1 hafta bootloader kilidi beklemeden bootloader açabiliyorsunuz , IMEI xiaomiye göre daha kolay atılıyor ve cihaza fiziki müdahale gerekmiyor , Xiaomi bir çok modelinde bu anakart kilidi var artik , anakarta müdahale etmeden IMEI atılmıyor.güncelleme ile sürüm düşürme ile IMEI gitmiyor . Xiaomi tarafında ise tam tersi , bir çok arkadaşıma tavsiye ederek aldırdıgım cihazlarda artık güncelleme yapılamıyor, yada yapılsa da modem flashlamak gerekiyor, normal kullanıcı ne bilsin modem flashlamayı? One plusta msm tool denen zımbırtı var miflashtool gibi birşey sanırım bundan haberiniz yok , bu zımbırtı ile bl kilidi açık olmadan da and13 ten and12-11 e geri dönüş and11-12 den 13 e yükseltme yapmak mümkün. Ben geçen sırf kaşıntıdan bl kilidi açtım, twrp root falan yüklerim diye , fakat neresini düzelteceğimi bilemeden geri kapadım. Çünkü düzeltilecek bir yazılımsal hatası yok herşey olması gerektiği gibi çalışıyor. En ufak xiaomide MIUI arama mesajlaşma için bl açıyor eu rom gibi romlara geçiyoruz, one plusta da Google arama mesajlar geliyor, one plus uygulamalarını indirip kurup Google uygulamalarını devre dışı bırakıyorsunuz, ADB ile de bir izin vererek arama kaydını aktif hale getiriyorsunuz iş bitiyor
Düzenleme: Evet aksesuar konusunda xiaomiye göre eksiği var