HyperOS Xiaomi telefonlarda artık bootloader kilidi açılamayacak

Lucas.Rintaro

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Lucas
Cihazım
Redmi Note 10 P
Konular
17
Global romda MIUI SMS uygulamasını varsayılan olarak ayarlayıp kullanabiliyorum chatin_62 hocam. Telefon çağrı meselesine gelince...Daha evvel Mi6 cihazımda sürekli Eu rom yüklü olarak kayıt özelliğini kullandım kullanmasına da 5 yıl boyunca bir getirisini görmedim. Aksine Google çağrı uygulaması içerik bakımından daha zengin ve doyurucu benim için.
Tamam bazı kullanıcılar için çağrı kayıt kullanılması önemli bir ihtiyaç olabilir. Lakin varolduğu romun batarya ve performans anlamında bir avantajı olmadığı müddetçe ( en azından kullandığım cihazda ) kilit açıp rom değiştirmenin lüzumsuz bir uğraş olduğunu düşünüyorum.
Tamamen ihtiyaç meselesi hocam. Mesela ben en basitinden mesaj bildirim baloncuklarının tamamen açılmasını ve 5 saniye sonra kapanmasını seviyorum. Sürekli bankalarla uğraştığım için sürekli doğrulama kodu geliyor. Bildirimi genişletmeye ihtiyaç duymadan hızlıca yapıyorum :) Çok basit bir iş ama bunun gibi onlarca özelleştirmeyi root sayesinde yapıyorum. Bootloader kilidi açılamayan bir telefon almam ben :)

curtana73

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aziz
Cihazım
POCOPHONE F1
Meslek
Bilgisayar Uzmanı
Konular
37
Yok arkadaş ben de telefondan vazgeçip telsiz kullanacağım, bi xiaomi vardı güvndiğimiz, ona da kar yağdı. Yalnız ben mi böyle düşünüyorum? Merak ettim şimdi... İsteyen +1 ilave edebilir yorum olarak. İlk şok DualBootPatcher uygulamasını kullanamamakla aldım, şimdilik multirom ile idare ediyorum (6 özel, 6 da miui rom yüklü cihazda) Ama bu gidişle telefonu hayatımdan çıkaracam, öyle görünüyor.

Tuğran60

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hamza
Cihazım
Poco X6 Pro
Konular
10
Şimdi ben yurt dışı global rom bir Xiaomi cihaz alıp HyperOs 2.0 güncellersem direnç attıramayacak mıyım kilit açılmadığı için?

atayyasar08

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yaşar
Cihazım
Redmi
Konular
1

Peki bu ne anlama geliyor?​

Xiaomi, 2025 yılı itibarıyla kademeli olarak küresel kullanıcıları için bootloader kilidini açmayı kaldıracak.​

Xiaomi, yazılım politikalarında önemli bir değişikliğe gidiyor. Şirket, 2025 yılı itibarıyla kademeli olarak küresel kullanıcıları için bootloader kilidi açma özelliğini kaldıracağını duyurdu.

Bootloader, bir cihazın işletim sistemini başlatmadan önce çalışan ilk yazılıma deniyor. Bu kilit açıldığında, kullanıcılar cihazlarına özel ROM'lar yükleyebilir, root işlemi yapabilir ve cihazlarını daha derinlemesine özelleştirebilir.

Xiaomi, bootloader kilidini açma konusunda küresel bir yasak uygulamaya başladığında kullanıcıların özelleştirme seçeneklerini önemli ölçüde sınırlamış olacak.

Bu karar, özellikle cihazlarını derinlemesine özelleştirmek isteyen kullanıcıları olumsuz etkileyecek.

Ancak, Xiaomi'nin bu kararıyla birlikte daha stabil ve güvenli bir yazılım deneyimi sunması bekleniyor.

HYPEROS 2.0 İLE KISITLANACAK

Bootloader erişimini kısıtlamak, kullanıcıları Xiaomi'nin resmi yazılımını kullanmak zorunda bırakacak.

Xiaomi 15 serisiyle yayınlanacak olan HyperOS 2.0 ile birlikte bootloader kilidi açılamayacak.

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Ekli dosyalar

• Screenshot_2024-10-19-17-52-13-780_com.android.vending.jpg
    Screenshot_2024-10-19-17-52-13-780_com.android.vending.jpg
    274,7 KB · Görüntüleme: 13

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
xiaomi.eu romların bir diğer avantajı Telefon Çağrı ve SMS uygulamalarının MIUI olması. Mesela Mi12TPro için Sadece Taiwan romda kullanılıyor. O da hem güncellemeleri geç alması hem de EEA ya da Global kadar stabil olmaması nedeniyle xiaomi.eu'ya yönlendiriyor bizi mecburen.

Valla hocam bunu bir deneyeyim dedim, Ağustos ayında bir yükledim, hala çıkamadım içinden. Her gün yeni bir saçmalıkla boğuşuyorum. Şu anda da artık yıldım ve tüm dosyalarımı yedekleyip sıfırdan, tertemiz, önce orjinal rom, ardından xiaomi.eu'nun stable HyperFos'unu yükleyeceğim. Yine şebekem olduğu halde mobil internet alamazsam, yeniden MIUI 14'e döneceğim mecburen.

Resmi telefonlarda TR romu olma zorunluluğu var. Resmi hiçbir distribütör farklı telefon getiremez. Acaba paralel ithalat ya da yurtdışı cihaz almış olabilir misiniz?
Değerli hocam, aldığım duyumlara göre, cihazınıza EU rom yüklemişsiniz, üstelik de sizin tabirinizle FOS olanı, umarım en kısa zamanda yanıldığınızı anlar ve ne kadar muhteşem bir HyperOS olduğu konusunda benimle hemfikir olursunuz, güle güle kullanmanız dileği ile

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

ELVD

Premium Üye
Premium Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ikon
Cihazım
xpr
Konular
205
İşim gereği cihazı elime aldığım ilk gün Root eden biriydim, Root Rom işiyle ilgili yerli yabancı bütün forumları takip ederdim beni tanıyanlar iyi bilirler yerli veya yabancı forumlarda birçok insana da karşılık beklemeden yardım etmişliğim vardır ve bu forumlarda yerli yabancı dostluklar edindim bu yeterli 2 yıl öncesi bu piyasadan tamamı ile çekildim Xiaomi HyperOS 2 ile kilit olayını bitiriyor bu net.

Neyse uzatmayayım bir ay kadar önce tekrar Xiaomi cihaz kullanmaya başladım ama Rom Root konularında ki fikrim değişti kullandığım cihazda yaptığım işlemler gereksiz uygulamaların hepsini kaldırmak ve reklamları engellemek oldu, cihaz eline geçtiği ilk gün Root eden ben 1 aydan biraz fazla olabilir hala Orjinal Global Rom kullanıyorum nedeni belli bir yaştan sonra artık kafamız götürmüyor.

Koçara ve Skorpi hocaların görüşlerine de katılmamak elde değil ancak cihaz üreticileri bütün pazarlama taktiklerini değiştirdi Root olayı veri hırsızlığına yol açtığı için önlem almak zorunda bırakıldılar bir kısmı çok büyük cezalarla karşı karşıya kaldılar bootloader kilidini kapatmak hatta menüden böyle bir seçeneği kaldırmak zorundalar, artık gereksiz uygulamaları bilgisayar üzerinden kaldırıp tertemiz romla yola devam, yapacak birşey yok... :$:$

ibrother

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ibo
Cihazım
RN10PRO
Konular
26
O zaman hoşçakal xiaomi.

Koçara