Haber 16.9.2018 Xiaomi Authorized reseller Mağazanın açılışı ve ziyaret izlenimleriniz

Değerli arkadaşlar, bugün Saat 13.00 itibariyle yapacağınız Mağaza açılış ziyaretinizle ilgili paylaşımlarınızı, izlenimlerinizi,videolarınızı vs , konunun bir bütün olarak kalıp, dağılmaması açısından bu başlık altında paylaşmanızı rica ediyoruz...bende herkes gibi özellikle de fiyatları merak ediyorum

Gesendet von meinem MI MAX 2 mit Tapatalk

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
295
Markaya birşey olduğu yok. Bundan önce kim Xiaomi marka cihaz satıyorsa, yine satmaya devam edecekler. KVK garantilisi de var, Delta garantilisi de, Ritzy garantilisi de. İsteyen de 1200TL fazla verip EvoBT garantili alır. Kimse kimseye zorla birşey satmıyor.
Bugüne kadar ortaya çıkıp ben Xiaomi Türkiye'yim diyen firmalarda olduğu gibi Evo da Xiaomi'yi ve fanlarını tanımadan, sırf ticari kaygılarla bu işe girdiği için çuvalladı bence. Xiaomi'yi tanıyan hiç kimse buradan tek bir çöp (çöplük manasında değil, deyim olarak) almayacaktır. Evo bunu bilseydi ya bu işe hiç girmez, bunca masrafı etmezdi ya da fiyatları bu kadar şişirmezdi. Bana göre normal ithalatçılardan hiçbir farkı olmayan ve üstelik garanti açısından en sabıkalı firmalardan birisi olduğu halde 200-300TL fark ile satışa girselerdi belki biraz satabilirlerdi.

Uluslararası bir şirkette eğer İngilizce bilen çalışanlar yoksa oranın uluslararası bir şirket olduğundan şüphe ederim.

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam, bence, sözüm meclisten dışarı, bilmeyen insanlardan bir kaç şeyler alanlar olur vede önümüzdeki günler yine ziyaretçi akınına uğrar orası, sırf ürünleri yakından görmek için...

Gesendet von meinem Mi Max 2 mit Tapatalk

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
O saydığınız isimler anladığım kadarıyla Xiaomi üst düzey yöneticileri sayın hocam. Bugün benim gördüğüm adamlarin 2 sinif Amerikan filmlerindeki Çinli karakterlerinden bir farkı yoktu.
Bunlar nasıl üst düzey yöneticilerse birini gayet düzgün Türkçe konuşurken gördüm. ( Ben onun hâlâ Özbek olduğunu dusunuyorum.) Takım elbiseli bir Çinli ise elindeki iPhone ile çekim yapıyordu.

Takdir sizin....

Evet bahsettiğim isimler üst düzey yöneticiler... Hiç biri maalesef yoktu. Tüm Xiaomi çalışanlarını elbette ki tanımamız mümkün değil ancak fotoğraflardan görebildiğim kadarıyla tanıdık her hangi sima da yoktu :( Açıkçası -her ne kadar tüm emareler aksini göstermiş olsa da- bir ara gerçekten umutlanmıştım büyüklerden biri gelecek, işler artık Xiaomi kontrolünde yürüyecek sanmıştım ama maalesef bu umut da boş çıktı gibi görünüyor. :(

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Hocam, bence, sözüm meclisten dışarı, bilmeyen insanlardan bir kaç şeyler alanlar olur vede önümüzdeki günler yine ziyaretçi akınına uğrar orası, sırf ürünleri yakından görmek için...

Gesendet von meinem Mi Max 2 mit Tapatalk

Orda deneyip internetten sipariş verirler ninja~~

Bilmeyen zaten bu fiyata adı duyulmadık bir Çinli alacağıma Samsung alırım der.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Ben bir şeyi merak ediyorum aslında. Eğer bu Evofone kapısında yazdığı gibi tek " Yetkili satıcı" ise başta cepport olmak üzere Xiaomi cihazlarını satan ithalatçı firmalar ne yapacak? Kapılarına kilit mı vuracaklar, yoksa başka modellere mi yonelecekler?
Öyle ya sen Xiaomi ile anlaşmış, bayilik almışsın. Yani Xiaomi cihazlarını satmakla mükellef tek satıcısın.Bu durumda diğer ithalatçı firmalarin Xiaomi ye ait hiç bir elektronik aleti satma izni olmaması lâzım gelir, öyle değil mi?
Ben mi 6 cihazımi cepport' mağazasından satın almıştım. Eşime mi A2 almayı düşünüyorum. Yine gidip cepport'tan alacağım. Bu durumda biz cepport' ile illegal bir alışveriş ilişkisine mı girmiş olacağız?
Sayın hocalarından bu hususta aydınlatıcı bilgi rica ediyorum.

ByKaraca

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Elime ne geçers
Meslek
Teknoloji Editörü
Konular
380
Eee adamlar o kadar hediye verdi Orkunu çağırdı parasını çıkartmasınlar mı ? haha--haha-- Fiyatlar inanılmaz pahalı ve keşke bu işi gerçekten Xiaomi sever insanlar yapsaydı. Bazı ürünlerin özelliklerini yanlış yazmışlar :)

metehank

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
metehan
Cihazım
mi8
Konular
0
Mi8 bricked problemi için firmaya attığım maile yetkili satıcıya başvurun diye dönüş sağladılar. Bu durumda yetkili satıcı Evofone mu oluyor?

nomig66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Aemut
Cihazım
Vince
Konular
0
ürün açıklamaları google translate ile çevirilmiş sanırım, sonsuz ekran, sonsuz hoparlör vs. özensizlik paçalardan akıyor maşallah

"Sonsuz Ekran" (Infinity Display) terimini Samsung Türkiye de kullanıyor :)

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Ben bir şeyi merak ediyorum aslında. Eğer bu Evofone kapısında yazdığı gibi tek " Yetkili satıcı" ise başta cepport olmak üzere Xiaomi cihazlarını satan ithalatçı firmalar ne yapacak? Kapılarına kilit mı vuracaklar, yoksa başka modellere mi yonelecekler?
Öyle ya sen Xiaomi ile anlaşmış, bayilik almışsın. Yani Xiaomi cihazlarını satmakla mükellef tek satıcısın.Bu durumda diğer ithalatçı firmalarin Xiaomi ye ait hiç bir elektronik aleti satma izni olmaması lâzım gelir, öyle değil mi?
Ben mi 6 cihazımi cepport' mağazasından satın almıştım. Eşime mi A2 almayı düşünüyorum. Yine gidip cepport'tan alacağım. Bu durumda biz cepport' ile illegal bir alışveriş ilişkisine mı girmiş olacağız?
Sayın hocalarından bu hususta aydınlatıcı bilgi rica ediyorum.

Resmi olarak satmaya, faliyet göstermeye devam edecekler. Evo'nun bu kazıklarına bakınca Türkiye'de Xiaomi'lerin satılabileceği yegane yol bu paralel ithalatçılar olacak.

Evo bu fiyatlarla satış yapamayacağından faliyeti uzun sürmez. Esas o zaman bu telefonları alanlar ortada kalabilir.

Sadece Cepport ekseninde dönmesin bu konu.

Bunların kapısında yazan "authorized reseller" da "yetkili al-satçı" anlamına gelir. "Reseller," kullanılmamış cihazları birer birer piyasadan toplayıp satanlar için kullanılan bir ifadedir. Ne toptancı, ne de distribütör anlamına gelir.

Aliexpress'teki her bir Xiaomi satıcısı "reseller" olarak tanımlanır.

Xiaomi bunlara mal satmaz. Telefonu birer birer normal bir tüketici gibi satın alanlar kutusunu açmadan üstüne kar koyarak bunlara satarlar. Onlar da Çin dışına satar. Çin'de normal mağazalarda satılan Xiaomi'ler de bu şekilde "reseller" malıdır. Dolayısıyla bir şekilde sokakta Xiaomi satan bir yer bulunduğunda alınacak fiyatlar Xiaomi'nin kendi ilan ettiği fiyatlardan yüksektir.

Kapıya bunu yazarak, bakın burasına ben mal vermiyorum, ama benim adımı kullanmalarına izin verdim demek istenmiş olay budur.

demircialptekin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alptekin
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Konular
21
Öncelikle rahatsız olduğum için bu postu atmak istediğimi belirteyim. Herkes tutturmuş Xiaomi devri bitti şımardılar vs. Kardeşim bugün açılan o mağazanın Xiaomi ile uzaktan yakından alakası yok. Adamların bilgisi bile yok. Sitesinde tüm mi store lara ulaşabilirsiniz. Türkiye yok. Xiaomi olsa tamiri kvk genpa yapmaz sadece. Xiaomi Repair de olurdu. Mesela Apple dan örnek verelim Türkiye de 3 tane mağazası var. 2 İstanbul 1 Ankara. Fakat şöyle ki Bursa'da yaşıyorum iPoint, Pupa vb mağazalar da var ama bunlar alt kademe gibi bişey oluyor. Fakat Apple ın yine bunlardan da haberleri var ben servise gideceğim zaman beni buralara yönlendiriyorlardı. Şimdi şöyle ki Xiaomi nin Türkiye sitesi, müşteri hizmetleri falan yok. Evofone a ait var. Bu adamlar ithalatçı. Xiaomi her Mi Store açılışına KESİNLİKLE bir yetkili gönderir. Ama bugün kimse gelmemiş. ÇÜNKÜ XİAOMİ BU ÜLKEYE GİRİŞ YAPMADI. EVOFONE 5-10 BİN FİYAT ÇEKTİ DİYE XİAOMİ YE MAL ETMEYİN!

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asohom

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Alican
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Öncelikle rahatsız olduğum için bu postu atmak istediğimi belirteyim. Herkes tutturmuş Xiaomi devri bitti şımardılar vs. Kardeşim bugün açılan o mağazanın Xiaomi ile uzaktan yakından alakası yok. Adamların bilgisi bile yok. Sitesinde tüm mi store lara ulaşabilirsiniz. Türkiye yok. Xiaomi olsa tamiri kvk genpa yapmaz sadece. Xiaomi Repair de olurdu. Mesela Apple dan örnek verelim Türkiye de 3 tane mağazası var. 2 İstanbul 1 Ankara. Fakat şöyle ki Bursa'da yaşıyorum iPoint, Pupa vb mağazalar da var ama bunlar alt kademe gibi bişey oluyor. Fakat Apple ın yine bunlardan da haberleri var ben servise gideceğim zaman beni buralara yönlendiriyorlardı. Şimdi şöyle ki Xiaomi nin Türkiye sitesi, müşteri hizmetleri falan yok. Evofone a ait var. Bu adamlar ithalatçı. Xiaomi her Mi Store açılışına KESİNLİKLE bir yetkili gönderir. Ama bugün kimse gelmemiş. ÇÜNKÜ XİAOMİ BU ÜLKEYE GİRİŞ YAPMADI. EVOFONE 5-10 BİN FİYAT ÇEKTİ DİYE XİAOMİ YE MAL ETMEYİN!

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Xiaominin değeri kalmadı benim gözümde. Böyle bir olaya izin verdiyse tamamiyle çıkar amaçlı yapmış olduğu bir iş bu.
Bu Türk milleti benim cihazlarımı alıyor ben bu firmaya yetkili sıfatını vereyim de hem bu firma benden ürün alsın bol bol hem de daha fazla adım duyulsun satabildiğim kardır gibi bir mantık görüyorum ben burada.

Eğer Xiaominin umrumda olsaydık böyle dolaylı bir yoldan bu işe girişmez adam gibi gelir kendi bir mağaza açardı.
Xiaomi bildiğiniz param gelsin de ne halt yiyorlarsa yesinler dedi resmen.

Üst Alt