Sohbet Xiaomi nin en güzel telefonu Mi 4

Brznklc

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berzan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Kuaför
Konular
6
Anlayamadığım ve çözemediğim konu şu: Xiaomi 4 sene önce çıkardığı kamerayı böyle güzel tasarlarken sonraki yıllarda neden çıtayı düşürdü. Geçen gün meraktan araştırdım, inanın bugün amiral gemisi diyebileceğimiz bir çok telefon markasının bile hala ön ve arka kamerasının diyafram açıklığı F 1.8 değil. Sizlerde bakabilirsiniz.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende şahsen aynı görüşteyim hocam. Fakat kim bilir sebepler nelerdir ve neleri ileri götürürken nelerden feragat etme eğilimine giriyorlardır.
Hocam özel fotoğraflar olduğu için paylaşamıyorum kusura bakmayın ama ilerde sizin için özel olarak çeker atarım.

Kusura bakmayın hocam ben obje veya doğa fotoğrafları sanaraktan istekte bulunmuştum.
Fakat ilerisi için sarf ettiğiniz cümlenizi aldım hafızaya

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Bende şahsen aynı görüşteyim hocam. Fakat kim bilir sebepler nelerdir ve neleri ileri götürürken nelerden feragat etme eğilimine giriyorlardır.Kusura bakmayın hocam ben obje veya doğa fotoğrafları sanaraktan istekte bulunmuştum.

Estağfurullah dostum ne kusuru.

lazye

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
OnePlus 6
Konular
30
Yazılanların kamera haricinde hiçbirine katılmıyorum. Kamera olarakta 1.8 değil 1.7 diyafram açıklığı var diye biliyorum emin değilim kamera konusunda gerçekten iyi bir telefon ama 1080p'de 60 fps bile kaydedemeyen bir cihaz yani rakibi G3'ün bu konuda gerisinde.Ekran kalitesi verdiği renk , parlaklık ve kasa sağlamlığı kusursuz.

Pil ve hız anlamında kesinlikle iğrenç ötesi bir cihaz 4 çekirdek hiçbir şekilde aktif olmayan sürekli 2 çekirdek çalışan ısınınca 1 çekirdeğe düşen.

Ekran süresi 4 saati geçmeyen en fazla 5 saat oda en fazla cihazı 3310 gibi kullanırsan.

Mİui 9 arayüzünde kasmayınca millet uçuyor sanıyor alakası bile yok sadece animasyon hızlı bunu anlamayan basit kullanıcılar sadece bu yorumları yapan.

Oyun ve tarayıcı performansı inanılmaz kötü aşırı laglar var fps kayıpları var. Güneşte cihaz 40 derecenin direk üstüne çıkıyor menüde herkes neye göre yorum yapıyor anlamıyorum .

Gps navigasyon anlamında bir kişi bile seyahat anlamında memnun olacağını sanmıyorum gps sabitlenmiyor sürekli 15-20 m ötede gösteriyor yolun karşısındaymışım gibi davranıyor hiç stabil değil.

Böyle bir cihaz için yapılan yorumlar adil değil kusura bakmayın biraz fanboyluğa kaçıyorsunuz. Yeni nesil cihazlarına lafım yok ama aktifşekilde kullandığım bir cihaza bu yorumlar yapılması kusura bakmayın canımı sıkıyor biraz lafım kişisel değil .

alisaka1903

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali Sakaoglu
Cihazım
Mİ4LTE
Konular
6
mi4lte 3 yıldır kullanıyorum tek eksigi 16 gb hafıza olması ve telefonu zorlayınca bıraz ısınıyor ama mevzuya gelırsek suanki 600 lira fiyatıyla samsungun 1500 lük telefonlarına bin basar.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Uzun zaman Mi4 kullanmış bir kullanıcı olarak hem olumlu hem de olumsuz yorumlara katılıyorum.

Kamera büyük artı. Şimdiye kadar daha iyi çekim yapan tek Xiaomi cihazı Mi5s oldu. Paslanmaz çelik kasası hala rakipsiz. Sağlamlığı ve kalitesi tartışılmaz. Ekran/kasa oranı günümüz cihazlarıyla kıyaslandığında düşük kalsa da tasarım olarak en sevdiğim Xiaomi cihazlardan birisidir. Değiştirilebilir arka kapakları ile sınırsız kişiselleştirilebiliyor. Hem müzik hem de çağrı esnasında ses kalitesi çok iyidir. vb pek çok artısı olan bir model.

Eksi olarak ise ısınması en büyük problemi. Performansı eğer sık sık yüksek boyutlu oyunları oynuyorsanız üzecektir. Pil günü çıkartmak için aktif kullanımda yeterli değil.

Sonuç olarak 2014 yılında üretilmiş 4 yaşındaki bir cihazdan bugünkü amiral gemisi performansı beklenmemesi lazım. Mevcut özellikleri ve artıları telefonunda bu özellikleri arayan kişiler için hala kullanılabilir bir cihaz haline getiriyor. Bence klasik olarak kabul edilmesi gereken bir model. Kullanana saygı duyarım. 67 mustang kullanan adama bu alet çok yakıyor mu, bluetooth ile telefon bağlanıyor mu diye sorulmaz. Onu kullanmanın keyfi ayrıdır, anlamayana da anlatılmaz :D

lazye hocam dipnot olarak yıllarca GPS kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım. Cihaz hala annemde ve arada o da kullanıyor ve sıkıntı yok. Çevremde de çok kullanan vardı ve onlarda da böyle bir soruna denk gelmedim.

kemli

Bana bir yol ver hele !
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
abdullah
Cihazım
mi max 64
Konular
18
Şimdi başlığı okuyanlar bu ne saçmalıyor diyecektir ama hemen açıklayayım. Mi4 4 g dört sene önce çıkan bir telefon olmasına rağmen iddia ediyorum sonradan çıkan xiaomi telefonların kameralarını katlar. Amiral gemisi mi 6 da bile arka kamera f1.8 ön kamera f2.0 iken mi 4 te ön ve arka kamera f1.8 ve xiaomi lerin kronik eksikliği olan gece çekimlerinde güzel. Ekran çözünürlüğü bile mi6 dan ppi olarak iyi. 2 gb ram e rağmen kasma yok donma yok. Migros tan 750 TL ye almıştım. Hız konusuna gelince mi max ile karşılaştırdım ve az fark var aralarında. İşimi harika görüyor. Tek hatası var yazın çok ısınıyor, olsun. İnanın her anlamda (kamera, hız, çözünürlük, özellik, hatta hafıza vb.) fazlasıyla tatmin ediyor.

İnsanın once kendi ile barışık, sonrada kendi ekipmanlarını sevmesi hayra alamettir diyelim. güle güle kullan kardeşim.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Uzun zaman Mi4 kullanmış bir kullanıcı olarak hem olumlu hem de olumsuz yorumlara katılıyorum.

Kamera büyük artı. Şimdiye kadar daha iyi çekim yapan tek Xiaomi cihazı Mi5s oldu. Paslanmaz çelik kasası hala rakipsiz. Sağlamlığı ve kalitesi tartışılmaz. Ekran/kasa oranı günümüz cihazlarıyla kıyaslandığında düşük kalsa da tasarım olarak en sevdiğim Xiaomi cihazlardan birisidir. Değiştirilebilir arka kapakları ile sınırsız kişiselleştirilebiliyor. Hem müzik hem de çağrı esnasında ses kalitesi çok iyidir. vb pek çok artısı olan bir model.

Eksi olarak ise ısınması en büyük problemi. Performansı eğer sık sık yüksek boyutlu oyunları oynuyorsanız üzecektir. Pil günü çıkartmak için aktif kullanımda yeterli değil.

Sonuç olarak 2014 yılında üretilmiş 4 yaşındaki bir cihazdan bugünkü amiral gemisi performansı beklenmemesi lazım. Mevcut özellikleri ve artıları telefonunda bu özellikleri arayan kişiler için hala kullanılabilir bir cihaz haline getiriyor. Bence klasik olarak kabul edilmesi gereken bir model. Kullanana saygı duyarım. 67 mustang kullanan adama bu alet çok yakıyor mu, bluetooth ile telefon bağlanıyor mu diye sorulmaz. Onu kullanmanın keyfi ayrıdır, anlamayana da anlatılmaz :D

lazye hocam dipnot olarak yıllarca GPS kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım. Cihaz hala annemde ve arada o da kullanıyor ve sıkıntı yok. Çevremde de çok kullanan vardı ve onlarda da böyle bir soruna denk gelmedim.
Eyvallah hocam, duygularıma tercüman olmuşsun neticede 4 yıllık cihaz bu, not : Ayrıca oynadığım tek oyun okey Plus oyun oynayanlar için tavsiye etmem çünkü yazın en basit oyun olan Subway surfers ta bile bir süre sonra sanırım ısınmadan dolayı oyun dondu,oğlum oynuyordu Şu tarayıcı olayına katılmıyorum, her türlü siteye her şekilde hızlı giriyorum, indirme yapıyorum, aynı anda bir kaç işlem yapıyorum, ofice programları falan harika(Word, Excel vb.) Telefon hafızası 16 gb ve günümüz için düşük ve arttırılamaması bir dezavantaj ana inanın bana fazlasıyla yetiyor, hatta hafızada 2-3 film bile saklamıştım, cihazın şanssızlığı snapdragon 801 işlemci kullanması, o da cihazın değil işlemcinin hatası, yoksa ısınma olmayacaktı. Ama şöyle söyleyeyim, ısınma yaz ayında problem oluyor, kışın sıkıntı yok, tabi xiaomi nin özellikleri de çok önemli(arayüzü, temaları vs) Sonuç olarak çıktığı yılı ve fiyatını baz alırsak ki ben 750 TL ye almıştım, bence hala üstüne cihaz tanımam ve ben cidden keyif alarak kullanıyorum. Dipnot : Ben bildiğiniz teknoloji ve telefon manyağıyım ve hergün inyernette tüm telefonları incelerim ve kolay kolay telefon beğenmem, dikkatinizi çekerim, böyle biri mi4 ü beğeniyor herkese saygılar, (En iyi telefon sizin tekefonunuzdur ve önemli olan kullandığınız telefondan memnun olmanız ve keyif almanızdır, gerisi teferruattır.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
İnsanın once kendi ile barışık, sonrada kendi ekipmanlarını sevmesi hayra alamettir diyelim. güle güle kullan kardeşim.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Bende şahsen aynı görüşteyim hocam. Fakat kim bilir sebepler nelerdir ve neleri ileri götürürken nelerden feragat etme eğilimine giriyorlardır.Kusura bakmayın hocam ben obje veya doğa fotoğrafları sanaraktan istekte bulunmuştum.

Brznklc hocam senin için çektim bu fotoları, hem arka hemde ön(selfie) kamerası. Birinci foto arka kamera(manav) ikinci kamera selfie(reçel reyonu) Her iki fotoda gündüz iç mekanda çekildi.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular