Rehber Xiaomi Redmi Note 5 AntiRollback HardBrick Çözümü !

DreDroid

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Tıp Öğrencisi
Konular
31
Eveeet benim telefonda açıldı sonunda şükürler olsun. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bende deneyimlerimi paylaşıyım.

1) Kendi bilgisayarım Windows 10 ve İngilizce ama sürekli storsec.mbn de takılı kaldı. Arkadaşın bilgisayarı Windows 7 ve Türkçe ydi onda başarılı oldum. Önemli olan driverların düzgün olması galiba fakat kendi bilgisayarımda da driverlar eksiksizdi. Yani anlayamadım ilginç bir olay.

(adb fastboot driverları ve qualcom driverları yükledim arkadaşın pc ye. Bi de MiFlash programını açınça kendi driver yükledi)

2)ROM meselesine gelince başta Anti Test Note 5 i denedim yüklendi güzel fakat Recovery e atıp durdu. Sonra MIUI 9 China Developer 8.5.10 diye bir ROM u denedim (IMEI Repair için MIUI 9 yüklemek istiyordum ondan dolayı) o da güzelce yüklendi fakat telefon hiç tepki vermedi açılmadı bile. En son MIUI 10 China Stable 10.0.2.0 ROM unu yükledim Çince Recovery de açıldı direk format data yaptım Reboot yapınca bi 5 dk sonra açıldı.

NOT: Yüklediğim tüm romlarda 'Images içine atın' eklenmişti. Belki eklenmemiş olsa da olurdu denemek lzm.

Ve bu olaylar sonucunda öğrendiğim birşey var asla tek bir noktaya odaklanmamak lzm. Herşey IMEI Repair yapabilmek için farklı ROM yüklemekle başladı. Yanlışlıkla clean all and lock seçeneği işaretli kaldığı için telefon bu hale geldi. Zar zor içini açtım. 3 gün boyunca telefonu açabilmek için uğraştım. Ve bugün aslında sorunun telefonda değil de Sim Card da olduğunu öğrendim. Herşeyin başında yani geçen hafta salı günü SimCard ı başka bir telefona takıp deneme fırsatım olsaydı bütün bunlarla hiç uğraşmayacaktım.

Fakat yine de pişman değilim. EDL Modunu ilk defa kullandım. İlk defa telefonun içini açtım. Başta korktuğum yapamam dediğim şeylerin kolay olduğunu öğrendim. (en zor şey telefonun içini açmaktı plastik ince kenarlı bir telefon arka kapağı vardı onla çizmeden güzelce açabildim biraz uğraştırsada) Bütün bunlar hayatta Cesur olmanın gerekliliğini bana birkez daha gösterdi. Teşekkürler Xiaomi bana cesaret kattığın için :)

BimmerLover

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
61
Eveeet benim telefonda açıldı sonunda şükürler olsun. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bende deneyimlerimi paylaşıyım.

1) Kendi bilgisayarım Windows 10 ve İngilizce ama sürekli storsec.mbn de takılı kaldı. Arkadaşın bilgisayarı Windows 7 ve Türkçe ydi onda başarılı oldum. Önemli olan driverların düzgün olması galiba fakat kendi bilgisayarımda da driverlar eksiksizdi. Yani anlayamadım ilginç bir olay.

(adb fastboot driverları ve qualcom driverları yükledim arkadaşın pc ye. Bi de MiFlash programını açınça kendi driver yükledi)

2)ROM meselesine gelince başta Anti Test Note 5 i denedim yüklendi güzel fakat Recovery e atıp durdu. Sonra MIUI 9 China Developer 8.5.10 diye bir ROM u denedim (IMEI Repair için MIUI 9 yüklemek istiyordum ondan dolayı) o da güzelce yüklendi fakat telefon hiç tepki vermedi açılmadı bile. En son MIUI 10 China Stable 10.0.2.0 ROM unu yükledim Çince Recovery de açıldı direk format data yaptım Reboot yapınca bi 5 dk sonra açıldı.

NOT: Yüklediğim tüm romlarda 'Images içine atın' eklenmişti. Belki eklenmemiş olsa da olurdu denemek lzm.

Ve bu olaylar sonucunda öğrendiğim birşey var asla tek bir noktaya odaklanmamak lzm. Herşey IMEI Repair yapabilmek için farklı ROM yüklemekle başladı. Yanlışlıkla clean all and lock seçeneği işaretli kaldığı için telefon bu hale geldi. Zar zor içini açtım. 3 gün boyunca telefonu açabilmek için uğraştım. Ve bugün aslında sorunun telefonda değil de Sim Card da olduğunu öğrendim. Herşeyin başında yani geçen hafta salı günü SimCard ı başka bir telefona takıp deneme fırsatım olsaydı bütün bunlarla hiç uğraşmayacaktım.

Fakat yine de pişman değilim. EDL Modunu ilk defa kullandım. İlk defa telefonun içini açtım. Başta korktuğum yapamam dediğim şeylerin kolay olduğunu öğrendim. (en zor şey telefonun içini açmaktı plastik ince kenarlı bir telefon arka kapağı vardı onla çizmeden güzelce açabildim biraz uğraştırsada) Bütün bunlar hayatta Cesur olmanın gerekliliğini bana birkez daha gösterdi. Teşekkürler Xiaomi bana cesaret kattığın için :)

Çözebilmenize çok sevindim :) umarım bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız... Tekrardan hayırlı olsun. Bu arada images içine atılacak dosyaları atmasaydınız olmazdı.

DreDroid

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Tıp Öğrencisi
Konular
31
Çözebilmenize çok sevindim :) umarım bir daha böyle bir sorun yaşamazsınız... Tekrardan hayırlı olsun. Bu arada images içine atılacak dosyaları atmasaydınız olmazdı.

Teşekkürler hocam sağolun. Hemen Aliexpressten EDL kablosu sipariş edecem. Bi daha telefonun içini açmak istemiyorum :)

BimmerLover

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
61
Teşekkürler hocam sağolun. Hemen Aliexpressten EDL kablosu sipariş edecem. Bi daha telefonun içini açmak istemiyorum :)

Sipariş verdiğiniz zaman haber verir misiniz bana da :) merak ediyorum ne kadar , nasıl bir alet :)

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

MstfGcl

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Note 5 pro
Konular
12
BimmerLover hocamızın uğraşları ile sonunda açtık cihazı.Başta yetkili hesap değil dedi.Sabah tekrar denediğimde sorun geçmişti ama başka bi hata geldi bunuda bilgisayar dilini ingilizce yaparak aştık.Kendisine teşekkür ediyorum.

simge52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
xiomi
Cihazım
mi5
Konular
0
Bugün yayınlanan dosyalar sayesinde AntiRollback hatası almış cihazlar kurtarıldı :) Hayırlı olsun diyelim.

ANTI-ROLLBACK'DAN NASIL KURTULUNUR

1. indir

2. MiFlash2018-5-28-0 klasörünü zipten çıkarın ve açın ve mi klasörünü silin.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

3. Bypass yapacak olan fastboot image klasörünü yandaki linkten indirin. ->

4. PC'nizin herhangi bir yerinde anti_test_note5 klasörünü zipten çıkarın

5. XiaoMiFlash.exe'yi çalıştırın, TÜMÜNÜ TEMİZLE'yi seçin ve anti_test_note5 klasörüne göz seçerek flaş yapın. İŞLEM BİTENE KADAR KEYFİNİ ÇIKARIN!!!
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

GDRIVE:

Yeni test sürümü :

Videolu Anlatım eklendi :

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

MIUI Cant'be Installed hatası alanlar için :

images içine atın

Unbrick edilen cihazlar :

madneo07
ugur_akd
yx_84

@Gurkann73
Not : Bu işlemler ücretsizdir. Fakat bağış yapmak isteyenler özel mesaj yoluyla ulaşabilir.
sayın hocam ve .zip 2 adet dosya indirdim bu dosyaları ayrı ayrımı flaşh lamak lazım bilgi verirmisin rica etsem

DreDroid

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Tıp Öğrencisi
Konular
31
sayın hocam ve .zip 2 adet dosya indirdim bu dosyaları ayrı ayrımı flaşh lamak lazım bilgi verirmisin rica etsem

Hocam ikisi de aynı konumda olsun rardan çıkar deyince ikisi ortak tek bir klasör çıkıyor. z01 dosyası olmazsa eksik çıkar veya hata verir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca anti test note 5 in olmama ihtimali yüksek. Eğer olmazsa Güncel China rom indirip image klasörü içine konudaki 'image içine atın' dosyası içindekileri atıp onu flashlayın.

BimmerLover

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
61
Yeni bir anlatım olacaktır.

BimmerLover

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
61
Konu baştan aşağıya kesin çözüm ile güncellendi :)

Üst Alt