Arkadaşlar hepsiburada.com üzerinden aldığım Mi 5s 4/32GB cihaz Global stabil Rom ile geldi. Global stabil romda parmak izi ve şarj konusu diğerlerine göre daha kötü olduğu için diğer romları da denemek istedim fakat tahmin ettiğiniz gibi bootloader kilidi kapalı olduğu için bunu yapamadım.
Daha sonrasında araştırma yaparken bu yöntemi gördüm fakat elektrik işlerinden pek anlamadığım ve elimde voltmetrem olmadığı için hazır edl kablosu arayışına giriştim. Aliexpressten 5-6 dolar civarında buldum fakat pahalı geldiği için almadım. Daha sonra
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
şu linkteki aparata rastladım. Hem daha uygun hem de Türkiye üzerinden satılıyor diye bunun siparişini verdim. Aparat elime geçtiğinde denemek istiyorum ancak bazı çekincelerim var.
1. Linkteki aparat ilk mesajdaki kablo ile aynı işi görür mü? Aliexpress'dekiler de bu da gözüme pek sağlam gelmedi. İyi bir şey bulsam alacaktım fakat edl kablolarının hepsi kalitesiz bir görünüme sahip bu bir sıkıntıya neden olur mu?
2. Konuyu açan arkadaşımız bilgisayarın veya telefonun anakartını yakmaktan bahsetmiş, fakat bu sadece sıradan bir uyarı mı yoksa olma ihtimali yüksek olan bir şey mi?
3. İlk önce developer rom'a geçip BL kilidini açmak ve Root yapmak istiyorum.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
şu linkteki Developer ROM'u "Download Full ROM" diyerek indirmem yeterli olur mu?
4. Zenfone 5 kullanırken adb üzerinden bir kaç kere rom yüklemiştim. Onun dışında dikkat etmem gereken bir husus var mıdır?
Arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar, iyi geceler dilerim.