Sohbet Xiaomi MIUI 11 ile cihazlara yeni yetenekler katacakmı?

Yeni MIUI sürümünden umutlumusunuz?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Android sürümü 5'e yükseleceği zaman şöyle haberler vardı :
Artık alt sınıf telefonlar da çok seri olacak. Hiçbir kasma-donma olmayacak. Düşük RAM'li bir telefonda bile Android uçacak. Telefonunuz bu güncelleme ile birlikte yeni gibi olacak vs vs vs...

Şuan konuşulan :
Planlı eskitme...

Hiçbir güncelleme beni heyecanlandırmıyor artık. MIUI de, bu kadar fazla ürün yelpazesinin içinde (belki de bazı amiral gemileri hariç) telefonların hepsine istediğimiz şeyleri katmayacak. Birimizin şarjı su gibi gidecek. Öbürünün hızı eskisi gibi iyi olmayacak. Bir başkasının telefonu illallah ettirecek.

Çok da umuda gerek yok.

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Makyaj harici beklentim yeni bir özellikten ziyade stabilite üzerine.Bildiğiniz üzere cihazlarda ki stabiliteyi arttırabilmek için iş yüklerini azaltmak adına global betayı sonlandırma çin betayı ise 1 yıldan eski cihazlara vermeme kararı aldılar.Bu karar son açıklamaya göre Ekim ayı itibari ile tam olarak yürürlüğe girecek.Kısaca en büyük beklentim vaad edilen stabilitenin artık cihazlarda kendini MIUI 11 ile beraber daha çok göstermesi.

aliytrklkmz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Note 7
Konular
24
Bence MIUI arayüzü çok çocukça. Ya radikal kararlar alıp ios tarzı bir sisteme bürünürler yada çin halkına uyup çocukça arayüz yapmaya devam ederler. İnternette tek bir adamın consept tasarımlara baktığında ulan şöyle bir arayüz neden yapamıyorlar diyorum. Oysa Xiaomi gibi büyük markaların yüzlerce tasarımcısı var

Örnek ios 13 consept tasarimi

Örnek Android consept tasarimi
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Açıkçası Miui'nin tasarımları benim hoşuma gidiyor. Sizin tabirinizle "çocukça" olması bence güzel. Diğer sıkıcı tasarımlar olacağına böyle olmasını tercih ederim. Tabii yanlış anlaşılmasın herkesin zevki başka sizin fikrinize de saygı duyuyorum tabii ki isteyen istediğini ister ama Samsung vb'nin tasarımına göre bence Miui çok güzel.

serhatakyildiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Mi 8
Meslek
Rehber
Konular
21
Bence Miui11 manyak ve dehşet bir arayüz olacak, hep birlikte çok beklenmedik güzel şeylerle karşılacağız inşallah

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk
Kesin öyle olur. Her büyük güncellemede mükemmel şeyler bekliyoruz zaten. Daha fazla sorun ve rezillikten başka bir şey yaşamadık 8'den beri.

Şöyle bir şey de var.. Eskiden kâr marjı düşük ve az cihaz vardı. Şimdi toplama baksan belki samsung'a yaklaşmış bir frima olmuştur. Dönüp sormak lazım ben samsung kadar kaliteli cihazlar üretebildim mi ki bu kadar fazla cihaz üretiyorum diye. Bu kadar fazla cihazın, bu kadar fazla problemi varken, üstelik hiç birinin çözülmesi adına bir adım atılmıyorken MIUI 11'den iyi bir şeyler çıkacağını beklemek çölde su aramaktan farksız.

Son düzenleme:

Emumaster

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Rüstem
Cihazım
Mi 6
Konular
26
Oreodan pie'a geçtim. Uygulama açılış tepkisi bariz yavaşladı. Pil performansı miui 9 gibi değil.

Kaşıkla verip kepçeyle alacaklardır yine.

Yinede güncellemeye devam güvenlik açıkları olmaması için mecburen.

Mi 6 3 sene daha gider diye düşünüyorum. Sonra duruma göre Samsung not serisine geçiş yaparım muhtemelen.

Reiwa

Senbonzakura
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
EdizAli
Cihazım
Mi 8 SE 6/64
Meslek
BT
Konular
24
Tek beklentim şu lanet bildirim sorununu çözmeleri saati bildirim kısmından kaldırmak için ayar koymaları , daha da bir şey istemiyorum ,

çorba etmesin yeter =)

Maksim Gorki

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Steinbeck
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Konular
47
Ciddi hiçbir özellik geleceğini düşünmüyorum. Birtakım ufak değişiklikler; ikon değişiklikleri, bildirim ekranında değişiklikler, optimizasyon vs. Olacağını düşünüyorum. Radikal anlamda bir değişiklik yapacağını zannetmiyorum.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
Google nin önceleri sürüm değişirken hem arayüz hemde sistemsel olarak bir çok yeniliğe yer vererek güncelleme yapardı. Mesela Android 2 ve 4 çok farklı. 5 ise bambaşka. 6 dan sonra sürümleri 6.1-6.2-6.3 yapmayıp direk 7-8-9 diye gidiyor. Ve bunu öyle bir hızla yapıyor ki diğer ara üreticiler googlenin hızına yetişemiyorlar. Üzerine önceleri fazla cihaz üretmeyen xiaomi şimdi her modelin yanına 4-5 tanede yancı cihaz üretiyor. Örnek mi9-9ccce-9se,mi9 t, k20 pro vb.. Düşünsenize google sürekli güncelleme gönderiyor, ee cihazda çok. Bu yarışta birde miui arayüzü var ki androidden bağımsız olarak her cihaza miui vermeye çalışan bir firmadan bahsediyoruz. Yetişmek cidden mümkün değil. Bu sebeple miui 11 den beklentim sadece ufak arayüz değişiklikleri vb. Aşırı farkları anca miui 9 ile miui 12 belki de 13 arasında kıyaslama yaparsak farkına varabiliriz.

Son düzenleme:
Üst Alt