Ben otomatik ayarda kullanıyorum, ama çekeceğim fotoda nesneler hareketli değilse HDR yi açık çekiyorum, çok daha güzel fotoğraflar ortaya çıkıyor. Özellikle karanlık ve iç mekan çekimlerinde ya HDR ya da gece modunu açın ve çekim süresince telefonu hiç kıpırdatmayın. Karanlıkta Normal moddaki kumlanma çamurlaşma gibi sıkıntılardan böylece kurtuluyorsunuz. Otomatik modda gece çekimi çok kötü. Ayrıca ben ayarlardan düşük ışıkta fotoğrafları iyi hale getir seçeneğini de kapattım. Eğer telefonu sabitleyip çekebilme imkanı olursa da manuel modda pozlama süresini arttırıp isoyu düşürerek net kumlanma olmayan güzel gece fotoğrafları çekilebiliyor. Bir de telefonun ekran ayarlarına girip Renkler&Karşıtlık seçeneğinden otomatik karşıtlık seçiliyse değiştirin. Standart veya karşıtlığı arttırı seçin bu da ekran parlaklığı yüksek iken ışık altında fotoğraflardaki ve ekrandaki diğer görüntülerdeki bozuklukları düzeltecek. Ben karşıtlığı arttır seçeneğini kullanıyorumsanki samsungun super amoled ekranları gibi oluyor canlı parlak renkler. Bu da çok farkettiriyor.[/QU