Yardım Yeni Mi5 LG ekran çıkarsa..

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Merhaba,

Bir süredir forumu takip ediyordum. Burada okuduklarım ve yönlendirmeler sonrasında cepport gittigidiyor mağazasından mi5 prime aldım. Kampanya nedeniyle 1000 TL ödemiş olacağım, bonuslar verilirse. Fiyat performans iyi olunca riski göze aldım.

Size danışmak istediğim konu ilk kontrol ettiğim şey ekrandı ve LG çıktı. Ghost screen sorunu olduğu bilindiğine göre hemen iade mi etmeliyim? Ghost screen kesin olarak her telefonda oluyor mu?

Bir de telefon sıfır şarjla geldi. Açılması için bir süre şarj etmek gerekti. Bu duruma da biraz şaşırdım. Normal mi?

Kutusunun üzerinde 2016.11 yazıyor bu üretim yılı ile mi ilgili? Öyle ise bu kadar eski bir telefon olması nornal mi?

Telefonun hiç bir koruyucu bandını, şarj aletlerini açmadım. Sadece kutu dışına sonradan yapılan jelatin açılmış oldu. Cepport iade konusunda sorun yapar mı acaba. Henüz gittigidiyor üzerinden onay vermedim.

Bu arada her iki IMEI de kayıtlı ve üründe herhangi bir görünür başka sorun yok.

Telefonu ikinci telefonum olarak kullanacağım. Fikir verirseniz çok makbule geçer.

Teşekkürler

Merich

C#/Vb.net Yazılımcı
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Meriç Enes
Cihazım
G4
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Konular
10
yanıltıcı ve olması imkansız bir bilgi kirliliği.

amoled ekranlarda da ghost screen denmese de burn deniliyor ghost screen burning vs hepsi ekran ile ilgilidir. yeni ekran takınca gittiğine gre anakart ile olmasına imkan yoktur.

mümkün mertebe engellemenin yollarını sayayım

sürekli tema değiştirmek
sürekli simgelerin yerini değiştirmek
yani telefon arama simgesi sürekli sol altta kalınca orada hayalet imajı yapışır kalır. sürekli arama ile mesaj vs simgelerinin yerini değiştirin.

ghost screen en ok üst bildirim cubuğunda kendini gsterir cünkü hi mi hi yer değiştirmeyen hemen hemen bütün uygulamlarda saat şebeke operator ismi vs hep oradadır.

saatin yerini pil gostergesi yerini temalarla üst bildirim ekranı rengini cok sık aralıklarla deiştirirseniz ghost screen yaşamazsınız. bir simge imajın sürekli ekran acık oldukca aynı yerde sabit kalmasını ne kadar engellerseniz o kadar az olur o kadar uzun sürede olur.
hocam annemin telefonunda vardı servise gittiğimde ise ana kart hatası olarak bildirildi. ona dayanarak bilgi verdim...

Oyla:

Merich

C#/Vb.net Yazılımcı
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Meriç Enes
Cihazım
G4
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Konular
10
yanıltıcı ve olması imkansız bir bilgi kirliliği.

amoled ekranlarda da ghost screen denmese de burn deniliyor ghost screen burning vs hepsi ekran ile ilgilidir. yeni ekran takınca gittiğine gre anakart ile olmasına imkan yoktur.

mümkün mertebe engellemenin yollarını sayayım

sürekli tema değiştirmek
sürekli simgelerin yerini değiştirmek
yani telefon arama simgesi sürekli sol altta kalınca orada hayalet imajı yapışır kalır. sürekli arama ile mesaj vs simgelerinin yerini değiştirin.

ghost screen en ok üst bildirim cubuğunda kendini gsterir cünkü hi mi hi yer değiştirmeyen hemen hemen bütün uygulamlarda saat şebeke operator ismi vs hep oradadır.

saatin yerini pil gostergesi yerini temalarla üst bildirim ekranı rengini cok sık aralıklarla deiştirirseniz ghost screen yaşamazsınız. bir simge imajın sürekli ekran acık oldukca aynı yerde sabit kalmasını ne kadar engellerseniz o kadar az olur o kadar uzun sürede olur.
hocam annemin telefonunda vardı servise gittiğimde ise ana kart hatası olarak bildirildi. ona dayanarak bilgi verdim...

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Türkiye'deki hangi servis yalancı değil hangi servis haksız yere kullanıcı hatası demeden hizmet veriyor?

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
ucuza aldım. ghost screen ve ekran cizikleri beni bozmaz koruma olmadan kullanırım ne zaman ki ekranım kırılır. gohst screen ya da izikler beni rahatsız eder o zaman ekran değiştirir 2-4 yıl cihazı kullanır sonra atıl durumda atarım diye düşünüyorsanız kullanmaya devam edin.

sıfır faturalı mi5 aldınız ekran lg cıktı. 2 ay oyle kullanın sonra bootlaoder kilit acıp root edip temas üst navigasyon renk yer değiştiren xposed vs aklınıza ne gelirse yapın. bol bol custom rom kurun. rom olarak 1 ay miui 1 ay lineage kullanın.

dpi changer.bakın bu da iyi fikir. sürekli işletim sisteminin dpi ayarını değiştirirseniz sürekli üst bildirim cubuğundan tutun da program simgelerine kadar herşey yer değiştirmiş olacak haliyle uzun süre aynı işaret ya da simge hep birebir aynı yeri kapsamayacak.

bu dediklerimi yaptığınızda ghost screen olması imkansız.

olay basit. bir simge bir işaret bir bildirim bir piksel sürekli aynı yerde sabit durmadıkca ghost screen olmaz.

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
ghost screen kacınılmaz en üst bildirim cubugunda olusur. bildirim cubugunu gerekemedikce gizli tutmak da bir cozum.

ayrıca bir ghost screen oldu mu geri donusu de cok zor.

geri donusu xiaomi nin kendi test menüsünde ekran testinde ekranı 1 saat kırmızı 1 saat yeşil 1 saat mavi bırakarak daha cok ekran yakarak olusmus hayalerleri daha az gorünür yapmak sadece.

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
Ben araştırdıkça LG ve Samsung'un maliyet kontrolü nedeniyle çözüm bulmadığını düşünmeye başladım.

Koreliler, Japonlardan her şeyi kopyaladılar, ellerinden aldılar. Japonlar rekabette kaliteli üretim yapmanın bedelini ödediler hala da ödüyorlar. Sharp değil miydi yakın zamanda Çin'lilerle masaya oturmak zorunda kalan. Koreliler'in bence olayı bu. Çözmek için bir yatırım gerekiyor ise o yatırımı yapmak için duruma ve orana bakıyorlar. Ekranı sattıkları sürece sorun yok. Örnek veriyorum kendilerine geri dönüş tüm ürettikleri panellerden %10 bile olsa hala bekliyorlar anlaşılan. Japonlar rekabet koşulları nedeniyle daha kaliteli ürünü LG ile aynı fiyata vermek zorunda kalıyorsa işleri gerçekten zor.

LG kendi telefonlarında bu kadar sorun yaşadığı halde G5 dahil aynı şekilde devam etmiş görünüyor. LG G6 için araştırırken pek soruna rastlamadım. Belki de az satıldığı için ama ben araştırdıkça olayın bir maliyet kontrolü olduğuna iyice inanmaya başladım. Koreliler Çinliler ile Japonlar arasında bi yerde konumlanıyorlar. Ne japonlar kadar kalite yapıp kar düşürüyorlar ne de çinliler kadar maliyet düşsün de ne olursa olsun derdindeler. Tabii konumlarını korudukları sürece. Çinliler korelilerden daha kaliteli ekranı daha ucuza yapabilirlerse onlar da japon kalacaklar sanki.

Geçmişte iPhone'lar için üretilen ekranlarda çok ciddi sorunlar ben duymadım mesela. Teknolojileri yeterli değil ise onlara üretilenlerde de sorun olmalı. Bakalım Apple AMOLED kullanınca onların ekranlarında da aynı sorunlar çıkacak mı? Yoksa Apple'a özel üretim bantları mı olacak yüksek kalite, yüksek maliyet?!!

Tavsiyeler için tekrar teşekkür ederim.
LG ekran tam stresmiş buradan bunu anlamış olduk.
apple ne zaman ve neden amoled ekran kullansın ki?

Oyla:

Merich

C#/Vb.net Yazılımcı
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Meriç Enes
Cihazım
G4
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Konular
10
ucuza aldım. ghost screen ve ekran cizikleri beni bozmaz koruma olmadan kullanırım ne zaman ki ekranım kırılır. gohst screen ya da izikler beni rahatsız eder o zaman ekran değiştirir 2-4 yıl cihazı kullanır sonra atıl durumda atarım diye düşünüyorsanız kullanmaya devam edin.

sıfır faturalı mi5 aldınız ekran lg cıktı. 2 ay oyle kullanın sonra bootlaoder kilit acıp root edip temas üst navigasyon renk yer değiştiren xposed vs aklınıza ne gelirse yapın. bol bol custom rom kurun. rom olarak 1 ay miui 1 ay lineage kullanın.

dpi changer.bakın bu da iyi fikir. sürekli işletim sisteminin dpi ayarını değiştirirseniz sürekli üst bildirim cubuğundan tutun da program simgelerine kadar herşey yer değiştirmiş olacak haliyle uzun süre aynı işaret ya da simge hep birebir aynı yeri kapsamayacak.

bu dediklerimi yaptığınızda ghost screen olması imkansız.

olay basit. bir simge bir işaret bir bildirim bir piksel sürekli aynı yerde sabit durmadıkca ghost screen olmaz.
hocam şöyle bir sıkıntı var ,

1.si daha g4'e miui rom çıkmamıştı xda'da falan bakmıştım.
2.si türkiye g4'lerine root atılmıyor. bootloader geçilmiyor :(

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
şimdi sizin cihaz farklı olunca rom root işleri burada pek yardımcı olacak kişi de cıkmaz.

Oyla:

Laqqer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Laqqer
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Tekniker
Konular
5
Çok can sıkıcı bir durum ghost screen olayı.. Redmi pro cihazım da bu sorunu yaşadım ve cihazı dün sattım. Mi 6 sipariş ettim, umarım bunda da ghost screen vakası ile karşılaşmam..

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
Üstadım maşallah müneccim gibisiniz....Kızım LG G4'ü yaklaşık 2 senedir elinden düşürmeden kullanmakta ve böyle bir şey gözlemleyemedik, aşırı ısınma dahil...Nasıl böyle kesin konuşabiliyorsunuz? Elinizde elle tutulur 100 de 100 kanıtınız varmı söylediklerinizi desteyleyecek?

hocam gost gene hiç bişey siz g4 ün bootloop a girip kalmasın diye dua edin. g4 deki sorun gpu nun montajındaki bir sorundan dolayı oluyor aynı sorun v10 dada mevcut arkadaşın birini ısrarla uyarmama ragmen g4 gidip almıştı mesela bende gidip g flex 2 almıştım oda bana alma sarımtırak ve karıncalı ekran oluyor demişti aman olursa olsun demiştim bende bende sarı ekran onemli değil demiştim onun g4 bootloopa girdi pert oldu benim flex 2 dede sarı ekran olmuştu g4 le değişim yapıyorlardı bende sattım cihazı ama sarı ekran öyle abartı bişey değişdi sadece gri ekranda görnen ekranın plastik oled olmasıyla alakalı bir durumdu gri tonları tam veremiyordu cihaz.
işin özün konu lg ise ekran onusunda rezalet.
eniştemin lcd televizyondada titreme sorunu var mesela.

ekran konusunda lcd olan cihazları önermiyorum kimseye jdı da kötü ancak kötünün iyisi... mi5s in ekran zuk edgeden çok daha keskin mesela..

Oyla:
Üst Alt