Rehber *Yeni Yöntem Eklendi - 15 Ağustos 2020* MIUI VoWiFi-VoLTE Çalıştırma Rehberi(Root Gerektirmez)[Tüm Cihazlar]

zngdev67

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Memur
Konular
14
Redmi note 7 global miui 12 yüklü Bl kapalı cihaz orjinal. Belki miui 12 ile telekom wifi araması sorununu çözerler diye bekliyordum ama çalışmıyor yine. Rootsuz da yöntemi yok gibi. Garantiyi bozmak istemediğimden boot kilidini açmıyorum. Rn6 proda rot rom işlerinden sıkıldım iyice telefon orjinal kalsın dedim. Telefonun geri bildiriminden telekom ile ilgili sorunu bildirdim. İnşallah çözerler. Teli değiştirme imkanım yok bu yüzden Vodafone geçeceğim.

hashus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Xiaomi mi6
Meslek
Mühendis
Konular
2
Hattım Türk Telekom daha önce vowifi ve volte yi Samsung S20 telefonda etkinleştirdim.

Xiaomi mi 6 MIUI Global 11.0.6 (PCAMIXM) Kararlı sürümde de vowifi ve volte calışıyor.
Emeği geçen herkese çok çok teşekkür edeirm :)

Şimdi xiaomi eu_multi_MI6_20.6.18_v12-9 versiyonda da deneyeceğim.

un041026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğur
Cihazım
Mi 11 t
Meslek
Asker
Konular
8
Mi 9 lıte çalıştı teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Test edilip çalıştığı görülen cihazlar
MI MIX 2
MI 6
MI 5S
MI 9
MI 8 PRO
MI 9T PRO
MI 9T
MI 9 SE

MI NOTE 10 ---> Eğer buradaki adımlar çalışmazsa ekran görüntüsündeki adımları takip ediniz.

VoWiFi için Modemde Port Açma
Test edip çalışırsa yazarsanız üste cihazınızı eklerim. Böylelikle başka kullanıcılarda görmüş olur.​

Rehber genellikle mix 2, mi 6 gibi cihazların çıktığı yıllarda ve aynı zamanda bu cihazlardan önce çıkan cihazlarda da çalışabilir. Cihazınızın chipset'i volte ve vowifi desteklemelidir. Ayrıca işlemci qualcomm olmalıdır.

Minimum PIE Android 9.0, 10.4 Stable, 9.8.x Developer Romu gereklidir. MIUI 11 de çalışmaktadır.
(Stable sürümü kesin olarak 10.4 veya üstü olmalıdır, Developer romu için kesin bir bilgi yoktur. Mümkünse son sürümlerde deneyiniz.)

Bu kodları ilk önce arama bölümünde girmeniz gerekli ki carrier check kapansın.
VoLTE *#*#86583#*#*
VoWIFI *#*#869434#*#*

1. İlk önce playstore dan Power Shortcuts isimli uygulamayı yüklüyoruz.(uygulama 9TL, isteyen aynı özelliği gören başka bir uygulama kullanabilir. Örneğin Quick Shortcut Maker.)
2. Activity bölümünden uygulamayı Modem Config olarak seçiyoruz.
3. Daha sonra devam edip ana ekrana kısayolunu oluşturuyoruz.
4. Ve en sonunda oluşturduğumuz kısa yola girip listede aşağı inip Netherla olanı seçiyoruz.
5. Eğer Netherla çalışmazsa listedeki diğer modemleri test edebilirsiniz. Bir sorun olursa en üstteki seçenek ile default configi ayarlarsınız.

Bundan sonra VoWiFi logosu otomatik olarak gelecektir.
Mix 2 için sonunda VoWiFi çalışıyor...Ayrıca Vodafone kullanıyorum. Yanımda uygulamasında volte seçeneği aktif.

1-)4636 menüsünde vowifi aktifken volte kapanıyor, bilginizle.
2-)yazılımsal bir bug olduğundan lte (wifi hızı ve çekim gücü azalırsa vb., iwlan hala aktif oluyor. Simge olmuyor.) veya 3g-2g de vowifi simgesi gidebiliyor fakat çalışmaya devam ediyor. Aşağıdaki resimlerde mevcut. Gsm şebeke çekerken VoWiFi çalışıyor.
3-) Netherla vodafone için çalışmaktadır. Data path' de zaten vodafone yazdığını görebilirsiniz. Turkcell için Netherla olmazsa başka bir modem ayarı ile çalışabilir.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Tarafımca Test Edilip Çalışan ROM lar (mi mix 2): EU-MiGlobe-Global Stable-China Beta

-----------------------------

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba. Şuan 5T kullanmaktayım. Son oos 10 güncellemesinden sonra PDC kullanılamaz hale geldi. Bundan dolayı modem config yapılamadı. OP forumda bu konudaki adımlar ile tekrar çalıştı. Sizlerde deneyebilirsiniz.

Tek yapmanız gereken cihaz serial portunu açıp efs komut dosyası kodlarını kullanmanızdır. 7. Adımdan sonrakileri uygulayın. Zip dosyasını C ye açın klasör ismini kısa tutup. CMD yi yönetici haklarıyla çalıştırıp tek tek bu kodları yapıştırın tek gereken bu.

Sorunu çözüldü

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-22-12-26-56-737_com.android.browser.jpg
    Screenshot_2020-11-22-12-26-56-737_com.android.browser.jpg
    585,9 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleme:

hashus

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Xiaomi mi6
Meslek
Mühendis
Konular
2
Xiaomi mi6 (xiaomi eu_multi_MI6_20.6.18_v12-9) bu versiyonda da vowifi ve volte çalıştı. En son çıkan EU rom versiyon.

fatihmese

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cenk
Cihazım
Mi5
Konular
0
xiaomi mi9 xiaomi.eu rom 9.9.27'de MIUI 11 BETAda turkcell ile yaptım.
bedava olan quickshortcutmaker'ı kullandım, modem config diye aratıp try'a basınca (ne yazıkki bu program çok eski olduğu için kısayol yapmıyor ama yine de istediğiniz ayarlara erişebilirsiniz) açıldı, aşağılarda vodafone volte turkey'i seçtim. ve çalıştı. volte zaten çalışıyordu, şuan vowifi de çalışıyor. teşekkürler!
ana mesajdaki büyük başlıklar gibi isimler geçmiyorda hepsi MBNLoader olarak geçiyor, 2-3 dakika okumayla bulursunuz, aşağının biraz üstünde.
Arama yaparken HD simgesini görebiliyor musunuz?

pirana01

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
1
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Resimdeki gibi bağlantı türünü seçmem gerekiyormuş. Onu seçtikten sonra uçak modunda vowifi simgesi geldi ve arama yaptım.
Bu en üstteki kısım bende yok td ile başlayan sonu lte ile biten
cihaz n9s

ibrahimhalilmes

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi mi9t pro
Konular
3
xiaomi mi9 xiaomi.eu rom 9.9.27'de MIUI 11 BETAda turkcell ile yaptım.
bedava olan quickshortcutmaker'ı kullandım, modem config diye aratıp try'a basınca (ne yazıkki bu program çok eski olduğu için kısayol yapmıyor ama yine de istediğiniz ayarlara erişebilirsiniz) açıldı, aşağılarda vodafone volte turkey'i seçtim. ve çalıştı. volte zaten çalışıyordu, şuan vowifi de çalışıyor. teşekkürler!
ana mesajdaki büyük başlıklar gibi isimler geçmiyorda hepsi MBNLoader olarak geçiyor, 2-3 dakika okumayla bulursunuz, aşağının biraz üstünde.
Bu yöntemle 9t pro eu stable tonunda vowifi açabildim teşekkürler

IboSRT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaom mi 9T Pro
Meslek
Çiftçi
Konular
3
Dediğiniz yöntemi denedim tek tek Power Shortcuts programı ile kısayol oluşturduktan sonra netherland gözükmüyor cihaz m9t pro rom eu stabil 12.0.5 hat Vodafone

ibrahimhalilmes

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaomi mi9t pro
Konular
3
Dediğiniz yöntemi denedim tek tek Power Shortcuts programı ile kısayol oluşturduktan sonra netherland gözükmüyor cihaz m9t pro rom eu stabil 12.0.5 hat Vodafone

Bende Türkiye şeklinde çıktı ve vowifi açabildim yeniden bakabilir misiniz?

IboSRT

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Xiaom mi 9T Pro
Meslek
Çiftçi
Konular
3
Bende bu resimdeki şekilde secdegimde volte devreye girdi ama bu seferde cihazı sadece 4g ye LTE aldığım zaman arayanlar ulaşamıyor

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-12-25-10-38-06-452_com.xiaomi.mbnloader.jpg
    Screenshot_2020-12-25-10-38-06-452_com.xiaomi.mbnloader.jpg
    580,8 KB · Görüntüleme: 59
Üst Alt