Haber Xiaomi Türkiye Mağazalarının Adresleri Belli Oldu!

İstanbul’da açılacak olan Mi Store’ların adresleri şöyle; Vadi İstanbul ve Forum İstanbul’a açılıyor. Donanımhaber editörü Erdi Özüağ’nın resmi Twitter hesabından Mi Store’dan iki görselleri paylaştı.

Ayrıca Özüağ’nın bazı açıklamaları; Mağazalar konusunda Xiaomi’nin Türkiye’den sorumlu yöneticisi Harry ile konuştum. Açılış tahminen Eylül gibi dedi, net tarih vermedi. İşletmesini resmi distribütörün yaptığı yetkilendirilmiş Mi Store olacakmış. Türkiye için aynı tarihlerde bir de lansman yapacaklarmış.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

EinsteinAhmet

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
1
Xiaomi etkenini tabii ki atlamıyorum ancak şöyle de bir durum var. Gelen maillerde "distributor" veya "authorized seller" ya da "official seller" gibi terimler değil "reseller" kullanıldı. Bence asıl dikkat edilmesi kısım burası. EVO distributör değil resller ki forum yetkililerinin bugüne kadar söyledikleri de hep Evo'nun Xiaomi'den direk ürün almadığı, distribütörden ürünleri aldığı şeklindeydi. Yani tam olarak "resller" terimin karşılığı. Çok çıkıntılık yapmak istemiyorum ama bence gelen maiiler Evo'nun distribütörlük iddiasını değil tam aksine forum yönetiminin bugüne kadar hep söylediği distribütörün distribütörlüğü sıfatını kanıtlıyor... "Official" dahi olsa bir reseller'in marka değerini kendi karından öne koyacağına ihtimal vermiyorum sadece.

MI Shopları, Türkiyedeki distribütörlüğü almadan Xiaomi adına nasıl açabiliyorlar ki sadece reseller haklarına sahipseler drunk~~

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
MI Shopları, Türkiyedeki distribütörlüğü almadan Xiaomi adına nasıl açabiliyorlar ki sadece reseller haklarına sahipseler drunk~~
Ben söylemiyorum Xiaomi "reseller" diyor, Evo kendisi "reseller olduğunu söylüyor. Yaptıkları anlaşmanın kapsamı nedir bilemiyorum ama bildiğimiz, alıştığımız distibütörlük kesinlikle değil.

Onoresa

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Henüz yok
Konular
4
Ben söylemiyorum Xiaomi "reseller" diyor, Evo kendisi "reseller olduğunu söylüyor. Yaptıkları anlaşmanın kapsamı nedir bilemiyorum ama bildiğimiz, alıştığımız distibütörlük kesinlikle değil.
Bu arada evo genel md.yrd. Onur Çon (yanlış hatırlamıyorsam) evo’da şuan 4 tane xiaomi personelinin çalıştığını söylüyor hardware plus’la son ropörtajında.

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Bu arada evo genel md.yrd. Onur Çon (yanlış hatırlamıyorsam) evo’da şuan 4 tane xiaomi personelinin çalıştığını söylüyor hardware plus’la son ropörtajında.
Aynen mağaza açılışta da bu 4 kişi haricinde xiaomi den de 1 veya 2 kişi gelecekmiş. İşin aslını öğrenmek için açılışı bekleyeceğiz sanırım. Bakalım gerçekten xiaomi den gelen olacak mı?

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6

Aynen hocam ben de izledim. Keşke görebilseydik Xiaomi çalışanlarını. Yalnız o değil de HWP'deki uzun saçlının yetkili abiyi bir yalamadığı kaldı :D Genç oğlan soru soracak biz de bir şeyler öğreneceğiz ama amcam gn.md.yrd.sına yalaklanacak diye haber yerine uzunca bir reklam videosu haline geldi :D

Aynen mağaza açılışta da bu 4 kişi haricinde xiaomi den de 1 veya 2 kişi gelecekmiş. İşin aslını öğrenmek için açılışı bekleyeceğiz sanırım. Bakalım gerçekten xiaomi den gelen olacak mı?
Ben de çok merak ediyorum hocam. İspanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinde Xiang Wang gitmişti. Ortadoğu'ya Donovan... Gelecek kişiye göre biz de Xiaomi'nin gözünde nerede olduğumuzu göreceğiz. Bir de kimsenin tanımadığı birini gönderirlemiş :D Evo lansmanda sıradan bir çinliyi Xiaomi bilmemne genel müdürü diye tanıtmıştı. Bu sefer aynı şeyi yapmazlar umarım 8-|

EinsteinAhmet

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
1
Yetkili MI hesabı almak için topluca örgütlenerek gidelim ]:) Olmaz falan derlerse de indiririz dükkanı ninja~~

Onoresa

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Henüz yok
Konular
4

EinsteinAhmet

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
1
Ben konuya biraz uzağım mevcut iphone kullanıcısı olarak :) Noluyor bu yetkili mi hesabı?
Xiaomi cihazlarda çoğu cihazda olduğu gibi orijinal yazılımı dışında yazılım (android/rom) yüklenmesini önleyen bir güvenlik önlemi var. Bu bootloader (lock/unlock işlemi) aslında iyi birşey ama ithalat garantili ürünlerin çoğunda bootloader kapalı halde gelmesi gerekirken bu ürünü ithal eden şahıslar/firmalar doğrudan ülkemiz için uyumlu cihaz temin etmek yerine çin için üretilmiş cihazları alıyorlar ve cihazın kilidini açarak yazılım yükleyip ülkemize uyumlu hale getirip satıyorlar. Ancak cihazı alan bazı kişiler bunu bilmedikleri için bazen yanlışlıkla yeni android/rom yüklerken cihazın bootloader kilidini kapatıyorlar ve cihaz brick adı verilen bir tür bitkisel hayata giriyor ve kurtarılması oldukça zor, özellikle konu hakkında pek tecrübesi olmayan kullanıcılar için. Bir benzer durum da cihazı satın alan kişi bootloaderını

Bir diğer durum ise daha da kötü. Bu yıl içerisinde Xiaomi yeni bir güvenlik tedbirini uygulamaya geçirdi. Bu uygulamanın adı Anti Rollback. Bu durum hangi şartlarda ne şekilde işliyor tam "net" bir bilgi yok şu an için ama kısaca Android 8'den 7'ye geçmeye kalkarsanız ya da Anti Rollbackli bir MIUI sürümünden daha eski ve Anti Rollback'in olmadığı zamanlarda çıkmış olan bir MIUI sürümüne geçmeye kalkarsanız cihazınız yine güvenlik amaçlı olarak brick olur. Aynı şekilde özel android romlarında firmware adı verilen sürücü dosyaları vardır. Bunları yüklemek de Anti Rollback ile cihazınızı brick yapabilir. Buna sanırım Hard Brick deniliyor eğer bu olaya yakalandıysanız epey uğraşacaksınız demektir.

Elbet cihazları ücreti karşılığında hayata döndüren kişiler var ama durduk yere hem cebinizden hem de vaktinizden çalması uğraştırıyor insanı punch~~

emirimer

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir İmer
Cihazım
Mi 8
Konular
5
Hardware Plus mağaza önünden video paylaşmış. Dikkatimi çeken nokta tabeladaki Authorized Reseller ibaresi oldu.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Onoresa

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Henüz yok
Konular
4
Hardware Plus mağaza önünden video paylaşmış. Dikkatimi çeken nokta tabeladaki Authorized Reseller ibaresi oldu.

Valla Pazar günü ne ile karşılaşacağız herkes merak ediyor. Başta fiyatlar .. :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt