Rehber Xiaomi Redmi Note 5 AntiRollback HardBrick Çözümü !

afaruky

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Afaruk
Cihazım
Nexus 5
Konular
6
arkadaşlar brickten kurtaramadım telefonu storsec.mbn de kalıyor hala. Konudaki images içine at dosyasını da indirip denedim hala aynı bu durumla karşılaşan var mı.

Bende 64-bit İngilizce Windows 7 vardı. Daha önceki telefonları falan flaşlıyordum ama Xiaomi'de yapamadım bir türlü. Aynı dosyada takılıp kalıyordu. 64-bit İngilizce Windows 10 olan başka laptopta deneyince direk flaşladı. Başka bilgisayarda atmayı deneyin.

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Bende 64-bit İngilizce Windows 7 vardı. Daha önceki telefonları falan flaşlıyordum ama Xiaomi'de yapamadım bir türlü. Aynı dosyada takılıp kalıyordu. 64-bit İngilizce Windows 10 olan başka laptopta deneyince direk flaşladı. Başka bilgisayarda atmayı deneyin.
He onu deneyecem bnde bakalım, ya bir turlu olmadı ne yaptiysam..hep storsec.mbn de kalıyor saol kardeşim cevabın için bi deneyeyim, kaç gündür uğraşıyordum,ayni pcye format atıp windows 10 yuklesem olur demi

yx_84

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
yunus
Cihazım
mi max
Konular
3
olur tabiki driverları eksiksiz kur dili ingilizce yap dene
hangi note 5 var sende china versiyonumu globalmi hintmi ona göre fasstboot romunu indir yoksa yükleme başarılı olmaz

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
olur tabiki driverları eksiksiz kur dili ingilizce yap dene
hangi note 5 var sende china versiyonumu globalmi hintmi ona göre fasstboot romunu indir yoksa yükleme başarılı olmaz
Kardeşim saol bilgi verdiğin cevapladığın için,format atıp windows10 64bit İngilizce kurdum tek seferde oldu. Tekrar tesekkurler :) kac gundur ugrasiyordum..Ama anlamış değilim ne alaka windows 10 la yükleme yapması
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar sonun da brick redmi note 5 pro yu kurtardım, bu konudaki anti note 5 romunu indirip rardan çıkardım,ve "images içine atın"dosyasını romdaki images içine kopyaladım.Windows 10 64 bit İngilizce Bilgisayarda rom sorunsuz yüklendi ve bu sefer storsec.mbn de takılı kalmadı. cihaz açıldı.Ama recovery moda atıyordu ve cant installed miui hatası yazıyordu. Cihazım Çin model cihaz olduğu için , Son sürüm Miui Çin romu indirdim ve "images icine atın"dosyasını ayni sekilde kopyaladım.Demek ki windows 7 İngilizce bilgisayarda yükleme yapmiyormuş kaç gündür uğraştım,bir arkadaşın windows 10 pc'de dene birde demesiyle, oldu.. Bu konu için uğraşan dostalara teşekkürler.

MIHayranı69

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Mahmut
Cihazım
Mi 8
Konular
1
Kardeşim saol bilgi verdiğin cevapladığın için,format atıp windows10 64bit İngilizce kurdum tek seferde oldu. Tekrar tesekkurler :) kac gundur ugrasiyordum..Ama anlamış değilim ne alaka windows 10 la yükleme yapması

Arkadaşlar sonun da brick redmi note 5 pro yu kurtardım, bu konudaki anti note 5 romunu indirip rardan çıkardım,ve "images içine atın"dosyasını romdaki images içine kopyaladım.Windows 10 64 bit İngilizce Bilgisayarda rom sorunsuz yüklendi ve bu sefer storsec.mbn de takılı kalmadı. cihaz açıldı.Ama recovery moda atıyordu ve cant installed miui hatası yazıyordu. Cihazım Çin model cihaz olduğu için , Son sürüm Miui Çin romu indirdim ve "images icine atın"dosyasını ayni sekilde kopyaladım.Demek ki windows 7 İngilizce bilgisayarda yükleme yapmiyormuş kaç gündür uğraştım,bir arkadaşın windows 10 pc'de dene birde demesiyle, oldu.. Bu konu için uğraşan dostalara teşekkürler.
Windows 10'un sürücü ve yazılım desteği en üst seviyede. Normalde 7'de olmayan pek çok driver windows 10'da hazır kurulu olarak geliyor.

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Windows 10'un sürücü ve yazılım desteği en üst seviyede. Normalde 7'de olmayan pek çok driver windows 10'da hazır kurulu olarak geliyor.

tamamdır şimdi anladım olayı, peki şimdi ne yapmam gerekiyor, cihazı brick ettiğimde bootlader kilitlendi,ve su an çin romu yüklü. global ROM atmam için, önce bootlader başvurusu yapıp bekleyecem, açıldığında ise global rom mu aticam, flash tool da "clean all" secenegi mi seçili olucak global ROM atacağım zaman.

Teşekkürler dediğin gibi windows 10 pcde yaptım oldu. :)

BimmerLover

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Utku
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
61
tamamdır şimdi anladım olayı, peki şimdi ne yapmam gerekiyor, cihazı brick ettiğimde bootlader kilitlendi,ve su an çin romu yüklü. global ROM atmam için, önce bootlader başvurusu yapıp bekleyecem, açıldığında ise global rom mu aticam, flash tool da "clean all" secenegi mi seçili olucak global ROM atacağım zaman.

Teşekkürler dediğin gibi windows 10 pcde yaptım oldu. :)

Hayırlı olsun :)

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
23
şu konuda nrick olan cihazların kurtarıldığını görünce, kendi cihazım brick olup kurtarmış gibi seviniyorum.Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.
Benim sorun daha doğrusu korkum , telefon unlock edildi, TWRP kuruldu ve şuan pixsel rom yüklü
Ama bir yanım hep miui 10 arıyor

Bana şöyle adb tetiklemeyecek şekilde(adb==3) Miui rom yüklemenin yolunu yordamını anlatır mısınız?
Yada direk miui tabanlı custom rom mu yüklesem ?

sermus

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
generalmobil
Konular
1
Arkadaşlar 67 saat sonra bootloader kilidim açılıcak şuan çin kararlı sürümdeyim yani kilidi açtıktan sonra twrp ile mi yoksa miflas ile fastboot modda mı yükleme yapmalıyım tekrar bi sıkıntı çıkar diye tedirginim.

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
Arkadaşlar 67 saat sonra bootloader kilidim açılıcak şuan çin kararlı sürümdeyim yani kilidi açtıktan sonra twrp ile mi yoksa miflas ile fastboot modda mı yükleme yapmalıyım tekrar bi sıkıntı çıkar diye tedirginim.
Twrp daha kolay olur senin için kilidi açınca şöyle yardımcı oluruz

Üst Alt