Sohbet Xiaomi’den uzak durmak için 5 neden…

berker22berker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
berker
Cihazım
xiaomi 13 ULTRA
Meslek
MUHASEBE
Konular
10
discordda konustuğum arkadaş pil meselesi yüzünden 13 ultradan oneplus 12 ye geçti çok daha üst seviye bir tlf pil konusunda ben de benim 13 prodaki pil performansından o kadar memnun değilim ama işte 6 saat ekran zamanı yetiyor artık öyle kendimi avutuyorum
Benim anlamadığım benim 13 ultra eu rom 7.30 saat falan veriyor ekran süresi 😅 sizin arkdaş neden memnun değil acaba
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunlar bizim tüketim çılgınlığımız yüzünden oluyor kanaatimce

Mesela iPhone 7 kullandığım vakit cihazımda saçma sapan 1-2 sorun vardı ve düzelmiyordu. Upgrade downgrade banamısın demiyordu. Bu da yetmezmiş gibi kronik sorunu olan düşük ahize sesi vardı. Çok umursamadım bir süre fakat daha sonrasında Mi9T 'yi görünce tekrardan şunu dedim kendime " Ben apple cı değilim"

Rom - root işleri ile uğraşan adamın telefonu değil ios fakat param çoksa ve bir telefona dünya para gömmek istiyorsam o zaman pro max modelleri kullanılabilir cihazlar oluyorlar.

i7 'de portre çekemezken Mi9T 'de portre çekebiliyordum. i7'de film izleyince %100 olan batarya %40 lara düşüyordu 2 saatin sonunda ve sırf bu yüzden deji batarya almıştım daha fazla kapasiteli olan versiyonundan ama yok bu sefer de 2.30-3 saate dayanan şarj olma süreleri oldu.

Bu kadar detaya girme sebebim 3 sene sonunda Mi9T 'den 13U 'ya geçtim ve bana yetiyor. Ama şundan emin oluyorsun bu cihazın asıl gücü-performansı-kalitesi bu değil diye bu sefer de aklıma şu geliyor. " TR'de bu cihazı orjinal olarak almak istesem 60-70k benim aldığım fiyat 25k " yeterli o zaman diyorum. Bugün ki ekonomik şartlarla üst düzey telefon kullanmak istesen kaç aylık maaşından feragat ediyorsun ne için sırf anlık bir heves için. Evet bizlerde kaliteli ürünler kullanmayı hak ediyoruz fakat coğrafyamız malum.

Kaydı kuydu yapılan hangi cihaz varsa ülkede onlar bana göre iyidir. Mi9T de bile imei mi kendim atmıştım. Güncelleme imei uçma zart zurt muhabbetleri olmayan hangi yd cihazı varsa o iyidir. İlla ki bu xiaomi bootloader mevzusuna bir çözüm bulunur bulunmazsa da kendi topuğuna sıkar. Sonuçta cihazları yd bile olsa satılıyor yine xiaomi nin cebine giriyor. Çözüm bulunmazsa pazar payı illa ki gözle görülür olarak düşücek
Ustam hayatımın aynısını yaşamış bir adamsın aynı telleri kullanmışız bende mi 9t ye kendim atıyordum imeiyi

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
37
Benim anlamadığım benim 13 ultra eu rom 7.30 saat falan veriyor ekran süresi 😅 sizin arkdaş neden memnun değil acaba

Ustam hayatımın aynısını yaşamış bir adamsın aynı telleri kullanmışız bende mi 9t ye kendim atıyordum imeiyi
bilmiyorum ama o da benim gibi 6-6.30 saat alıyordu eu hyperosta, siz 1440p ve 120hzde mi kullanıyordunuz acaba? ben 1440p ve 120 hzde 6.30 saatin üstüne çıkamıyorum 13 proda 1080p 120 ile de 7 saat görmüşlüğüm var

bir de acaba pil için açıp kapadığınız yaptığınız ayarlar vs var mı yoksa olduğu gibi mi kullanıyorsunuz?

berker22berker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
berker
Cihazım
xiaomi 13 ULTRA
Meslek
MUHASEBE
Konular
10
bilmiyorum ama o da benim gibi 6-6.30 saat alıyordu eu hyperosta, siz 1440p ve 120hzde mi kullanıyordunuz acaba? ben 1440p ve 120 hzde 6.30 saatin üstüne çıkamıyorum 13 proda 1080p 120 ile de 7 saat görmüşlüğüm var

bir de acaba pil için açıp kapadığınız yaptığınız ayarlar vs var mı yoksa olduğu gibi mi kullanıyorsunuz?
Adaptif te ve full hd olarak kullanıyorum pil için özel bi ayarım yok ama olduğu gibi kullanıyorum

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
37
Adaptif te ve full hd olarak kullanıyorum pil için özel bi ayarım yok ama olduğu gibi kullanıyorum
anladımmm o zaman pil olarak o kadar da sorunum yok aslında kullandığım çozünürlüğe gore iyi bile (2k 120hz)

berker22berker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
berker
Cihazım
xiaomi 13 ULTRA
Meslek
MUHASEBE
Konular
10
anladımmm o zaman pil olarak o kadar da sorunum yok aslında kullandığım çozünürlüğe gore iyi bile (2k 120hz)
Artık telefonlar 6000 6500 MH pile geçmeye başladı bence bizim teller 5000 le iyi iş yapıyor

Artık telefonlar 6000 6500 MH pile geçmeye başladı bence bizim teller 5000 le iyi iş yapıyor
Gen 2 bence en sorunsuz işlemçi iyiki 13 ultra aldım.14 ultra alanların halini görüyorsunuz adamlar parasıyla rezil oldu

Bende gelişmiş dokular açık

weepanimuwatcher

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
zort
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Konular
37

Gen 2 bence en sorunsuz işlemçi iyiki 13 ultra aldım.14 ultra alanların halini görüyorsunuz adamlar parasıyla rezil oldu

Bende gelişmiş dokular açık
aynen ben de 14 ultraya gecmeyi düşünuyordum da hiç gerek yok açıkçası bir de fiyatları tuzlu

ben gelişmiş dokuları kapadım çok fark görmüyorum çünkü

bendeki 13 pro 4820 mah 90 sağlık bence iyi iş bile yapıyor 5k değil ultra gibi angel~~

Ademtas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
stone
Cihazım
ruby
Konular
2
şimdi 1 yıldır kullandığım kayıt kuyut işlerinden başka sorun çıkarmayan ve hâlâ yeni gibi duran 7.000 TL'ye orijinal aksesuarlı aldığım ruby cihazım en iyi fiyat performanslı cihaz değil mi? o zaman alternatifleri de bilmek isterdim.

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
26
Yaklaşık 10 yıldır f/p ürünler kullanıyorum. Amirallere bakmıyordum çünkü nasıl olsa 3-5 ay sonra amiral gemiyi de arkada bırakacak başka bir cihaz çıkıyordu. 7 yıl içerisinde 3 farklı Xiaomi, Redmi cihaz kullandım. Custom ROM'lar, Kerneller, modüller havada uçuşuyordu. Bu sıralar gene telefon değiştirme ihtiyacım oldu. Redmi 14 Pro+ mı alsam POCO mu alsam derken kardeşim ikna etti. Samsung S24 Ultra aldım, iki gündür telefonun gerek optimizasyonu gerek yazılımsal destekleri ve 7 yıl güncelleme desteği kendimi geçmiş yıllar adına pişman hissettirdi... Aşk yaşıyorum telefonla resmen.

berker22berker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
berker
Cihazım
xiaomi 13 ULTRA
Meslek
MUHASEBE
Konular
10
aynen ben de 14 ultraya gecmeyi düşünuyordum da hiç gerek yok açıkçası bir de fiyatları tuzlu

ben gelişmiş dokuları kapadım çok fark görmüyorum çünkü

bendeki 13 pro 4820 mah 90 sağlık bence iyi iş bile yapıyor 5k değil ultra gibi angel~~
Bir telefon akşam 7 gibi eve gelince 30 falan kalıyorsa sarjı günü çıkarıyor ise yani o tel yeter adama

Yaklaşık 10 yıldır f/p ürünler kullanıyorum. Amirallere bakmıyordum çünkü nasıl olsa 3-5 ay sonra amiral gemiyi de arkada bırakacak başka bir cihaz çıkıyordu. 7 yıl içerisinde 3 farklı Xiaomi, Redmi cihaz kullandım. Custom ROM'lar, Kerneller, modüller havada uçuşuyordu. Bu sıralar gene telefon değiştirme ihtiyacım oldu. Redmi 14 Pro+ mı alsam POCO mu alsam derken kardeşim ikna etti. Samsung S24 Ultra aldım, iki gündür telefonun gerek optimizasyonu gerek yazılımsal destekleri ve 7 yıl güncelleme desteği kendimi geçmiş yıllar adına pişman hissettirdi... Aşk yaşıyorum telefonla resmen.
Telefonu kaça temin ettiniz peki?

ilNeminis

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilNeminis
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
26
Bir telefon akşam 7 gibi eve gelince 30 falan kalıyorsa sarjı günü çıkarıyor ise yani o tel yeter adama

Telefonu kaça temin ettiniz peki?
Amazon'da bir sürü hediye kartım vardı, 55.000'e geldi 512gb versiyonu.

Üst Alt