Haber Xiaomi'den Mi Browser ve Mi İnternet Hakkında Yetkili Açıklama

Merhaba Mi Hayranları,
Umarım güvende ve evde kalıyorsunuz ve kenetlenmeye devam ediyorsunuzdur. İnternet ve sosyal medyada dolaşan, yanlış ve tamamen yanlış bir raporla ilgili olarak sizi bilgilendirmek istedim. Bir haber kanalı, Mi Browser'ın gezinirken gereksiz bilgiler topladığını ve kullanıcı verilerini diğer ülkelere gönderdiğini iddia ediyor. Bu kesinlikle yanlış ve doğru değil.Açıklamama izin verin, her şeyden önce, global bir şirket olarak Xiaomi, kullanıcı gizliliğini son derece ciddiye alıyor. Mi Browser, dünyanın önde gelen diğer tarayıcılarıyla benzer protokolleri izlemektedir. Kullanıcının açıkça izin vermediği herhangi bir kullanıcı verisi toplamaz, toplamamaktadır. Gizli modda, tüm kullanıcı verileri tamamen şifrelenir ve anonimleştirilir. Mi Browser, gizli modda neye göz attığınızı asla bilemez ve sizi gizli gizli tarama olarak tanımlayamaz. Günlüğe kaydedilen kullanım verileri, deneyiminizi daha iyi hale getirmek için kullanılır. Örneğin, herhangi bir web sitesi çalışmazsa veya yavaş yüklenirse, anonimleştirilmiş veriler tarama deneyiminizi daha iyi ve daha hızlı hale getirmek için kullanılır. Bu, diğer herhangi bir tarayıcının yaptığı ile benzerdir. Dahası, tanınmış ve uluslararası üçüncü taraf şirketler ve kuruluşlar - TrustArc ve İngiliz Standart Kurumu (BSI) - Xiaomi'nin akıllı telefonlarının ve Mi Browser dahil olmak üzere varsayılan uygulamalarının güvenlik ve gizlilik uygulamalarını onayladı. Son olarak, Hintli kullanıcıların tüm Mi Browser ve Mi Cloud verileri yerel olarak Hindistan'daki AWS sunucularında saklanır. Tekrar edeyim, Mi Browser veya herhangi bir Mi internet ürününü kullanmak tamamen güvenlidir ve kullanıcının açık rızası vermediği bilgileri toplamayız. Lütfen Xiaomi'nin verilerinizi toplamasıyla ilgili sansasyonel ve sahte haberlere inanmayın. Daha fazla bilgi edinmek isterseniz, bununla ilgili ayrıntılı blog yayınımızı okuyabilirsiniz: Umarım bu salgında güvende kalırsınız ve sevdiklerinize dikkat edersiniz.
Teşekkür ederim!

Manu Jain

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Açıklama için teşekkürler hocam. Lâkin Şahsi görüşüm, bu durumun pek ehemmiyeti olmadığı yönünde. Yıllardır kullandığımız google uygulamaları ve sosyal paylaşım siteleriyle en kirli çamaşırlarımıza varıncaya dek neyimiz var neyimiz yok hepsi ellerinde zaten. Üstelik te kendi irademizle teslim ediyoruz. İster Amerikan menşeli olsun ister Koreli isterse de japon... Adamlar neredeyse bizi bizden iyi tanıyorlar. Varsın Çinliler de payına düşeni alsınlar. Hadi bizim dandik verilerimizi topladılar diyelim. Çok merak ediyorum onlarla ne yapacaklar?
Millet olarak hayatımızdaki bir çok şeyden feragat ederek evlerimize hapsolduğumuz bu kötü günlerde çok daha ciddi sıkıntılarımız var. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açıklama için teşekkürler hocam. Lâkin Şahsi görüşüm, bu durumun pek ehemmiyeti olmadığı yönünde. Yıllardır kullandığımız google uygulamaları ve sosyal paylaşım siteleriyle en kirli çamaşırlarımıza varıncaya dek neyimiz var neyimiz yok hepsi ellerinde zaten. Üstelik te kendi irademizle teslim ediyoruz. İster Amerikan menşeli olsun ister Koreli isterse de japon... Adamlar neredeyse bizi bizden iyi tanıyorlar. Varsın Çinliler de payına düşeni alsınlar. Hadi bizim dandik verilerimizi topladılar diyelim. Çok merak ediyorum onlarla ne yapacaklar?
Millet olarak hayatımızdaki bir çok şeyden feragat ederek evlerimize hapsolduğumuz bu kötü günlerde çok daha ciddi sıkıntılarımız var. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Katılıyorum hocam size.
Google dahil olmak üzere üye olduğumuz bir çok sosyal medya dahil, kişisel bilgilerimizin bir çoğu mevcut. Ve kayıt altında da tutuluyor zaten.
Cümlemizin yardımcısı olsun hocam.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Güncelleme gelmiş mi tarayıcıya

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-05-04-04-40-10-526_com.android.vending.jpg
    Screenshot_2020-05-04-04-40-10-526_com.android.vending.jpg
    565,4 KB · Görüntüleme: 25

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Sizce whatsapp uçtan uca şifrelemesi hakkında doğrularımı söylüyor? işin garibi sosyal medyada smsde hatta hiç telefon trafiğim olmayan rehberime hiç kaydetmediğim sadece yüz yüze görüştüğüm birisini facebook bana arkadaş olarak öneriyor bunu nasıl yapabiliyor? korkunç boyutta veri topluyolar amerika şirketleride hiç masum değil.

Koçara

Eğitime adanmış bir ömür...
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Avni Ataver
Cihazım
Xiaomi 13 Pro
Meslek
Eğitimci
Konular
49
Sizce whatsapp uçtan uca şifrelemesi hakkında doğrularımı söylüyor? işin garibi sosyal medyada smsde hatta hiç telefon trafiğim olmayan rehberime hiç kaydetmediğim sadece yüz yüze görüştüğüm birisini facebook bana arkadaş olarak öneriyor bunu nasıl yapabiliyor? korkunç boyutta veri topluyolar amerika şirketleride hiç masum değil.
Emin olun bizim istemediğimiz hiç bir şeyi yapamazlar hocam.
Gözünü sevdiğimin Nokia 3310 u... Kendisiyle tanıştığımızda ne bizim küresel Dünya'dan haberimiz vardı, ne de küresel güçlerin bizim varlığımızdan. Akıllı telefonlar icat oldu da mertlik mi bozuldu yoksa bizler mi anlamak mümkün değil. 8=)facepalm~~

Son düzenleme:
Üst Alt