Sohbet Xiaomi nin en güzel telefonu Mi 4

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Çok sağlam telefon gerçekten.. Uzun zamandır kullanıyorum, oyun vb. Durumlarda pek sorun yaşamadım, sadece ısındığı zaman çelik kasa olması yüzünden ısıyı hemen hissetmek eksi yönü. Ama iyi ki paslanmaz çelik kasa, kaç kez yere düşürdüm tek çizik yok. :)

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Çok sağlam telefon gerçekten.. Uzun zamandır kullanıyorum, oyun vb. Durumlarda pek sorun yaşamadım, sadece ısındığı zaman çelik kasa olması yüzünden ısıyı hemen hissetmek eksi yönü. Ama iyi ki paslanmaz çelik kasa, kaç kez yere düşürdüm tek çizik yok. :)

Evet haklısınız, sadece yazın çok ısındığından problem oluyor oyun oynamak, kışın o problem ortadan kalkıyor, bu paraya bu telefon harika cidden, bu arada mi 7 yi de dört gözle bekliyorum konsept görüntüleri harika, kamerayı da çözerlerse başka hiçbir telefona bakılmaz.

MUR55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
11
Hafta sonu bir kaç foto çektim belki sizlere abartılı gelecek ama bakmaya doyamadım, resmen tablo gibi çekmiş, canlı gibi. Kullandıkça daha çok seviyorum. Tabi bunda xiaomi nin kendine has güzel özellikleride etkili oluyor, zengin tema altyapısı gibi. HD duvar kağıtları ve tema yüklüyorum ekran parıldıyor. Gece çekimleri harika. Eşimin mi max i resmen gece berbat çekiyor. Geçen gün kamera konusunda iphone 7 plus la kapıştırdım arkadaş şok oldu

Gece çekimi konusunda katılmıyorum ha eğer siz manuel de ayar yapıp çekiyorsanız orasını bilemem ama stock da çok vasat çekim yapıyor gündüz çekime gelirsek bazen bir şaheser bazende çok kötü çekiyor ve şuna dikkat çekmek isterim kesinlikle fotoğrafı çekmeden önce ve çektikten sonra aradaki fark çok bariz iyi yani çekerken ekranda gördüğümüz kötü çektikten sonra güzelleşiyor bu fotoğrafı Ovit Dağında çekmiştim çektiğim en iyi fotoğraf bence
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

[doublepost=1513454342,1513454227][/doublepost]
cantara hocam donanımhaberdeki ana konuya bir bakarsanız dediğim şeylerin sadece benim başıma gelmediğini birçok kişide aynı veya benzer sorunları dile getirdiğini gözlemleyebilirsiniz.
Gps için Stock-Custom farketmez her rom'da sıkıntı vardı. Örneğin;swarm konumu bulabiliyor . Ama navigasyon olarak kullanamıyorsun demek istediğim bu.
S801 kullanması bu cihazın eksi değil artı bir özellik olması gerekirdi.Kışın cihaz daha performanslı çalışıyor.Yazın güneş altında dışarda kullanmak işkence kesinlikle pil performansı abartısız söylüyorum iğrenç ötesi .

Kamera olarak bence gerçekten sağlam kamerası var ama kamerada bile dediğim gibi 1080p'de 60 Fps çekemeyen bir kamera yani yazılımsal destek olarak insanların sadece arayüze bakmasını anlayamıyorum mesela bu bir yazılım zaafı değil midir ?

Veya rakip s801 cihazlarında 4 çekirdek kullanabilirken oyunalarda bile 2 çekirdek çalışması normal midir ?

Bunu benchmark testlerine yansıtmamışlar hile yapılıyor zaten benchmark testlerine inanmıyorum.

Tarayıcıda acaba öeneğin bir film sitesine girin tamamen bir işkence aşağı-yukarı kaydırırken bile o kasılmasını anlıyor insan.

Şahsen tüm bunların nezninde Xioami yeni cihaz satma politikası olarak bakıyorum.Çekirdek sınırlandırmalar falan hepsi bence bilinçli olarak yapılmış işler.

Mİui 7 kitkat kullanan arkadaşlar 6+ ekran süresi 4 çekirdek performansı hala alabiliyor. Sürüm düşürürseniz telefonun perfomansını daha çok hissedebiliyorsun bunun aklıma mantığıma sığdıramıyorum.

En basiti split screen dediği çoklu pencere özelliği bile mi4'e getirilmiyor oysaki bunu herkes aynı cihaz aynı donanımla custom romlarda yapabiliyorsun .

Dediğim gibi mi5-mi6 arası çıkan cihazlar için aynı yorumları yapamayacam çünkü performans ve pil olarak rakiplerine benzer değerler alıyorsun.
hocam miui 7 de gerçekten çok iyi idi cihaz ama android 4 olması insanı üzüyor
[doublepost=1513454791][/doublepost]
Yazılanların kamera haricinde hiçbirine katılmıyorum. Kamera olarakta 1.8 değil 1.7 diyafram açıklığı var diye biliyorum emin değilim kamera konusunda gerçekten iyi bir telefon ama 1080p'de 60 fps bile kaydedemeyen bir cihaz yani rakibi G3'ün bu konuda gerisinde.Ekran kalitesi verdiği renk , parlaklık ve kasa sağlamlığı kusursuz.

Pil ve hız anlamında kesinlikle iğrenç ötesi bir cihaz 4 çekirdek hiçbir şekilde aktif olmayan sürekli 2 çekirdek çalışan ısınınca 1 çekirdeğe düşen.

Ekran süresi 4 saati geçmeyen en fazla 5 saat oda en fazla cihazı 3310 gibi kullanırsan.

Mİui 9 arayüzünde kasmayınca millet uçuyor sanıyor alakası bile yok sadece animasyon hızlı bunu anlamayan basit kullanıcılar sadece bu yorumları yapan.

Oyun ve tarayıcı performansı inanılmaz kötü aşırı laglar var fps kayıpları var. Güneşte cihaz 40 derecenin direk üstüne çıkıyor menüde herkes neye göre yorum yapıyor anlamıyorum .

Gps navigasyon anlamında bir kişi bile seyahat anlamında memnun olacağını sanmıyorum gps sabitlenmiyor sürekli 15-20 m ötede gösteriyor yolun karşısındaymışım gibi davranıyor hiç stabil değil.

Böyle bir cihaz için yapılan yorumlar adil değil kusura bakmayın biraz fanboyluğa kaçıyorsunuz. Yeni nesil cihazlarına lafım yok ama aktifşekilde kullandığım bir cihaza bu yorumlar yapılması kusura bakmayın canımı sıkıyor biraz lafım kişisel değil .
Pil konusuda gerçekten insanı sinir ediyor yeni tüm romlarda hep 4 saat ekran süresi bluetooth açık kapalı hiç farketmiyor hep 4 saat

eviget

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Volkan
Cihazım
Xiaomi Mi4
Konular
7
Bir yıl mi4 kullanıp mi5s'e geçtim. Tek problemim şarjın %20'den sonra korkunç bir hızla bitmesiydi. Kışın akşam sokak lambası ışığında çektiğim videolara o dönem 6s kullanan arkadaşlar hayret etmişlerdi. 900₺ verdim dediğimde yüzlerini görmeliydiniz Şu anda sattığım kişi de allah razı olsun diyor. Genel olarak ufak tefek yazılımsal ve donanımsal problem yaşasam da hatta 3 kere delta servis ile muhatap olsam da xiaomi'den çok memnunum. Kesinlikle f/p konusunda 1 numara.

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Şuan mi4 kullanmamamın tek sebebi hafızası. 64gb olsa ya da sdkart takılabilse kesinlikle mi4 kullanırdım.

MI 4S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
lazye ben sorun yaşamıyorum şarj ve performans konusunda.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MUR55

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
11
lazye ben sorun yaşamıyorum şarj ve performans konusunda.

hocam rom nedir acaba

Üst Alt