Sohbet Xiaomi’den uzak durmak için 5 neden…

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
Hocam, ben dandik bir ÇİN malı olan Şayomi kullanıyorum, Koçara hocam ise aynı ÇİN malının daha kalitelisini kullanıyor

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Sizlerin markayı eleştirmesinden dolayı sizlere ayfon aldırmak lazım.
Şayomi fanıyım şayomiye laf söyletmem 😂😂😂😂😂

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
47
Psikologlar bu duruma toksik ilişki diyorlar casibao hocam. Skorpi hocam ile benim durumum sanki biraz farklı. Bizim yaşadığımız şey daha çok Stockholm Sendromuna benziyor.8=)giggle~~
Yani tedavisi uzun ve hayli meşakkatli. facepalm~~

AKINLASINN

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
AKIN
Cihazım
Mi 8 Se
Konular
7
Benim xiaomi kullanmamın tek sebebi yurt dışı kayıtlı cihazı uygun fiyata almak. Mi 5 prime ile başlayıp, Mi8 SE ile devam edip, sonrasında Redmi note 10S alıp şimdi de Redmi Note 13 Pro 12/512 ile hayatıma devam ediyorum. Kamerası umrum değil. Bu sebeple hep fiyat performans yolunda ilerlediğim için Redmi gibi seçenekler benim vazgeçilmezim oluyor. Şu an 11 bin tl bütçe ile alınacak en güzel telefon Redmi Note 13 Pro 12/512. Çevremde de herkese aldırıyorum bu telefonu. Misafirlikten kalkerken mesela telefonları kontrol ediyoruz. Başkasının telefonu alıp evden çıkabiliyoruz bazen. Ama bu markayı 40 - 50 bin tl üstü fiyatlara almayı düşününce konu sahibine kesinlikle katılıyorum.

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M....
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
42
Hocam elinize sağlık çok güzel özetlemişsiniz durumu, sanırım farklı denizlere yelken açma zamanı gelmiş . Şayomi gerçekten çevresindeki yeniliklerden bihabermiş gibi kendini doğru dürüst geliştirmeden hayatını sürdürmeyi hedefliyorsa sonu hüsranla bitebilir. Samsung, Vivo, Huawei gerçekten güzel işler yapıyor. Biri video çekimi için kameraya prompter koymuş, diğeri fotoğrafı avucuna aldırıp diğer cihaza göndertiyor, bir diğeri toplantı notlarını dinleyip özet çıkarıyor canlı çeviri yapıyor vs vs... Şayomi ne yapıyor ? 8=)

CanYILMAZ

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can YILMAZ
Cihazım
Not 10 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
2
Hanımın eski redmi note 13 pro 5G sini ben aldım, ona da samsung s23 ultra aldık. Fotoğraf düzenleme xiaomi de daha kolay, temizlenecek öğeler xiaomide daha kolay seçilip temizleniyor ama tamamlanması gereken yüz gibi karmaşık yapılarda samsung ai çok başarılı. Kamera olarak da samsung bir tık önde olsa da bu garibim kendini ezdirmiyor. samsungun sunduğu ai özellikleri muazzam. Bunların dışında telefon kullanmadığım için kıyaslama yapmam pek mümkün değil ama benim gibi telefonu telefon olarak kullanan kullanıcılar için xiaomi hala güzel bir seçenek. Diğerlerinin de mutlaka iyi yönleri vardır ama biraz da marka sempatisi gerekiyor. Samsung u taaa s4 zamanlarında Türkiye'ye hep kötü serisini gönderdiği için boykot ediyordum kendimce.
Bunlarla beraber yazdıklarınıza da katılmamak mümkün değil. Şu zamana kadar verimli bir güncelleme aldığımı söyleyemem. Hatta bir madde eklemek gerekirse kendi arayüzünün reklama boğulmasını ekleyebilirim. Sanki telefonu babalarının hayrına vermişler de ben kullandıkça reklamdan kazanacak. Tepkiliyim. Ne kadar? Çok.

deathhand

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
mi 6
Meslek
ithalat
Konular
2
Sürekli Çin'e gidip geliyorum, Çinliler geliyor. Bir tane Xiaomi fanı dışında hiçbirinde Xiaomi görmedim. Birazda milli hisleri nedeniyle çoğunluk Huawei kullanıyor. Benden tavsiye isteyenler oluyor, onlara da Vivo öneriyorum. Burada da direnç işlemi olmasa zaten birçok Xiaomi kullanıcısı da Vivo'ya geçer diye düşünüyorum. Vivo X200 Pro Mini ile Mi13 U 10x foto kıyaslaması yaptım. Mini bile ciddi anlamda daha iyi. Vivo kompakt boyutuyla daha iyi fotoğraf çekiyorsa ne diye tuğla gibi 13 u taşıyorum ki?

Kegrine

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Çağrı
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
4
Ben OnePlus markasına yönelmeyi düşünüyorum. OnePlus 13 yurtdışı fiyatıyla Snapdragon 8 Elite olmasına rağmen 16GB RAM 1TB evet 1TB varyantını sahibindende 30bin liraya bulabilirsiniz. İşlemci ve donanım ayrıca kamera inanılmaz. Ve OnePlus markası genelde yazılımıyla ve Xiaomi gibi ota şuna buna burnunu sokmadan bootloader açmanıza izin veriyor. Hatta Samsung gibi Knox bozma gibi bir durumu da yok. Çiçek gibi, bootloader aç, istediğini yap. Yabancı milleti de çok sever OnePlus'ı. İstersen Windows ve Android dual boot yap kullan. Xiaomi bunlara tutunsun da görelim. Çin hükümetinin aldığı karara uyan tek ama tek şirket. Diyecek bir şey yok.

Çveneburi

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M....
Cihazım
Xiaomi 14 Pro
Meslek
Private Driver
Konular
42
Ben OnePlus markasına yönelmeyi düşünüyorum. OnePlus 13 yurtdışı fiyatıyla Snapdragon 8 Elite olmasına rağmen 16GB RAM 1TB evet 1TB varyantını sahibindende 30bin liraya bulabilirsiniz. İşlemci ve donanım ayrıca kamera inanılmaz. Ve OnePlus markası genelde yazılımıyla ve Xiaomi gibi ota şuna buna burnunu sokmadan bootloader açmanıza izin veriyor. Hatta Samsung gibi Knox bozma gibi bir durumu da yok. Çiçek gibi, bootloader aç, istediğini yap. Yabancı milleti de çok sever OnePlus'ı. İstersen Windows ve Android dual boot yap kullan. Xiaomi bunlara tutunsun da görelim. Çin hükümetinin aldığı karara uyan tek ama tek şirket. Diyecek bir şey yok.
Oneplus düşünyorsanız çinden globale döndürülenlerden ziyade global modelini almaya bakın hocam.

deathhand

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emre
Cihazım
mi 6
Meslek
ithalat
Konular
2
Yazılım konusunda One Plus Xiaomi'den çok önde ancak kamerada kullandığı sensörler amiral gemisine yakışmamış bence.

Kegrine

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Çağrı
Cihazım
Poco x3 Pro
Konular
4
Oneplus düşünyorsanız çinden globale döndürülenlerden ziyade global modelini almaya bakın hocam.
Doğru diyorsunuz. Bu da çok iyi araştırma istiyor, Xiaomideki Çin cihazına düşme durumunu yaşamak istemiyorum bir daha. Kayıt yapılıyor mu OnePlus 13 bilmiyorum ama.
Yazılım konusunda One Plus Xiaomi'den çok önde ancak kamerada kullandığı sensörler amiral gemisine yakışmamış bence.
Evet, o kısımda biraz sınıfta kalmış. Fotoğraf ile pek uğraşmıyorum sorun yok diyeceğim fakat insan bir anını güzel resmedemedigi zaman içine ukte kalıyor. Ne yaparsak yapalım kamera lazım bence.

Üst Alt