cantara hocam donanımhaberdeki ana konuya bir bakarsanız dediğim şeylerin sadece benim başıma gelmediğini birçok kişide aynı veya benzer sorunları dile getirdiğini gözlemleyebilirsiniz.
Gps için Stock-Custom farketmez her rom'da sıkıntı vardı. Örneğin;swarm konumu bulabiliyor . Ama navigasyon olarak kullanamıyorsun demek istediğim bu.
S801 kullanması bu cihazın eksi değil artı bir özellik olması gerekirdi.Kışın cihaz daha performanslı çalışıyor.Yazın güneş altında dışarda kullanmak işkence kesinlikle pil performansı abartısız söylüyorum iğrenç ötesi .
Kamera olarak bence gerçekten sağlam kamerası var ama kamerada bile dediğim gibi 1080p'de 60 Fps çekemeyen bir kamera yani yazılımsal destek olarak insanların sadece arayüze bakmasını anlayamıyorum mesela bu bir yazılım zaafı değil midir ?
Veya rakip s801 cihazlarında 4 çekirdek kullanabilirken oyunalarda bile 2 çekirdek çalışması normal midir ?
Bunu benchmark testlerine yansıtmamışlar hile yapılıyor zaten benchmark testlerine inanmıyorum.
Tarayıcıda acaba öeneğin bir film sitesine girin tamamen bir işkence aşağı-yukarı kaydırırken bile o kasılmasını anlıyor insan.
Şahsen tüm bunların nezninde Xioami yeni cihaz satma politikası olarak bakıyorum.Çekirdek sınırlandırmalar falan hepsi bence bilinçli olarak yapılmış işler.
Mİui 7 kitkat kullanan arkadaşlar 6+ ekran süresi 4 çekirdek performansı hala alabiliyor. Sürüm düşürürseniz telefonun perfomansını daha çok hissedebiliyorsun bunun aklıma mantığıma sığdıramıyorum.
En basiti split screen dediği çoklu pencere özelliği bile mi4'e getirilmiyor oysaki bunu herkes aynı cihaz aynı donanımla custom romlarda yapabiliyorsun .
Dediğim gibi mi5-mi6 arası çıkan cihazlar için aynı yorumları yapamayacam çünkü performans ve pil olarak rakiplerine benzer değerler alıyorsun.