Yardım Yardım - Mi5S Dokunmatik sorunu

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
Arkadaşlar Günaydın,

4-5 Gün kadar önce yakın bir akrabama 5s aldırdım. Cihazı çok beğendi, anlatılmaz, görmek lazım. Çok memnun cihazdan, sürekli iyi ki bunu aldırmışsın abi diyor.

Neyse sadede geleyim, aldığımız günden beri oluyormuş ama bana dün söyledi ve bende tecrübe ettim, ekranı yana çekmek istediğimizde (misal netten yan yana fotoğraflara bakılacak) ekran kaymıyor, hafif titriyor kararsız şekilde yukarı aşağı, sağa sola hafif hareket edip öylece kalıyor. Birkaç kez deneyince ya da iyice dikkat ederek yavaşça ekranı kaydırmayı deneyince kayıyor.

Açıkçası bu kadar önerdikten ve övdükten sonra böyle bir sorun yaşamasından ben mahcubiyet duydum. Global rom 8.0.3 gibi bir sürüm vardı, dün telefonun güncelleyicisinden güncelleme yaptırdım ama düzelmedi.

Donanımsal bir sorun mu acaba? Telefonu servise verdireyim mi?

cantara

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
Hocam bu sorun bende de vardı şu an global beta kullanıyorum ve sorun yok.Sizde cihazın kilidi açık ise beta roma geçin hem pil hemde stabilite yönünden tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Oyla:

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu sorun bende de vardı şu an global beta kullanıyorum ve sorun yok.Sizde cihazın kilidi açık ise beta roma geçin hem pil hemde stabilite yönünden tavsiye ederim.

BL kilidi açık mı bilmiyorum, açıkçası bir başkasının telefonu ile bu tür işlemleri yapmaya cesaret te edemiyorum meğerki yazılımla düzelecekmiş, bekleriz ki düzeltsinler. En nihayetinde böyle bir sorundan xiaomi yazılımcıları da haberdar dır sanırım.

Teşekkürler ilginize.

Oyla:

halilmetekirikkale

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hallil
Cihazım
mi5s
Konular
2
BL kilidi açık mı bilmiyorum, açıkçası bir başkasının telefonu ile bu tür işlemleri yapmaya cesaret te edemiyorum meğerki yazılımla düzelecekmiş, bekleriz ki düzeltsinler. En nihayetinde böyle bir sorundan xiaomi yazılımcıları da haberdar dır sanırım.

Teşekkürler ilginize.
Yakında güncelleme gelecektir zaten biraz böyle idare etsin arkadaşınız sabrının karşılığını alacaktır.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
MÜŞAVİR hocam beni de etiketlediğiniz için yazıyorum. @halilmetekirikkale hocam durumu açıklamış. Beta sürümde geliştiriciler sıkıntıyı giderdi. Kararlı sürüme gelecek güncelleme ile kararlı sürümde de düzelecektir tahmin ediyorum. Eğer ki sıkıntı çok rahatsız edici boyuttaysa cihazı bana ulaştırabilirseniz beta rom yükleyebiliriz.

Oyla:

MÜŞAVİR

S.M.M.M.
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Y
Cihazım
POCO M3 4/64
Meslek
SMMM
Konular
36
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cantara hocam teşekkürler, bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, çok aciliyeti olan, telefonu kullanılamaz kılan bir durum değil şu an için. Kararlı sürümü bekleyebiliriz.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
cantara hocam teşekkürler, bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, çok aciliyeti olan, telefonu kullanılamaz kılan bir durum değil şu an için. Kararlı sürümü bekleyebiliriz.

Tamamdır hocam. İhtiyaç olursa her zaman için yazabilirsiniz :)

Oyla:

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Hocam emin olmak isterseniz donanım testlerinden test yapabilirsiniz. Ama halilmetekirikkale hocamızında dediği gibi rom kaynaklı.

Ayarlar /Telefon hakkında /Çekirdek sürümüne art arda tıklayın ve çıkan menüde 12.sırada ekran testi var :)

Oyla:
Üst Alt