Xiaomi mi5 adaptör

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yapılan şey çok yanlış. QC3.0 destekli bir cihaza sırf elinde Euro tipi adaptör bu var diye QC2.0 destekli bir adaptör koymak çok saçma sapan birşey.
Ben burada asıl, adaptör ile ilgili olarak yazacağım.
Resimdeki adaptör, üzerindeki değerlere bakıldığında QC2.0 destekli gibi görünüyor. Ancak üzerinde logosu olmadığı için gerçek manada bu desteği verip vermediği meçhul tabi. Bazı arkadaşların burada ısrarla üzerinde durdukları % bilmem kaça şu kadar saatte geldi gibi ispatlar geçerli olamaz. Çünkü bu değerler laboratuvar ortamlarında alınırlar, günlük kullanımda değil. Bende bir şarj 87 dk sürebilirken ertesi gün 120 dk, bir başka gün 70dk sürebilir. Çünkü cihazın bulunduğu ortam sıcaklığı, cihazın sıcaklığı, şarj esnasındaki cihazın pil harcama durumu falan çok önemli etkenlerdir. Hepinizin bildiği gibi sıcaklık arttıkça şarj akımı düşürülmekte böylece cihazın hasar görmesi engellemektedir. Yine hepinizin bildiği gibi cihazın baz istasyonlarına yada Wifi modemlere olan uzaklığı da cihazın pil performansını etkilemektedir. Sinyal ne kadar düşükse cihazın gücü o kadar arttırılmaktadır. Bu da pilin o kadar fazla harcanması manasına gelir.
Diğer bir husus ta QC2.0 ile QC3.0 arasındaki farkı ayırdetmek çok kolay değildir. Toplamda 10-15 dakikalık bir fark ya vardır yada yoktur diye hatırlıyorum. Bu da zaten yukarda yazdığım etkenler yüzünden belirleyici bir husus olamaz.
Şimdi hem Mi4'ün QC2.0 destekli adaptörünü, hemde Mi5'in QC3.0 destekli adaptörünü ekleyeceğim. Değerleri okunabiliyor.

Mi4 QC2.0

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Mi5 QC3.0

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI PAD 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ufku

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ufku
Cihazım
Mı 5
Konular
0
Aynen de kimse benim soruma cevap vermiyor neden cevap vermiuorsunuz bana? O kadar kişi mi5 kullanıyor altı ustu şarj süresini yazacaksınız bu kadar zor mu
N11 den aldım aynısı çıktı 2 saate yakın şarj ediyor.

Kamboc

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veysel
Cihazım
Mi5s Plus
Konular
24
Acaba n11 den alınma cihazlar mı bu şarj aletiyle geliyor diye düşünmeden edemeyeceğim şimdi.

buharags şarj aletinin birkaç fotosunu paylaşır mısınız? Cihazı nereden aldınız? Kutudan çıkan şarj aleti mi o?
Aynen N11 ve Hepsiburada'dan alınan ürünlerin içinden bu adaptör çıkıyor.

yasinsil

#Hash
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
OnePlus 5
Meslek
Uçak Teknisyeni
Konular
11
Birisi orjinal qc3 destekli şarj aletiyle mi5 i ortalama kaç dakikada şarj ettiğini yazabilir mi ona göre bizimki farklı diye üzülelim :)

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Birisi orjinal qc3 destekli şarj aletiyle mi5 i ortalama kaç dakikada şarj ettiğini yazabilir mi ona göre bizimki farklı diye üzülelim :)
%13 oranında fark var diyim :)

GT-S7580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

object1500

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Object1500
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
3
Beyler bu adaptör yeni miui 8 ile şarj denedim 1 sa 25 dkda şarj etti tabi kullandimda telefonu şarjda iken, dert etmeyin sorun yok

mservet

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Servet
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
30
Selam bende Mİ5 var şarj cihazıda 3.0 destekliyor (orijinal) %1 den %100 1saat 40 dakikada tam dolum yapıyor bir çok defa denedim

object1500

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Object1500
Cihazım
Redmi Note 8 Pr
Konular
3
Selam bende Mİ5 var şarj cihazıda 3.0 destekliyor (orijinal) %1 den %100 1saat 40 dakikada tam dolum yapıyor bir çok defa denedim
Teşekkürler dostum, ben miui 8 e geçtim 1 sa 25 dk yazdı 0dan 100 olana kadardi bildiğim kadarıyla

Stereohydrate

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat Suvari
Cihazım
Mi 8
Konular
6
Ben hepsiburada.com dan aldım, değerlerini tam hatırlamı4yorum ama %15 lerdeyken şarj ediyorum ve 1 saat 5 dakikada falan full şarj ediyor.

Hn33

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Mi5
Konular
0
Kendime Hepsiburada com dan aldığım orijinal hızlı şarj çıkmadı amcama da n11 den aldım onda hızlı şarj çıktı

Üst Alt