Sohbet Xiaominin yazılım saçmalığı ve kullanıcılarını takmaması.

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Zaten Xiaomi yazılımsal eksiklikleri olmasa fiyat anlamında diğerlerinden pek farkı kalmayacak. Bence artık donanım yerine stabiliteye önem verseler daha iyi olacak. Mi 8 Lite aldım, ilk 5 dk cihaz sim kartı olmasında rağmen arama kabul etmiyor, insanlar ulaşamıyordu. Yüksek ping ve çekmeme sorunu vardı. Bi de kameradaki Asya tarzı aşırı yapaylık ön plana çıkıyor. Gayet temiz de o olsa fotoğraf (Öyle) yüzler suluboya ile boyanmış gibi duruyor. Zaten şu kamera ile Yazılım işini halletseler çok daha iyi yerlere gelecekler. Teknoloji markası mı toptancı mı belli değil, her şeyi üretiyorlar :D .

winboss

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
Redmi note 9s
Meslek
Turizm
Konular
2
Hocam redmi note 8 kullanıyosunuz burda note 8 için konuşcak olursak bu cihazı bile yarım yamalak çıkardılar bu forumda veya başka yerlerde cihazın kastığı arayüzde gecikmeler olduğu yazıldı bi çok kere ve sd665 yeni işlemci diyip topu işlemciye attılar :)
xiaomi için genel olarak konuşucak olursak evet süslü püslü özellikleri koymuşlar ama bu yazılımın temeli tabanı sıkıntılı. miui tabanlı global rom custom rom farketmiyo içinde miui varsa sosyal medyada kamerası berbat görüntülü görüşmesi rezalet durumda bu tüm xiaomi modelleri için geçerli bide ucuzu pahalısı farketmiyor.

Bişey daha var tabi arabaya aux kablosu ile telefonumu bağladığımda arkadaşım "ses kalitesi çok kötü bu niye böyle kanka ya" diyip kendi huawei telefonunu taktı adam ses kalitesi ciddi şekilde arttı. demem o ki kullanıcı deneyimi kalitesi kötü xiaomi uzaktan bakınca güzel yakından bakınca felaket.
iphone ayrı bi alem tamamen farklı bi os o konuyu geçiyorum o yüzden ama bugün konuda belirttiğim arkadaşım iphone kullanıyodu ve seninde görüntü kaliten iphone gibi olmuş nasıl yaptın lan dedi bana :D bu androidin genel sorunu değil bizzat xiaominin genel sorunu hocam.

Siz redmi note 8 kullanıyosunuz belliki sizin cihaz için stabil eli ayağı düzgün bi aosp rom yok ve miui alışmışsınız sizde haklısınız tabi hocam benim gibi cihazı alın 1 sene sonra bekleyinki düzgün bi aosp rom çıkar belki :)
Hocam haklı olabilirsin ama ben note 8 kullandım 5 ay bir sorun yaşamadım MIUI gelmedi beta bile en çok satılan telefon ödüllü bir cihazdi ama bahane hazırdı sd665 nedense oppo daha hızlı xiaomiden bu arada ben görüntülü konuşma ve videoda sorun yaşamadım şimdi elimde note 9s var yine bir sorunum yok forumdaki arkadaşlar bu sorunları nasıl yasiyo ben anlamıyorum doğrusu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Redmi Note 8 için durumlar farklı güncelleme cephesinde,
Aosp romları severim ama sürekli kullanamam belli bir süre sonunda hep Miui'ye dönerim, alışkanlık 5.Xiaomi telefonum
Bende öyle hocam MIUI arayüzü bı baska ya 12 de daha da güzel olucak

Heisenberg45

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Ferzan
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
4
Aslında görünüş ve özellik bakımından hiçbir eksikleri yok ama stabillik ve kararlılık konusunda sınıfta kalıyorlar. 2-2.5 yıldır whatsapp ta yanlış bildirimi üstte görünme sorununu kaç kere bildirmeme rağmen düzeltmedi adamlar. Bundan sonra neden geri bildirim atmakla uğraşayım ki? Takan yok. Sadece sistemle ilgili kısımları düzelteyim 3.parti uygulama optimizasyonu umrumda değil diyorlar. Bundan önce mix 2s kullandım. Kamerası altta. Normal kamera uygulamasında telefonu ters çevirmek gerekiyor ve düzgün oluyor bu sayede. Ama gel gör ki biraz düşünüp bu özelliği 3.parti uygulamalara da eklesek mi diye bir kişi düşünmemiş. Ben cihazı ters çevirince görüntü bende düz, karşı tarafa ters gidiyordu. Kısaca demek istediğim 3.parti hiçbir uygulamaya özel optimizasyon la uğraşmıyorlar.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
kesinlikle, artık telefonu yapıp satıyorlar sadece, destek yok. kendileri bilir ne diyeyim
Demek istediğim tam olarak buydu. Şuan odaklandıklari tek nokta herhalde rekabet etmek. Geçen bu forumda haber gördüm Xiaominin %2 miydi %5 miydi ne kâr oranı varmış. Adamlar gözü karartmış. Yazılım konusunda destek olsa bu telefonlar tadından yenmez. Bi sistem başlatıcı güncellemesi geldi çoğu telefon sürekli durdu uyarısı aldı. Note 6 pro Miui 11 ilk geldiğinde birçok telefon çökmüştü. MIUI 12 güzel olacak umarım benim note 6 pro için de olur. Son gönderdikleri güncelleme güzeldi tüm şansımızı burada harcadık bence rn6procular olarak. Geliştiriciler romla uygulamayla yapabiliyorsa bu adamlar da yapabilir amma nerdeee.

Klcgl19

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 7
Konular
9
rekabet falan değil abi malzeme kalitesi ve yazılma bütçe ayırmıyor şimdi yazılım diyince kızacaksınız ama abi stabillik neredeyse 0 ben görüntülü kkonuşamayacaksam video çekemeyeceksem ne anladım bu işten custom rom veya gcam var demeyin arkadaşlar bu işlerle uğraşan kitle çok az bilmeyen adam alıp kullanıyor

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
Verilen tepkilerin çoğu halkı olmakla beraber xiaomi değil redmi cihazlar için geçerli bir durum.Redmi cihazların fp olması için her şeyden biraz kısıyorlar sonuç fabrikasyon hatası.Yüzlerce cihaz herhalde para olmadığından yazılıma ekstra abanmıyorlar costum rom devam diyorlar.Aosp rom sevmiyorum ama bir ara telefonumda deneyeceğim.Miui 12 yi çok beğendim açıkçası super wallpaper da kurdum hissiyatı çok iyi ve akıyor.

Son düzenleme:

hidalgo58

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
iphon15 pro max
Meslek
sağlık
Konular
30
5 senedir xiaomi nin bir çok modelini kullandım en son mi9 se cihazımı sattım realme 6 pro kullanmayı düşünüyorum

Klcgl19

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 7
Konular
9
Verilen tepkilerin çoğu halkı olmakla beraber xiaomi değil redmi cihazlar için geçerli bir durum.Redmi cihazların fp olması için her şeyden biraz kısıyorlar sonuç fabrikasyon hatası yüzlerce cihaz herhalde para olmadığından yazılıma ekstra abanmıyorlar costum rom devam diyorlar.Aosp rom sevmiyorum ama bir ara telefonumda deneyeceğim.Miui 12 yi çok beğendim açıkçası super wallpaper da kurdum hissiyatı çok iyi ve akıyor.
piyasaya hükmedemez bence opponun fp telefonları redmileri ters düz eder hem malzeme hem stabillik açısından özellikle redmi9dan sonra

Kazgangap

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Mi 9T (Davinci)
Konular
44
piyasaya hükmedemez bence opponun fp telefonları redmileri ters düz eder hem malzeme hem stabillik açısından özellikle redmi9dan sonra
Global için haklı olabilirsiniz ama ülkemizde oppo hâlâ pahalı yaygınlaşması zor.Rekabet iyidir biz kullanıcılara daha iyi ürünü kim en uyguna satacak yarışıdır bize yarar yoksa hiçbir markanın fanatiği olmaya gerek yok.

Klcgl19

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkan
Cihazım
Redmi note 7
Konular
9
oppo reno2z arkadaşlar telefonu dün arkdaşımda test ettim o stabilliği görünce elimdeki telefona sinirlendim kamerada gcam fln gerekmiyor kendi kendime dedim ben neden bunlarla uğraşıyorum xiaomin üst düzey bi telefonun alsam gene sıkıntı yazılım işi hallolmazsa direk geçiş yapacam oppoya
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Global için haklı olabilirsiniz ama ülkemizde oppo hâlâ pahalı yaygınlaşması zor.Rekabet iyidir biz kullanıcılara daha iyi ürünü kim en uyguna satacak yarışıdır bize yarar yoksa hiçbir markanın fanatiği olmaya gerek yok.
8gb ram 128gb hafıza 3400tl redmi note9la kıyaslayın

Üst Alt