Yardım Yeni Mi5 LG ekran çıkarsa..

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Merhaba,

Bir süredir forumu takip ediyordum. Burada okuduklarım ve yönlendirmeler sonrasında cepport gittigidiyor mağazasından mi5 prime aldım. Kampanya nedeniyle 1000 TL ödemiş olacağım, bonuslar verilirse. Fiyat performans iyi olunca riski göze aldım.

Size danışmak istediğim konu ilk kontrol ettiğim şey ekrandı ve LG çıktı. Ghost screen sorunu olduğu bilindiğine göre hemen iade mi etmeliyim? Ghost screen kesin olarak her telefonda oluyor mu?

Bir de telefon sıfır şarjla geldi. Açılması için bir süre şarj etmek gerekti. Bu duruma da biraz şaşırdım. Normal mi?

Kutusunun üzerinde 2016.11 yazıyor bu üretim yılı ile mi ilgili? Öyle ise bu kadar eski bir telefon olması nornal mi?

Telefonun hiç bir koruyucu bandını, şarj aletlerini açmadım. Sadece kutu dışına sonradan yapılan jelatin açılmış oldu. Cepport iade konusunda sorun yapar mı acaba. Henüz gittigidiyor üzerinden onay vermedim.

Bu arada her iki IMEI de kayıtlı ve üründe herhangi bir görünür başka sorun yok.

Telefonu ikinci telefonum olarak kullanacağım. Fikir verirseniz çok makbule geçer.

Teşekkürler

bahriyelix

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
2
Evet, elinizdeki çok sağlam done'leriniz neticesinde, bende artık kesin olarak çıkacağına inanıyorum ve Sayın badmana da işini şansa bırakmamalı
üstadım kesin %100 çıkacak diye bir şey yok siz yanlış anlıyorsunuz ben mi5 lg ekranlarda olan kronik bir sorundan bahsediyorum ve çıkma ihtimali yüksek arkadaşımız teli almış ve daha kullanmamış işini şansa bırakmamak için xiaomi farklı bir modeli veya mi5 lg ekran olmayan bir serisini alsın sadece yardımcı olmaya çalışıyorum tabiki hayırlı olsun kardeşimize kimse müneccim değil delta serviste birsürü lg ve bu sürümdeki xiaomi olduğu söyleniyor ne kadar doğru olduğunu bilmiyorm. ama okuduğum forumlarda böyle söyleniyor.

Oyla:

Merich

C#/Vb.net Yazılımcı
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Meriç Enes
Cihazım
G4
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Konular
10
Peki 3-5 ay kullandıktan sonra görürsünüz mi5 lg ekran olanların hemen hepsinde aynı şikayet
bu 1 2 ay kullanmakla çıkmaz şöyle 3/- ay geçsin çıkma olasılığı yüksek lg bu ekranlarında kronik olan bir sorun ben sadece yardımcı olmaya çalıştım madem- para verip almış şansa bırakmasın.
3 yıldır kullanıyorum bir kere bile ghost screen olmadı. sizin düşünceniz mantık hatası Ghost Screen Fabrikadan çıkan hatalı telefonlarda oluyor. servisine giderseniz düzeltiyorlar zaten..

Oyla:

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
İnanın durumun farkındayım. LGD yazısını gördüğüm andan itibaren. Ama ürünü iade etmeye çalışmak, yenisini almaya çalışmak, kampanyayı kaçırmak gibi pek çok can sıkıcı şeyle de uğraşmak istemiyorum.

En kötüsünü düşünelim. Beni çok rahatsız eden berbat bir Ghost screen oldu. Ne yapabilirim?

Servis ekran değiştirmeyecek! Açıkcası umudum yok. Değiştirmek istese de ben göndermek ister miyim tartışılır. Zamanında Nokia gönderdim servise Turkcell aracılığı ile çalışmaz durumda hasarlı geri geldi. Travmalarım var. 8=)

Filtre filan gibi yazılımsal çözümlerle gizlemeye çalışırım. Baktım olmuyor iyice ikinci telefon konuma sürükler gözüme görünmesin diye çabalarım. O da olmadı, bu sorunu takmayan birine satarım, veririm o gününün koşullarında parasına bakıp.

Forumdan gördüğüm kadarıyla 180 TL yan sanayi ekran değiştirmek mümkün galiba onu araştırırım. 140 TL kar ettim alırken diye kendimi avuturum.

Tam 999 TL +, 6 TL kargo ücreti verdim. O gün 500 TL desem kimse almaz mı? Yarısını kurtarırım belki.

Mi5 almamın amacı bu idi zaten. Büyük para vermemek ve olası zararı minimuma indirmek bir aksilik olduğunda.

Bu forumu yabancı biri olarak okumaya başladıktan sonra Lg ekran mutlaka bozulur algısına kolayca kapılıyor insan ama zamanla cevaplar geldikçe bunun bir olasılık olduğunu anlayabiliyorum.

Forumlarda genel kuraldır sorunlar yazılır güzel şeyler yazılmaz. Benim başlık altında benim var sorunum yok 6 ay oldu diyen kaç kişi var işte. Belki de oran çok düşük. İstatistik yok!

Mühendis olarak bu konularda istatistik olmayınca çok rahatsız oluyorum. O yüzden destek istedim! Sağolsun arkadaşlarımız da açıkladılar.

Tecrübeli insanlardan faydalanmak gerek. Yoksa matematiksel bilgi aslında sıfır.

Oyla:

Merich

C#/Vb.net Yazılımcı
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Meriç Enes
Cihazım
G4
Meslek
Bilişim Öğrencisi
Konular
10
İnanın durumun farkındayım. LGD yazısını gördüğüm andan itibaren. Ama ürünü iade etmeye çalışmak, yenisini almaya çalışmak, kampanyayı kaçırmak gibi pek çok can sıkıcı şeyle de uğraşmak istemiyorum.

En kötüsünü düşünelim. Beni çok rahatsız eden berbat bir Ghost screen oldu. Ne yapabilirim?

Servis ekran değiştirmeyecek! Açıkcası umudum yok. Değiştirmek istese de ben göndermek ister miyim tartışılır. Zamanında Nokia gönderdim servise Turkcell aracılığı ile çalışmaz durumda hasarlı geri geldi. Travmalarım var. 8=)

Filtre filan gibi yazılımsal çözümlerle gizlemeye çalışırım. Baktım olmuyor iyice ikinci telefon konuma sürükler gözüme görünmesin diye çabalarım. O da olmadı, bu sorunu takmayan birine satarım, veririm o gününün koşullarında parasına bakıp.

Forumdan gördüğüm kadarıyla 180 TL yan sanayi ekran değiştirmek mümkün galiba onu araştırırım. 140 TL kar ettim alırken diye kendimi avuturum.

Tam 999 TL +, 6 TL kargo ücreti verdim. O gün 500 TL desem kimse almaz mı? Yarısını kurtarırım belki.

Mi5 almamın amacı bu idi zaten. Büyük para vermemek ve olası zararı minimuma indirmek bir aksilik olduğunda.

Bu forumu yabancı biri olarak okumaya başladıktan sonra Lg ekran mutlaka bozulur algısına kolayca kapılıyor insan ama zamanla cevaplar geldikçe bunun bir olasılık olduğunu anlayabiliyorum.

Forumlarda genel kuraldır sorunlar yazılır güzel şeyler yazılmaz. Benim başlık altında benim var sorunum yok 6 ay oldu diyen kaç kişi var işte. Belki de oran çok düşük. İstatistik yok!

Mühendis olarak bu konularda istatistik olmayınca çok rahatsız oluyorum. O yüzden destek istedim! Sağolsun arkadaşlarımız da açıkladılar.

Tecrübeli insanlardan faydalanmak gerek. Yoksa matematiksel bilgi aslında sıfır.
ghost screen ana kart hatası dostum ekran değil :) lg servisi sadece yavaş hareket eder gayet kaliteli bir servistir onun dışında :)

Oyla:

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
ghost screen ana kart hatası dostum ekran değil :) lg servisi sadece yavaş hareket eder gayet kaliteli bir servistir onun dışında :)

Buna iyice şaşırdım. Çok ilginç bir durum çok. Bakalım neler olacak. Ben biraz teknik olarak araştırma yapayım yurt dışı sitelerde. Hoş ghost screen denilince bizden daha çok konuşan millet yok sanki. Bilgilendirme için Teşekkürler

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
yanıltıcı ve olması imkansız bir bilgi kirliliği.

amoled ekranlarda da ghost screen denmese de burn deniliyor ghost screen burning vs hepsi ekran ile ilgilidir. yeni ekran takınca gittiğine gre anakart ile olmasına imkan yoktur.

mümkün mertebe engellemenin yollarını sayayım

sürekli tema değiştirmek
sürekli simgelerin yerini değiştirmek
yani telefon arama simgesi sürekli sol altta kalınca orada hayalet imajı yapışır kalır. sürekli arama ile mesaj vs simgelerinin yerini değiştirin.

ghost screen en ok üst bildirim cubuğunda kendini gsterir cünkü hi mi hi yer değiştirmeyen hemen hemen bütün uygulamlarda saat şebeke operator ismi vs hep oradadır.

saatin yerini pil gostergesi yerini temalarla üst bildirim ekranı rengini cok sık aralıklarla deiştirirseniz ghost screen yaşamazsınız. bir simge imajın sürekli ekran acık oldukca aynı yerde sabit kalmasını ne kadar engellerseniz o kadar az olur o kadar uzun sürede olur.

Oyla:

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Araştırınca ne kadar az bilgi varmış bu konuda. Ghost screen'den herkes bahsediyor ama neden kaynaklandığı bile tam anlaşılamıyor. Eskiden plazma televizyonlarda da olurdu. LCD alın plazma almayın derlerdi.

Ne iyi olurdu elimde bir istatistik olsun ve göstersin ki LG ve diğer marka ekranlara sahip Mi5 telefonlarda bugüne görülen ghost screen vakası oranı nedir diye. Neden kaynaklanır tam olarak resmi yollardan açıklansa idi. LG dünyada ürettiği her ekranın sorumluluğunu alsa idi. Birileri özür dileriz filan deseydi hatta. Müşteriler hep kafalarında bir soru işareti ile yaşamak zorunda kalmasalardı. Ne hayaller ama...

Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. Artık olursa da yapacak bir şey yok. Bir kere LG'yi bulduk, papazı bulmuş gibi. 8=)

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
ekran koruyucu nedir?
donanımsal olan jelatin vs demiyorum. Bilgisayarlarımızdaki ekran koruyucular nedir?

belli bir süre kullanılmayan bilgisayarın ekranında hareketli sürekli deişen animasyonların oynamasıdır ekran koruyucu. Peki neden koruyor? Ekran yanmasından. Cok ama cok eski teknoloji tüplü ekranlardan tutun ilk lcd ekranlara kadar ilk teknoloji ekranlarda bir piksel sürekli aynı renk ise yani bir simge hep aynı yerde ise o noktanın komşu noktaları olarak düşünün bir simgeyi hep aynı yerde ise zamanla o alana oturuyor o renkler. haliyle ozellikle beyaz zeminli arka planlarda gri duman olarak hayalet olarak o simge gorünür oluyor.
işte bu nedenle ekran koruyucular hareketlidir.

Cok eski teknolojide kaldı diye düşünsek de ekran yanığı ya da hayalet ekran samsung note5 lerde dahi var. amoled ekranlarda kacınılmaz bir durum.

yani LG ve samsung bu işi cozebilmiş değiller. Cozum ise

sharp
jdi
sony
ve daha nice ekran paneli üreticilerinden ekran temin etmek.

Oyla:

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
LG ekranlı bir cihaz kullanıyorsanız root yetkisi almalı... sık sık telefonun acılış logosunu değiştirmeli ki ekran ortasındaki MI logosu da yapışmasın... sürekli üst bildirim cubuğunun rengi ve simge yerleri değişmeli. ana ekran simgeleri yerleri sık sık değişmeli. bu durumda hayalet ekran olması imkansız. bir simge daha mikro boyutta düşünürsek bir pikselin sürekli aynı renkte kalmasını engellemek amac.

üst bildirim cubuğunda saat ve sebeke desibel cekim gücü simgesinin yerini değiştirin sürekli gerisi boş muhabbet.

ekran yanığını en cok yapan renk beyazdır. mümkün mertebe beyaz arka planlardan siyah zemin arka plan iken siyah üstüne beyaz yazılardan kacının. yani bildirim cubuğunuzu siyah yapın yazıları da kırmızı bordo koyu gri yapın. üst bildirim cubugu siyah iken üstünde beyaz yazılar olunca kesin kacınılmaz sekilde o beyaz simgeler ghost screen olacak. cok kısa sürede olacak hem de. simge yerleri değiştirmeseniz de o simgelerin rengini değiştirmek bile hayaletin gorülme zamanını ileri tarihe oteler.

cok sık whatsapp konusması mı yapıyorsunuz. o zaman whatsapp plus kullanın ve yeşil yerine arada başka renkli arka planlar koyun ki malum bildirim cubugu alınta 2 parmak kadar kalın bir yesil alanı var. orası oturmasın.

cok sık mesajlaşıyor musunuz arada başka sms programları deneyin marketten.

klavye temanızı ve boyutunu cok sık değiştirin. swfit key var mesela xiaomi cihazlarda kendiliğinden gelir. onu 2 günde bir biraz yükseltin alcaltın. tema sık değiştirin renk değiştirin klavyede. bu dediklerimi cok sık yaparsanız 2 yılda bile ancak zar zor belli olmayan ghost screnn benli olur blki olmaz.

Oyla:

badmana

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
badmana
Cihazım
Mi5
Konular
4
Ben araştırdıkça LG ve Samsung'un maliyet kontrolü nedeniyle çözüm bulmadığını düşünmeye başladım.

Koreliler, Japonlardan her şeyi kopyaladılar, ellerinden aldılar. Japonlar rekabette kaliteli üretim yapmanın bedelini ödediler hala da ödüyorlar. Sharp değil miydi yakın zamanda Çin'lilerle masaya oturmak zorunda kalan. Koreliler'in bence olayı bu. Çözmek için bir yatırım gerekiyor ise o yatırımı yapmak için duruma ve orana bakıyorlar. Ekranı sattıkları sürece sorun yok. Örnek veriyorum kendilerine geri dönüş tüm ürettikleri panellerden %10 bile olsa hala bekliyorlar anlaşılan. Japonlar rekabet koşulları nedeniyle daha kaliteli ürünü LG ile aynı fiyata vermek zorunda kalıyorsa işleri gerçekten zor.

LG kendi telefonlarında bu kadar sorun yaşadığı halde G5 dahil aynı şekilde devam etmiş görünüyor. LG G6 için araştırırken pek soruna rastlamadım. Belki de az satıldığı için ama ben araştırdıkça olayın bir maliyet kontrolü olduğuna iyice inanmaya başladım. Koreliler Çinliler ile Japonlar arasında bi yerde konumlanıyorlar. Ne japonlar kadar kalite yapıp kar düşürüyorlar ne de çinliler kadar maliyet düşsün de ne olursa olsun derdindeler. Tabii konumlarını korudukları sürece. Çinliler korelilerden daha kaliteli ekranı daha ucuza yapabilirlerse onlar da japon kalacaklar sanki.

Geçmişte iPhone'lar için üretilen ekranlarda çok ciddi sorunlar ben duymadım mesela. Teknolojileri yeterli değil ise onlara üretilenlerde de sorun olmalı. Bakalım Apple AMOLED kullanınca onların ekranlarında da aynı sorunlar çıkacak mı? Yoksa Apple'a özel üretim bantları mı olacak yüksek kalite, yüksek maliyet?!!

Tavsiyeler için tekrar teşekkür ederim.
LG ekran tam stresmiş buradan bunu anlamış olduk.

Oyla:
Üst Alt