Telefon mi 6. Ekran lg den tedarik edildiği için ghost screen dışında kronik sorunu yoktur.
1970 liraya zamanında migrosdan alındı 6 gb ram 128 gb model. O zamanlar bu fiyata böyle fiyat performans telefon yoktu. Zaten 2. Lg g2 etkisi yarattı mi 6.
Huawei kendini premium segmente geçirince insanlar haliyle xiaomi modeline ilgi göstermeye başladılar.
Xiaomi tercih eden insan fp oluşundan tercih eder. Aynı donanımlı samsung note 8'e 1000 lirayı aşkın para vermenin mantığı nedir? İllaki arada malzeme kalitrsi ekran kalitesi gibi durumlar var ama yinede piyasaya bakılınca samsungdaki gelir düşüşü xiaominin yükselişi durumu özetler nitelikte.
Şimdi gelelim xiaominin huawei özentiliğine. Huawei de ilk çıktığı sıralar fp marka idi. Sonradan honor alt markasını yaratarak huawei markasını fp segmentinden premium segmentine geçirdi.
Xiaomi de redmi modelini honor gibi alt marka yaparak ana markayı premium segmente geçirmek istiyor galiba. Ceo lei jun %5 kar sözünü tutamayacağa benziyor maalesef geçen ki yaptığı açıklama ile.
Fp ürünlere ilgi gösteren insanlar yine alt markalar veya ucuz olanlardan devam edecektir.
Yoksa ben istemezmiyim samsung gibi kaliteli kamera ekran kasaya sahip bir telefon kullanmayı.
Xiaomi markasının uygulamalarına gelecek olursak müzik çalarından tut browserine kadar maalesef leş. Müzik player olarak sony music, browser olarak samsung browser, mozilla, uc, opera dosya yöneticisi olarak es file kullanıyorum.
Ek olarak insanlar kendi kamerasından memnun değiller ki gcam kuruyorlar.
Xiaomi de tek beni çeken taraf yazılım olarak miui arayüzünün hızı ve diğer custom romları denemeye özgürlük vermesi.
Biraz uzun oldu ama umarım "neden xiaomi" sorusuna biraz yanıt olmuştur.