Ana Başlık Xiaomi Mi9 Teknik Özellikler & Genel Bilgiler

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
7
5G li cihazlar çıkarsa ilk G.Kore'de çıkar. Dünyanın en hızlı mobil internet kullanımı G.Kore'dedir. 5G için henüz çok erken. Bizde 2020 olmadan göreceğimizi sanmıyorum.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Evet 5G için de yazacaktım ama atlamışım. Arkadaşımızın da dediği gibi 5G'nin ülkemizde yaygınlaşması için henüz çok erken. 5G gelene kadar herhalde Mi11 ya da Mi12 modelleri çıkacaktır.

Mi MIX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nebulaxis

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alper
Cihazım
Mi 9
Konular
0
Telefon 48 saat içerisinde Global olarak giriş yapacak. Tahmini geliş tarihi ile ilgili bir bilgi sahibi olan var mı ? Xiaomi'nin bazı telefonları erken, bazı telefonları geç geliyor. Nedeni bilmiyorum.

İthalatçı firmalar veya Evofone ne yapar ne eder bilmiyorum. Ancak fiyat konusunda tahmin yürüteceğim.

S10+ 1000 dolardı ve 7500 TL'den satışa çıktı. 1000 dolar 5200 TL yapıyor. Yine 2300 TL fazlası var, tabi bu fazlalığın içinde vergiler ve kar fazlası var. Ayrıca Samsung'un Türkiye'de fiyat iyileştirmesi yaptığını söyleyenler de var. Neyse ne, fazla kafa yormayacağım, şuan fiyatı 7500 TL olmasına rağmen ben düz 8000 TL diyeceğim.

Diğer yandan, Xiaomi Mi 9 ise 450 dolar, telefon bu fiyattan çıkacak olmasına rağmen ben yuvarlayarak 500 dolar diyorum. Basit bir oran yaparsak:
Yukarıda dediğim gibi,

1000 dolar 8000 TL ise
500 dolar 4000 TL yapar.

Ben yine suyunu çıkarıyorum ve 500 TL daha ekliyorum.
Sonuç olarak Xiaomi Mi 9'u satın alacağımız fiyat 4500 TL'ye denk geliyor.

İleride telefonlara uygulanan ÖTV artacak deniliyor, tabi Cumhurbaşkanına yetki verildi ancak şuan için bir artırılma durumu yok. Ben güncel olarak bugünden hesaplama yaptım, ve bu hesaba göre de en fazla 4500 TL gibi bir fiyattan satın almamız gerekiyor.

Eğer ithalatçı firmalar veya Evofone bu telefonu bahsettiğim fiyatın üstünde çıkarmaya çalışırsa gerçek fiyattan ne kadar saptıklarını ve ne kadar kötü bir fiyatlandırma yaptıklarını görmüş olacağız.

Mi 9'un gereksiz yüksek fiyatlarda çıkması demek satışlarının otomatik olarak düşmesi anlamına gelecektir, çünkü öte yandan 6500 TL'ye Samsung Galaxy S10 yanında hediye çeki ve kulaklık ile satın alınabiliyor. Fiyat eğer buralara yaklaşırsa insanlar Samsung tercih edecektir. Bakın lütfen yanlış anlamayın Mi 9, S10'dan bence daha güzel bir telefon ancak dediğim gibi Mi 9'da yapılacak kötü bir fiyatlandırma ciddi anlamda aleyhine olacaktır.

İyi günler.

Son düzenleme:

Sekot

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Meslek
Videographer
Konular
6
Telefon 48 saat içerisinde Global olarak giriş yapacak. Tahmini geliş tarihi ile ilgili bir bilgi sahibi olan var mı ? Xiaomi'nin bazı telefonları erken, bazı telefonları geç geliyor. Nedeni bilmiyorum.

İthalatçı firmalar veya Evofone ne yapar ne eder bilmiyorum. Ancak fiyat konusunda tahmin yürüteceğim.

S10+ 1000 dolardı ve 7500 TL'den satışa çıktı. 1000 dolar 5200 TL yapıyor. Yine 2300 TL fazlası var, tabi bu fazlalığın içinde vergiler ve kar fazlası var. Ayrıca Samsung'un Türkiye'de fiyat iyileştirmesi yaptığını söyleyenler de var. Neyse ne, fazla kafa yormayacağım, şuan fiyatı 7500 TL olmasına rağmen ben düz 8000 TL diyeceğim.

Diğer yandan, Xiaomi Mi 9 ise 450 dolar, telefon bu fiyattan çıkacak olmasına rağmen ben yuvarlayarak 500 dolar diyorum. Basit bir oran yaparsak:
Yukarıda dediğim gibi,

1000 dolar 8000 TL ise
500 dolar 4000 TL yapar.

Ben yine suyunu çıkarıyorum ve 500 TL daha ekliyorum.
Sonuç olarak Xiaomi Mi 9'u satın alacağımız fiyat 4500 TL'ye denk geliyor.

İleride telefonlara uygulanan ÖTV artacak deniliyor, tabi Cumhurbaşkanına yetki verildi ancak şuan için bir artırılma durumu yok. Ben güncel olarak bugünden hesaplama yaptım, ve bu hesaba göre de en fazla 4500 TL gibi bir fiyattan satın almamız gerekiyor.

Eğer ithalatçı firmalar veya Evofone bu telefonu bahsettiğim fiyatın üstünde çıkarmaya çalışırsa gerçek fiyattan ne kadar saptıklarını ve ne kadar kötü bir fiyatlandırma yaptıklarını görmüş olacağız.

Mi 9'un gereksiz yüksek fiyatlarda çıkması demek satışlarının otomatik olarak düşmesi anlamına gelecektir, çünkü öte yandan 6500 TL'ye Samsung Galaxy S10 yanında hediye çeki ve kulaklık ile satın alınabiliyor. Fiyat eğer buralara yaklaşırsa insanlar Samsung tercih edecektir. Bakın lütfen yanlış anlamayın Mi 9, S10'dan bence daha güzel bir telefon ancak dediğim gibi Mi 9'da yapılacak kötü bir fiyatlandırma ciddi anlamda aleyhine olacaktır.

İyi günler.
bu güzel yazınız için öncelikle teşekkür ediyorum söylediklerinizin hepsine katılıyorum ama şunu merak ediyorum cihaz ithalatcı garantili ne zaman gelebilir acaba mi8i sattım parası hazır duruyor :) ne kadar bekleriz acaba tahmini ?

Nebulaxis

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Alper
Cihazım
Mi 9
Konular
0
Rica ederim. Mi 9 birkaç saat önce Global girişini yaptı. Önümüzdeki hafta içerisinde ise Avrupa'da satışa başlayacak. (Perşembe-Cuma günü gibi) Hatta şuan İngiltere, Fransa, İspanya gibi ülkelerde de ön siparişleri açıldı. Avrupa'ya gerçekten hızlı geldi yani.

Türkiye'ye gelirsek ithalatçı firmalar ve Evafone'un durumunu bilmiyorum. Keşke bilebilsek, keşke forumlarda ilgili firmaların yetkilileri bilgi verse, keşke attığım maillere cevap verseler, keşke şu sıralar onlar da ön siparişleri açsalar... Sırf Mi 9 için demiyorum, diğer Xiaomi telefonlar için de bir ilgisizlik var sanki. Tabi kimseyi de bilmeden eleştirmek istemem telefonları hızlı bir şekilde getirmek için imkanlar el veriyor mu vermiyor mu...

Nitekim ben Mi 9'un gecikmeyeceğini düşünüyorum. Ya da en azından Martın ilk haftası ithalatçı firmalardan veya Evafone'dan bir haber alırız bence. Akabinde de Mart sonuna kadar ithalatçı firmalar Hepsiburada üzerinden satışlara başlar diye düşünüyorum. Yapılması gereken en erken hareket bu olur herhalde. Temennim de bu yönde. Umarım Nisan'a veya Mayıs'a kalmaz.

Son düzenleme:

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
Şunu şuraya atayım dursun. Ön satışlar başlamış almanyada..
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sekot

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Xiaomi Mi 9
Meslek
Videographer
Konular
6
Avrupada 449 euro ise turkiyede ithalatcı garantili ne kadar olur tahmini 4000tl param var benim yetmiyomus bide :)))

monvance

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÖmerF Koca
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Öğrenci
Konular
34
Şunu şuraya atayım dursun. Ön satışlar başlamış almanyada..
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

450€ adamlar için hic bisi. keske bizdede boyle olsa. dusunsenize 1000₺ felan

Sent from my MI 6 using Tapatalk

FuXiN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9T
Konular
19
128 GB olanı da 499 euro
Birde band 20 ile ilgili şöyle bir yazı var ama almanca olmadığı ve çeviri de pek anlaşılir olmadı için koyayım çeviren olursa bilgi almış oluruz..

"
Das hierzulande wichtige LTE-Band 20 unterstützt das Xiaomi Mi 9 in der vorgestellten Variante nicht. Allerdings dürfte das bei der auf dem Mobile World Congress erwarteten globalen Variante der Fall sein."

Üst Alt