Sohbet Yerli araç tanıtılıyor.

faramir86us

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doruk
Cihazım
Mi 5
Konular
7
Arabanın her şeyini dışarıdan aşabilirsiniz. Önemli olan yaptığınız ile söylediklerinizin birbiri ile uyuşması. Arabanın her şeyi ithal.

Apple ben ekranı Samsung'dan aldığı halde kendim üretiyorum ben yapıyorum derse ne dersiniz?

İnsanların soru sormasının sebebi bu. Satın alınan veya mühendislik çalışması yapılarak alınan bir tek patent var mı? yok.

Ben istiyorum ki pilini teknolojisini biz üretelim. Yazılımını biz yazalım. Hatta bunu dünyaya satalım. Ama ithal alırsak bu teknolojileri, paramız bitene kadar alabiliriz maalesef.

adzate

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Rüştü
Cihazım
Mi 6-Poco x6
Meslek
Tasarım-Otomasyon
Konular
15
Heyecan yaratan bir gelişme,umarım daha fazlası ve devamı gelir,gelecekte İnşallah

mad_080

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Ali
Cihazım
Mi9T 6/128
Konular
4
merak ettigim fiyati egerki cogu kesim alamayip zengin alip binecekse cok bir farki olmayacak adi yerli olacak.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Haber doğru ki bu bilinen birsey hocam. Saklanan bir durum yok yani :) Baris Özcan'i da dinleyin.
Ayrica Al-sat durumu da yok. Zaten fotoğrafitaki arac bizim araç da değil benzeri sadece çünkü ayni firma prototip olarak üretmiş. Peugeot,Lambo,Fiat'a arac tasarladığı gibi bize ve başkalarına da tasarlıyor.
Olabilir hocam da arada bazıları çıkıyor böyle insanın sinirlerini zıplatıyor. Fikrimizi zikrimizi bilmeyen karşısındakini kendi gibi sanıyor. Onlara bi deli oluyorum. Yaşım 41 20 senedir bilişim sektörü içindeyim son 5 yıldır telefon piyasasının bizati içindeyim. Xiaomi bile ekranı bi yerden kamerayı bi yerden alıp markayı yaratıyor. Bunları bilemeyecek cahil değilim.
Bazı erken ergen ruhuna sahip olanlar abuk sabuk konuşunca sinirlerim geriliyor.
Marka yaratmak başka bir olay. Hak veriyorum size.

Ataberkk44

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ataberk
Cihazım
Mi9
Meslek
Öğrenci
Konular
70
Çin'de iş gücünün düşük olması sebebiyle orada üretiliyor. Daha az masraf etmek için. Ayrıca Apple telefonun içindeki çoğu malzemesi kendisinin patenti. Bu arabada hangi parçalar bizim patentimiz?
Koskoca Apple bile ekranını Samsungtan alıyor ve birçok parçası böyle

Zwilling

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Samsung S20 FE
Konular
29
Arabanın her şeyini dışarıdan aşabilirsiniz. Önemli olan yaptığınız ile söylediklerinizin birbiri ile uyuşması. Arabanın her şeyi ithal.

Apple ben ekranı Samsung'dan aldığı halde kendim üretiyorum ben yapıyorum derse ne dersiniz?

İnsanların soru sormasının sebebi bu. Satın alınan veya mühendislik çalışması yapılarak alınan bir tek patent var mı? yok.

Ben istiyorum ki pilini teknolojisini biz üretelim. Yazılımını biz yazalım. Hatta bunu dünyaya satalım. Ama ithal alırsak bu teknolojileri, paramız bitene kadar alabiliriz maalesef.
Bahsettiğiniz şey belli başlı bilgi birikimi olduktan sonra olacak şeyler, direkt ben sektöre girdim, her şeyini kendim üretiyorum derseniz sadece gülerler. Şu an Teslaya Amerika'da bile hala hiç ki benzin koyulmuyor diye sorup şaşırıyor insanlar, şimdiye kadar iğne bile üretmemiş ülkemize bu konuda acımasız davranmak yerine, atılan adımı alkışlayıp destek vermek gerek.

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Yüzde yüz yerli olsa bile bu ülke de mutlak birilerinin diyeceği bir laf mutlaka olur. bir çok kişi buna alıştı onun için fazla takmayın beyler. Bir şeyler yapmak, bir şeyler üretmek her zaman iyidir. Emeği geçen her kese sonsuz teşekkürler inşallah yollarda da görmek de nasip olur.
Belki almak hiç nasip bile olmayacak ama uzun vadede bu ülke için, bu millet için paha biçilmez yollar açacağına inanıyorum.

Bunun için atalarımız ne güzel söylemiş; her vakte bir bahane bulur binamaz olan; nasıl? Bin bahane bulur namazsız olan.
Saygılar..

Redmi K20 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Şunu da şuraya eklemek istiyorum..
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

oguz494

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oğuzhan
Cihazım
Xiaomi Mi 8
Meslek
Ekonomist
Konular
36
Yüzde yüz yerli olsa bile bu ülke de mutlak birilerinin diyeceği bir laf mutlaka olur. bir çok kişi buna alıştı onun için fazla takmayın beyler. Bir şeyler yapmak, bir şeyler üretmek her zaman iyidir. Emeği geçen her kese sonsuz teşekkürler inşallah yollarda da görmek de nasip olur.
Belki almak hiç nasip bile olmayacak ama uzun vadede bu ülke için, bu millet için paha biçilmez yollar açacağına inanıyorum.

Bunun için atalarımız ne güzel söylemiş; her vakte bir bahane bulur binamaz olan; nasıl? Bin bahane bulur namazsız olan.
Saygılar..

Hocam eleştirinin namazsızlıkla ne alakası var ben bir bağlantı göremedim. Herkes istediği gibi elestirebilir bu durumu kaldı ki herkes tatmin olmak zorunda değil.

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Hocam eleştirinin namazsızlıkla ne alakası var ben bir bağlantı göremedim. Herkes istediği gibi elestirebilir bu durumu kaldı ki herkes tatmin olmak zorunda değil.
Hocam atasözün de anlatmak istenilen namaz dan örnektir. Namaz ile alakası yoktur zaten anlatılmak istenilen farklıdır.
Herkesi tatmin etmek dünyanın hiç bir yerinde zaten mümkün değildir bende bunu demek istedim. Buda benim eleştirim ve anlatmak istediğim.

Üst Alt