- Adım
- Mi-yu-ay
- Cihazım
- Rn9Pro/Joyeuse
- Meslek
- Eu rom düşmanlığı
- Konular
- 48
Lityum polimer pilin sağlıklı ömrü maks. 2.5 yıl bana kalırsa. Kendi cihazımda pil sağlığı şuan %78 civarında ve alalı 2.5 yıl oldu (accubatterye göre)Hızlı şarj olayı da işin kandırmacası... Hızlı şarj edince, pilin doldur - boşalt sayısı da hızla aşağıya çekilmiş oluyor. Yani yavaş yavaş doldurulan pilin ömrü daha uzun oluyor.
Şöyle ki; pilin dolma - boşalma sayısı değişmedi. Biraz daha verimli Li-Po pillere geçtiler. Ancak li-po piller de belli bir şarj sayısından sonra, şarj saklama yüzdesi giderek aşağılara düşüyor.
Iphone telefonlarına pilin sağlığını ölçen program koymuş. Yüzde 85'e düşünce, pili değiştir diyor.
Yahu her şeyi geçtim, eskiden olduğu gibi telefonların arka kapağını açıp, pili kullanıcının değiştirmesi imkanı sağlansaydı, bu bile telefonları uzun süre kullanmak için bir gerekçe oluştururdu.
Poco F5 telefonu yeni aldım. Ancak arka kapağını açabildiğim için, eski Samsung Note4 telefonu hala bir kenarda tutuyorum. Yeni telefona bir şey olursa, tak pilini yola devam et yani...