sizin aldıgınız hataları bende aldım şöyle bir yol denedim.
öncelikle note5 proların hangi versiyon oldugunu bilmek lazım iki versiyon var birisi hint birisi çin.
hint olan global diye geçiyor siz gidip hint versiyona çin rom atmaya kalkarsanız hata verir aynı sekilde tam dersi çin versiyona global atmayı denerseniz yine hata verir.
önce çin mi hint mi onu bilin ve ona gore rom indirip anlatılan işlemi uygulayın.
cihazınıza uygun versiyonları denediginiz halde yine de hata alıyorsanız
prog_emmc_firehose.zip indirip içerisinden cıkan iki adet dosyayı image klasörüne atıp değiştir ve tümüne evet dedikten sonra tekrar deneyin. ben bu sekilde çözdüm.
EK OLARAK : QFIL Programının üst sağ tarafındaki ''Select Port...'' Bölümüne Tıkladığınızda
Açılan pencerede cihaz ismi yoksa Yani Program Cihazı Görmüyorsa Yine bu işlem başarısız olur.
bu durumda yapmanız gereken işlem test point işlemidir. zor bir işlem degildir test point islemi internette mevcut yapamayan olursa özelden detaylı anlatırım test point işlemi yaptıgınızda Qualcomm driveri bilgisayara otamatik olarak yüklenecek driver yüklendikten ve aygıt yöneticisinde qualcomm gözüktükten sonra QFIL Programından tekrar Select Port... Bölümüne tıkladıgınızda Cihazın göründüğünü fark edeceksiniz bundan sonra anlatılan işlemi sırasıyla yapabilirsiniz.
Son Olarak birick olmus bir çin versiyon note 5 cihaza anlatılan yöntem ile çin rom yükleyip kurtardıktan sonra bootloader kilidi kapalıysa miflas ile fastboot vs globale ceviremezsiniz ancak botloader kilidini açmak için başvuru yapar ardından size verilen süresinin bitmesini bekleyip kilidi açtıktan sonra xiaomi mi tool ile global rom a geçiş yapabilirsiniz. bootloader kilinidi açana kadar cihazı ingilizce kullana bilirsiniz.