Kusura bakmayın ama tam anlayamadım. Kablosuz şarjın mantığı telefon ile şarj ünitesi arasında kablo olmamasıdır. Mevcut durumda da telefon ile şarj ünitesi arasında kablo kullanılmamaktadır. Kablosuz şarjdan siz ne bekliyorsunuz? Telefon durduğu yerde wifi gibi uzaktan şarj olmasını mı? Böyle bir durumda insan vücudu bu radyasyona nasıl dayanacak?
MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam bende bu radyasyon olayını bildiğim için zaten kablosuz şarj sistemlerinden pek bir şey beklemiyorum. Bu arada bir kaç metre mesafede bir den fazla cihazı haret halinde şarj eden sistemler mevcut ve bunun satışı yapılıyor bildiğim kadarı ile fakat insan sağlığına olan etkilerinden bahseden yok. Bazı kaynaklarda cep telefonlarının yaydığı radyasyonun, kablosuz şarj cihazlarının yaydığı radyasyondan 3-4 kat daha fazla olduğu söyleniyor. Neyse konunun aslı şu.
Mantıklı değil. Neden?
Bir önceki mesajımda da biraz bahsettiğim gibi pek bir avantajı yok. Hem telefonu eline alıp kullanamıyorsun( stand ile birlikte kullanırsan o başka) satanda bağlı kalıyor. Yani aslında kablolu şarj çok daha esnek ve taşınabilir bir kullanım sunuyor. Onuda geçtim telefon sabit duracaksa ha kabloya takmışsın ha standa takmışsın her halükarda o kablo adaptörden çıkıp masanın üzerine geliyor mu? Geliyor. Eee ne anlamı kaldı. (Özel uygulamalar var evet doğrudan masanın yada komidinin içerisine gömülü sistemler fakat onlarda da kablo yine pirizden masaya yada komidine gelmek zorunda)
Bir diğer konu enerji kaybı. Zaten eskiden beri kullandığımız trafolar ( şarj adaptörleri) verimliliği %80-%90 civarı olan aletler. Birde buna kablosuz şarj sıtandını eklediğinde ne oluyor. %10 adaptörden kayıp + %10 da kablosuz standdan kayıp ettimi sana toplamda %20 kayıp. Birde Standdan telefonun bataryasına ulaşana kadar da bir %10 kayıp yaşasa toplamda %30 kayıp olur.
Bir başka konu maliyet. Genel anlamda düşündüğümüzde zaten maliyetleri yüksek olan şarj adaptörleri ve kaliteleri kabloların üzerine bir de stand maliyeti yükleniyor. Maliyet üstüne maliyet.
Tüm bu maddeleri düşündüğümde bana kablosuz şarj modasında tek bir avantaj yokken bir kaç farklı dezavantaj gözükmekte. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz der geçerim.