Yaw ustam kusura bakma içimi dökecem. Arkadaş samsungun knox belasından kaçalım xiaomi ye sığınalım dedik düşünüyorum acaba hatamı ettik. Elimde global romlu bootloader locked 1 adet redmi note 4x var. Unlock yapmak istiyorum ki twrp kurabileyim, güç bela hesaba unlock yetkisini çince sitelerden alabildim. Biyer diyorki önce çin geliştirici romu yükle sonra unlock yap. Giriyorum çince developer yükleme sitesine diyorki önce bootloader unlock et. Ben unlock etmiş olsam çinin geliştirici romuyla ne işim olur. Telefonun updateinde geliştirici romuna zombi muamelesi yapıyor. XiaoMiFlash ile yine avuç avuç problem. İki tane win10 64bit bilgisayarım var. Biri cihazı görmez, öteki geliştirici romu beğenmez dosyaları bulamaz. Arkadaş ceket giymek için önce kravat takacan dediler diye araştırıyoruz diyolarki önce kravat takacan sonra ceket giyecen. İş bekara kız vermem haline geldi. Nerden başlamalıyım. Önce bootloader mi açacağız yoksa çin gelisitirici rom mu yükleyeceğiz. İki gündür uğraşıyorum bu nedir yahu. Ben radikal donanım ve yazılım için xiaomi cihaz satın aldım. Bi cfw yüklemek bu kadar dert olacaksa keşke almasaydım.
Kısaca başlangıç için bir yol gösterirseniz çok sevinirim!