Yardım Xiaomide Kimi Muhatap Alacagiz.?

aliylmz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
8
Cihazım
mi6
Konular
3
Bakin Degerlerli Arkadaslar Burada Daha once bir konu açmıştım.Agir bir sekildede elestirmiştim.

Bakin arkadaslar mi 6 kullaniyorum.
Ve bunu Ciddi denebilecek bir paraya aldım.
Ben Para vererek aldigim bu telefonun yazilimsal sorunlarini arayip tarayip duzeltmeye mecburmuyum ben bir müşteriyim.Ücretsiz bir sey sunmuyorsunuz insanlarin sizin sorunlarinizi bulup duzeltmenizi bekleyemessiniz.Bana kizacak yine birileri ama gercekten teknik destegi ve yazilim sorunlara mudahalesi peş para etmez.

1 ) Ahizemden Ses gelmiyor artik.Karsidakinin sesini duyamiyorum. Ahize yerinde herhangi bir toz pislik yok. Kaldiki sterio hoparlor olarak bir muzik actigimda normalken biriyle konusurken artik telefonu kulagima yapistirmaktan biktim. metroda tramwayda zaten konusamiyorum.Ben bu telefona para verdim.

2) Telefon normal video cekmek icin actigimda yakin ceken kamera devreye giriyor. video cekemiyorum netligi cok kotu. kisa video ve fotograf modunda bu hata yok.

ben telefonumda hatira olsun diye bir video cekemiyorum. Karsidakinin sesini duyabilmek icin kulagima telefonu yapistiriyorum .

benim bu sorunlarimi hangi yetkili cozecek. ?
tesekkur ederim.

turgutguven56

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgut Güven
Cihazım
Mi 5s
Konular
1
Garanti firmanız hangisi ben de Genpa'dan şikayetçiyim. Delta da kabul etmiyor cihazımı nasıl iş anlamadım. Bir de Xiaomi yetkili teknik servisiyiz diyorlar neden böyle bu durum ben de merak ediyprum.

Oyla:

PURE

PORTAKAL
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Buğra Çağlar
Cihazım
Mi 9T - DaVinci
Meslek
Tekniker
Konular
87
Bakin Degerlerli Arkadaslar Burada Daha once bir konu açmıştım.Agir bir sekildede elestirmiştim.

Bakin arkadaslar mi 6 kullaniyorum.
Ve bunu Ciddi denebilecek bir paraya aldım.
Ben Para vererek aldigim bu telefonun yazilimsal sorunlarini arayip tarayip duzeltmeye mecburmuyum ben bir müşteriyim.Ücretsiz bir sey sunmuyorsunuz insanlarin sizin sorunlarinizi bulup duzeltmenizi bekleyemessiniz.Bana kizacak yine birileri ama gercekten teknik destegi ve yazilim sorunlara mudahalesi peş para etmez.

1 ) Ahizemden Ses gelmiyor artik.Karsidakinin sesini duyamiyorum. Ahize yerinde herhangi bir toz pislik yok. Kaldiki sterio hoparlor olarak bir muzik actigimda normalken biriyle konusurken artik telefonu kulagima yapistirmaktan biktim. metroda tramwayda zaten konusamiyorum.Ben bu telefona para verdim.

2) Telefon normal video cekmek icin actigimda yakin ceken kamera devreye giriyor. video cekemiyorum netligi cok kotu. kisa video ve fotograf modunda bu hata yok.

ben telefonumda hatira olsun diye bir video cekemiyorum. Karsidakinin sesini duyabilmek icin kulagima telefonu yapistiriyorum .

benim bu sorunlarimi hangi yetkili cozecek. ?
tesekkur ederim.

Çok özür dilerim ama bu derece bir bilginiz (teknik servis, yazılımsal,... gibi sorunlardan) var bu konuda neden aldınız ?
Yani çözüm olarak birden fazla teknik servis var ve yapabileceklerini yapıyorlar (iyi ya da kötü).

Ve söylediğiniz sorunlar tamamen yazılımsal, bu yazılımsal olayı da başka bir Rom'a geçerek düzeltebilirsiniz. Forumda fazlasıyla bahsettiğiniz sorunlardan açılmış konular zaten mevcut. Birazcık araştırma yapsanız ve sonunda çözüme ulaşmış olursunuz.
Fakat "üslubum biraz sert olsun, cevap alayım..." gibi bir zihniyetiniz varsa çok yanlış.
Forum kurallarına uymanızı ve üslubunuzu düzeltmenizi... Cihazınızı da kullanmayı öğrenmenizi talep ediyorum. Son zamanlarda fark ettiğim şöyle bir şey var onu da paylaşmak istiyorum.
Saldırı mı yapıyorsunuz ? İnsanların sinirini bozarak bir yere mi varmaya çalışıyorsunuz. EvoFone mevzusu patladığından beri abuk sabuk konular açılıyor ve bu konularda da kalpler kırılıyor, tartışmalar çıkıyor.
Umarım ben olmayan bir şeyi var etmeye çalışıyorumdur.
Fakat bakış açımı da değiştirdiğimde olay bundan ibaret oluyor.
Hem Xiaomi'ye hemde MiUI Türkiye'ye saldırılar...

Oyla:

turgutguven56

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Turgut Güven
Cihazım
Mi 5s
Konular
1
Keşke Yetkili bir temsilci olsa gerekirse Ankaraya istanbula kadar giderim. Böyle kim sorumlu anlamadım ben bu olayları. Herkes övüyordu Ximiyi ama sorun yaşanınca teknik servis diyorlar ancak Delta'ya söylüyorum cihazınız bizden değil diyorlar ama Delta var resmi fan sitesinde ben bundan şikayetçiyim. Cihazı aldıktan sonra çok sorun çıkarıyor herşey yazılımsall ama anlamayan insanlar var burada onlara da ücret istiyorlar neden paralı herşey.

Oyla:

aliylmz

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
8
Cihazım
mi6
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok özür dilerim ama bu derece bir bilginiz (teknik servis, yazılımsal,... gibi sorunlardan) var bu konuda neden aldınız ?
Yani çözüm olarak birden fazla teknik servis var ve yapabileceklerini yapıyorlar (iyi ya da kötü).

Ve söylediğiniz sorunlar tamamen yazılımsal, bu yazılımsal olayı da başka bir Rom'a geçerek düzeltebilirsiniz. Forumda fazlasıyla bahsettiğiniz sorunlardan açılmış konular zaten mevcut. Birazcık araştırma yapsanız ve sonunda çözüme ulaşmış olursunuz.
Fakat "üslubum biraz sert olsun, cevap alayım..." gibi bir zihniyetiniz varsa çok yanlış.
Forum kurallarına uymanızı ve üslubunuzu düzeltmenizi... Cihazınızı da kullanmayı öğrenmenizi talep ediyorum. Son zamanlarda fark ettiğim şöyle bir şey var onu da paylaşmak istiyorum.
Saldırı mı yapıyorsunuz ? İnsanların sinirini bozarak bir yere mi varmaya çalışıyorsunuz. EvoFone mevzusu patladığından beri abuk sabuk konular açılıyor ve bu konularda da kalpler kırılıyor, tartışmalar çıkıyor.
Umarım ben olmayan bir şeyi var etmeye çalışıyorumdur.
Fakat bakış açımı da değiştirdiğimde olay bundan ibaret oluyor.
Hem Xiaomi'ye hemde MiUI Türkiye'ye saldırılar...
Sevgili Kardesim Ben xiaomi ye saldiriymis ios a saldiriymis ben bunlardan anlamam. Ben Son tuketiciyim ben telefonuma rom atmak zorundamiyim ? Yedekle vs. Bu telefonun boyle bir hatasi varsa bunu acil guncelleme ile duzeltebilirler. Ben begenmedigimiz lg , lenovo asus vs nasil sorunsuz bir sekilde tuketicinin onune koyuyorsa burda neden o yok. Birseye koru korune bagli olmayin biz burada acik kaynak kodlu bir yazilim gelistirmiyoruz beni miui falan ilgilendirmiyor farkli bir rom vs. bunu neden ben yapiyorum. garanti nin soyledigi su bir ayda 50 tane telefon ahizeden ses gelmiyor diye getirdi. hicbirinde birsey yok.

Oyla:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
aliylmz

Bunlar için garantiye götüreceksin. Garantide telefonunu düzeltemezlerse Tüketici Hakem Heyeti'ne gidip bir dilekçe verip yenisiyle değiştirtecek ya da para iadesi alacaksın bu kadar basit. Burası Xiaomi teknik destek servisi değil, MIUI fan forumu. Burda tamamen gönüllü olarak yardımcı olmaya çalışan insanlarla muhatapsın. Xiaomi'nin maaşlı elemanlarıyla değil. Belli ki daha bunun farkında değilsin.

turgutguven56

Telefonun kutusundan çıkan garanti belgesinde ne yazıyor?

Oyla:

heathrow

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Candaş
Cihazım
S8
Konular
25
Google'a önce paralel ithalat yaz, anlamına bak. Sonra distribütör cihazı yaz, bir de onun anlamına bak. Sonra kutunun içinden çıkan kağıda bak, o ithalatçı ile irtibata geç.

Oyla:

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
cantara

Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

gabamarul

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
emre
Cihazım
xiaomi mi8
Konular
1
Aynı hataya düşüp donanım çok iyi diye ben de aldım . Yazılım yok :) bunu mi8 forumunda yazdım ama hala alıp da yazılım ne zaman düzelecek diye soranlar var . Cevabı duzelmeyecek. Ne kadar ekmek o kadar köfte . Xiaominin olayı bu her telefonda . Yazılım çöp donanım iyi. Yazılım da sonuçta destek ve para gerektiren bir şey. Çok takılmamak lazım. Firmanın prensibi size uymuyor demek ki . Sonraki aliminizda başka marka tercih edin . Onlar da yeni model çıkarınca desteği yavaşlatıyor . Ortalama 2 senede de desteği tamamen kesiyor . Bu konuda sanırım başarılı firma saf android veren Google . Şimdiki aklım olsa yazılım sorunu olan donanım çöplüğüne beş kuruş vermez kendimi gerizekalı gibi hissetmezdim.
120bg araba alıp yazılımla 60bg kullanmak şu an Xiaomi kullanıcısı olmak :)

Oyla:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Aynı hataya düşüp donanım çok iyi diye ben de aldım . Yazılım yok :) bunu mi8 forumunda yazdım ama hala alıp da yazılım ne zaman düzelecek diye soranlar var . Cevabı duzelmeyecek. Ne kadar ekmek o kadar köfte . Xiaominin olayı bu her telefonda . Yazılım çöp donanım iyi. Yazılım da sonuçta destek ve para gerektiren bir şey. Çok takılmamak lazım. Firmanın prensibi size uymuyor demek ki . Sonraki aliminizda başka marka tercih edin . Onlar da yeni model çıkarınca desteği yavaşlatıyor . Ortalama 2 senede de desteği tamamen kesiyor . Bu konuda sanırım başarılı firma saf android veren Google . Şimdiki aklım olsa yazılım sorunu olan donanım çöplüğüne beş kuruş vermez kendimi gerizekalı gibi hissetmezdim.
120bg araba alıp yazılımla 60bg kullanmak şu an Xiaomi kullanıcısı olmak :)

Sizi ciddiye alıp sabırla cevap vermeye çalışan herkese şapka çıkarıyorum.

Oyla:
Üst Alt