Sohbet Xiaomi nin en güzel telefonu Mi 4

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Şimdi başlığı okuyanlar bu ne saçmalıyor diyecektir ama hemen açıklayayım. Mi4 4 g dört sene önce çıkan bir telefon olmasına rağmen iddia ediyorum sonradan çıkan xiaomi telefonların kameralarını katlar. Amiral gemisi mi 6 da bile arka kamera f1.8 ön kamera f2.0 iken mi 4 te ön ve arka kamera f1.8 ve xiaomi lerin kronik eksikliği olan gece çekimlerinde güzel. Ekran çözünürlüğü bile mi6 dan ppi olarak iyi. 2 gb ram e rağmen kasma yok donma yok. Migros tan 750 TL ye almıştım. Hız konusuna gelince mi max ile karşılaştırdım ve az fark var aralarında. İşimi harika görüyor. Tek hatası var yazın çok ısınıyor, olsun. İnanın her anlamda (kamera, hız, çözünürlük, özellik, hatta hafıza vb.) fazlasıyla tatmin ediyor.

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Brznklc

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berzan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Kuaför
Konular
6
Şimdi başlığı okuyanlar bu ne saçmalıyor diyecektir ama hemen açıklayayım. Mi4 4 g dört sene önce çıkan bir telefon olmasına rağmen iddia ediyorum sonradan çıkan xiaomi telefonların kameralarını katlar. Amiral gemisi mi 6 da bile arka kamera f1.8 ön kamera f2.0 iken mi 4 te ön ve arka kamera f1.8 ve xiaomi lerin kronik eksikliği olan gece çekimlerinde güzel. Ekran çözünürlüğü bile mi6 dan ppi olarak iyi. 2 gb ram e rağmen kasma yok donma yok. Migros tan 750 TL ye almıştım. Hız konusuna gelince mi max ile karşılaştırdım ve az fark var aralarında. İşimi harika görüyor. Tek hatası var yazın çok ısınıyor, olsun. İnanın her anlamda (kamera, hız, çözünürlük, özellik, hatta hafıza vb.) fazlasıyla tatmin ediyor.

Kullanıcı görüşü tabiki de önemli hocam. Bakıldığı vakit halen sorunsuz bir şekilde kullanılabilen bir cihaz olmasından belli zaten. Fakat bende mi5 kullanıcısı olarak kamera ve işlevselliği konusunda memnun kalmakla birlikte diğer xiaomi telefonlardan (farklı model kullanıcılarının yorumlarını baz alarak) daha iyi olduğu kanaatindeyim..

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31
Mi4 kamera konusunda ki bütün yazılarınıza katılıyorum. Ayrıca ram i 3 gb ve şarj konusunda da çok iyi.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Üstad bende sizin görüşünüze saygı duyarım ama şöyle söyleyeyim, bir telefon kamerasını güzelleştiren iki şey var : 1- diyafram açıklığı 2- ois. Şimdi mi5 te ön ve arka f2.0 mi4 te F 1.8. Bu noktada mi4 öne geçiyor. İkinci seçenek ois mi5 te var ve mi4 te yok amaaa denemelerimle sabit ki mi4 sarsıntıyı absorbe ediyor inanın. Eşimin mi max i en ufak sarsıntıyı bile fotoya yansıtırken mi 4 yansıtmıyor. Bu konuda çok iddialıyım. Yani ben yine mi4 diyorum.

kacaksevgilim

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco F4 pro
Konular
23
Fiyatı ve sağlamlığıyla kullanıcıların taktirini kazandığı doğrudur.Nerdeyse 2 yıldır tık demeden çalışıyor memnunum bu konuda
Isınma olayına gelirsek bu da kullanılan 801 chipset'den kaynaklanıyor.İçinde 801 olupta ısınmayan telefon yoktur bu chipset bu konuda hatalı
Mesela bir diğer çok tutulan G3.bunda da aynı 801 var ve alet cayır cayır.Arkadaş soğusun diye yazın buzluğa koyuyordu:)

Eğer Xiaomi'nin eskitme politikasına kurban gitmezse daha çok iş görür.Bağımsız geliştiriciler neyseki mod vs çıkartıyorlarda 4 çekirdeğin 2'tanesini sürekli kapatan xiaomi'ye rağmen performanslı kullanabiliyoruz.

Brznklc

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berzan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Kuaför
Konular
6
Üstad bende sizin görüşünüze saygı duyarım ama şöyle söyleyeyim, bir telefon kamerasını güzelleştiren iki şey var : 1- diyafram açıklığı 2- ois. Şimdi mi5 te ön ve arka f2.0 mi4 te F 1.8. Bu noktada mi4 öne geçiyor. İkinci seçenek ois mi5 te var ve mi4 te yok amaaa denemelerimle sabit ki mi4 sarsıntıyı absorbe ediyor inanın. Eşimin mi max i en ufak sarsıntıyı bile fotoya yansıtırken mi 4 yansıtmıyor. Bu konuda çok iddialıyım. Yani ben yine mi4 diyorum.

Dediğim gibi hocam ben sadece kullanıcı yorumlarıyla görüş öne sürdüm. Mi5 ise 1.5 senedir kullandığım bir cihaz. Sizin bu emin konuşmalarınız karşısında keşke mi4'ü deneme imkanım olsaydı diyorum.
Fakat çizelgeye baktığımız vakit xiaomi'de daha iyiye giden bir gelişim olmadığından bu teziniz oldukça doğru gibi de görünüyor (:

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Dediğim gibi hocam ben sadece kullanıcı yorumlarıyla görüş öne sürdüm. Mi5 ise 1.5 senedir kullandığım bir cihaz. Sizin bu emin konuşmalarınız karşısında keşke mi4'ü deneme imkanım olsaydı diyorum.
Fakat çizelgeye baktığımız vakit xiaomi'de daha iyiye giden bir gelişim olmadığından bu teziniz oldukça doğru gibi de görünüyor (:

Hafta sonu bir kaç foto çektim belki sizlere abartılı gelecek ama bakmaya doyamadım, resmen tablo gibi çekmiş, canlı gibi. Kullandıkça daha çok seviyorum. Tabi bunda xiaomi nin kendine has güzel özellikleride etkili oluyor, zengin tema altyapısı gibi. HD duvar kağıtları ve tema yüklüyorum ekran parıldıyor. Gece çekimleri harika. Eşimin mi max i resmen gece berbat çekiyor. Geçen gün kamera konusunda iphone 7 plus la kapıştırdım arkadaş şok oldu

Brznklc

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Berzan
Cihazım
Mi9T
Meslek
Kuaför
Konular
6
Hafta sonu bir kaç foto çektim belki sizlere abartılı gelecek ama bakmaya doyamadım, resmen tablo gibi çekmiş, canlı gibi. Kullandıkça daha çok seviyorum. Tabi bunda xiaomi nin kendine has güzel özellikleride etkili oluyor, zengin tema altyapısı gibi. HD duvar kağıtları ve tema yüklüyorum ekran parıldıyor. Gece çekimleri harika. Eşimin mi max i resmen gece berbat çekiyor. Geçen gün kamera konusunda iphone 7 plus la kapıştırdım arkadaş şok oldu

Siz bayaa iddialı ithamlarda bulunuyorsunuz hocam. Sattırmayın şimdi mi5'i
Ayriyeten şu bahsettiğiniz fotoğrafları görmek isterim. Özelden yahut buradan fark etmez. Biraz fotoğrafçılık merakına sahip biriyim de

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Anlayamadığım ve çözemediğim konu şu: Xiaomi 4 sene önce çıkardığı kamerayı böyle güzel tasarlarken sonraki yıllarda neden çıtayı düşürdü. Geçen gün meraktan araştırdım, inanın bugün amiral gemisi diyebileceğimiz bir çok telefon markasının bile hala ön ve arka kamerasının diyafram açıklığı F 1.8 değil. Sizlerde bakabilirsiniz.

lastreal555

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
xiaomi mi 4
Konular
48
Siz bayaa iddialı ithamlarda bulunuyorsunuz hocam. Sattırmayın şimdi mi5'i
Ayriyeten şu bahsettiğiniz fotoğrafları görmek isterim. Özelden yahut buradan fark etmez. Biraz fotoğrafçılık merakına sahip biriyim de

Hocam özel fotoğraflar olduğu için paylaşamıyorum kusura bakmayın ama ilerde sizin için özel olarak çeker atarım.

Üst Alt