2 yıldır mi5 32 gb miui beta kullanıyorum.Şu ana kadar şarj kablosu nedeniyle şarj sorunu yaşadım; şarj kablosunu değiştirince sorun kalmadı.Dün firmaların Cuma dolduruşuna gelip H.B.com’dan mi8 128 gb miui kararlı romlu telefon aldım.İki telefonu karşılaştırdığımda mi5 gerçekten fiyat perfonmans şampiyonu.Mi8’i incelediğimde 6,21 inch mi5 ile 1 cm fark ediyor.Çentik işi biraz insanı aldatıyor; ekrana bence hiç katkısı yok.Ayrıca mi8 sanal tuşları ekrandan çalıp yerleştirmiş ve 6,12 inch den reklamı yapıldığı kadar ekran büyüklüğünden bir şey kalmamış!Telefonun en alt kısmında 0,5 cmlik alan boş bırakılmış.Parmak okuyucunun arkada olması kullanışlı olmamış bence.Bu kararlı sürümde geri tuşu ve son kullanılan programlar tuşunun yerleri değiştirilemiyor;ilerde düzeltirler inşallah.Bunları tespit edince anladım ki mi5 telefonumu küçümsememeliyim.Mi5 kasası zayıf ama gerçekten zarif ve hafif bir telefon.Mi8 mi5 ten sonra bana oldukça ağır geldi (175 gr).Bütün bunların yanında tabii mi8 işlemci gücü,ram kapasitesi,hız,kamera perfonmansı,kasa sağlamlığı gibi yönlerden tartışmasız iyi bir telefon.Sonuç olarak ekran ebatı bende hayal kırıklığı yarattı.Tüm arkadaşlara selam ve sevgiler...