Evet açık hocam. Cihaz root olmadığı için atamıyorum sanırım. Bootloader kilidinin açılması için talep oluşturdum. Daha sonra tekrar deneyeceğim.Diag kodunu actiniz mi ?
Hocam bu islemler icin root sart .....Şuana kadar yaptıklarım:
Com port üzerinden cihazı bağladım backup aldım ve gerekli imei düzenlemesini yaptım. adb üzerinden su yetkisi oladığı için
# dd if=/dev/zero of=/dev/block/sde28
# dd if=/dev/zero of=/dev/block/sdf3
# dd if=/dev/zero of=/dev/block/sdf5
bu komutları çalıştıramadım. permission denided hatası veriyor.
İmei atma islemini tekrarlayin orjinal aldiginiz yedek varsa buyuk ihtimal .qcn yedeginiz bozulmusMerhaba arkadaşlar. Mi4 LTE-CT 16gb modelinde telefon aldım.Uzerinde miui7 vardı. Bykatre ustamızın anlatımındaki gibi elimdeki hurda telefonun imei ini attım. Cihazın menüsüne de yeni attığım imei geldi her şey normaldi. Ama sim kartı takıyorum. hat gelmiyor. Manuel olarak hatları arattım ve kartım türkcell ona girmeye çalıştığımda "can't connect this network right now try again later" diyordu. reset attım. Factory reset attım aynı.
Sonra anlatımlara göre en güncel Miui8 global developer romu yükledim. attığım Imei menude gene sorunsuz görünüyor. Türkcell simkartın menüsüde geliyor. Ama gene hat gelmiyor ve hatta şimdi manuel aramada hiç şebeke bulamıyorum.
Valla çıldıracam . Ustalarım bir yardım edin lütfen.
Öncelikle telefonu unlock edin hocam.Selam arkadaşlar yeni bir Mİ5 kullanıcısı olarak yardıma ihtiyacım var telefon kayıtsız imei atılması lazım elimde imei var su an telefon açık kullanıyorum mıuı global 7.2.4.0.0 sürümü yüklü ana menüler türkçe ama alt menüler ingilizce nasıl yaparım yardımcı olun