan toplayıp satanlar için kullanılan bir ifadedir. Ne toptancı, ne de distribütör anlamına gelir.
Aliexpress'teki her bir Xiaomi satıcısı "reseller" olarak tanımlanır.
Xiaomi bunlara mal satmaz. Telefonu birer birer normal bir tüketici gibi satın alanlar kutusunu açmadan üstüne kar koyarak bunlara satarlar. Onlar da Çin dışına satar. Çin'de normal mağazalarda satılan Xiaomi'ler de bu şekilde "reseller" malıdır. Dolayısıyla bir şekilde sokakta Xiaomi satan bir yer bulunduğunda alınacak fiyatlar Xiaomi'nin kendi ilan ettiği fiyatlardan yüksektir.
Kapıya bunu yazarak, bakın burasına ben mal vermiyorum, ama benim adımı kullanmalarına izin verdim demek istenmiş olay budur.