Yardım Xiaomi Mi Note 2 Ekran kırıldı

evrens

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Evren
Cihazım
mi 5
Konular
3
Merhaba,

Xiaomi Mi Note 2 ekranım yere düşerek kırıldı. Sanırım ekran değişim yapan insanların stoklarında pek bulunmuyor. Yeni bir ekran nerde taktırabilirim?

Aliexpress'ten alıp işi bilen birine de taktırmak bir seçenek ama aliexpress'ten hangisini alacağımı bilemedim.

180 $ civarına da var 230 $ civarına da. Farklarını çok anlamadım ve satıcılardan birine sordum. Pahalı olan için "with frame" dediler. Frame'den kastın ne olduğunu bilen var mı? Benim frame'li olana ihtiyacım var mı?
Türkiye'de stoğunda bu yedek parça olan varsa tabii aliexpress ile uğraşmaya da gerek kalmaz ama ben bulamadım. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler. İstanbul Anadolu yakasındayım.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

evrens

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Evren
Cihazım
mi 5
Konular
3
Gecmis olsun sizin ekran hala kırıkmi?
Bende note 2 almayı dusunuyom. Ama dedim şimdi korkudan.

Note 2 gayet güzel bir telefon ama tabii ekranın kavisli olması problemi yüzünden fazladan dikkat gerektiren bir telefon. Ekran koruyucular ne kadar işe yarar bilemiyorum ama çok işe yaracağını sanmam. Benim telefon 1 aylıktı, henüz doğru dürüst bir ekran koruyucu bulamamıştım.
Diğer yandan bir arkadaşım Galaxy S7 Edge'i düşürmüş, ekranda koruyucu olmasına rağmen kırılmış.
Netice itibariyle telefonu düşürme riskinize göre kendinizi değerlendirin; ben düşürürüm, dikkatsizimdir ya da günlük hayat tarzım düşürmeye elverişli derseniz kavisli ekran tercih etmeyin.
Dediğim gibi telefon gayet güzel ama kavisli ekran risk.
Bugün Delta Servis'e elden götürdüm. Ellerinde parça yok, yurt dışından gelecekmiş. Fiyat olarak 800 TL dediler. Toplam 800 mü ödeyeceğim diye 2 kere teyit ettirdim, evet dediler.

Oyla:

altanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi Note 2
Meslek
Eğitimci
Konular
30
akıllı olan adam mi note 2 almaz.
Ne alaka? İlk Mi Note 2'mi 3 ay kullandım,çin versiyondu.Sonra onu satıp globalini aldım,4 ay da onu kullandım.Harika bir telefon.İnsani bir hatadan dolayı yere düşen bir cihaz kırılamaz mı?O zaman iphone,samsung vs alan da akılsız.Onlar da düşünce ekran kırılıyor.
Diğer taraftan akılsızlığı cihazın özelliklerine bazında söylüyorsan ona da cevabım var.Kaç tane Xiaomi kullandın birader şimdiye kadar?
Ben Redmi serisi hariç neredeyse hepsini kullandım.Xiaomi cihazların piyasadaki diğer cihazlardan sağlamlık anlamında bir tık altta olduğunu herkes bilir.Fiyat performans ürünleridir.Tercih de buna göre yapılır.Yani akılsılıksa buradaki herkes akılsız senin mantığına göre.Ha,ben 2 adet Mi Note 2 kullanmışım,demek ki bayağı gerizekalıymışım.
Hay Allahım ya,yaş sınırı getirilsin şu foruma artık.

Oyla:

dervisates

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dervis
Cihazım
5s plus 128
Konular
5
Ne alaka? İlk Mi Note 2'mi 3 ay kullandım,çin versiyondu.Sonra onu satıp globalini aldım,4 ay da onu kullandım.Harika bir telefon.İnsani bir hatadan dolayı yere düşen bir cihaz kırılamaz mı?O zaman iphone,samsung vs alan da akılsız.Onlar da düşünce ekran kırılıyor.
Diğer taraftan akılsızlığı cihazın özelliklerine bazında söylüyorsan ona da cevabım var.Kaç tane Xiaomi kullandın birader şimdiye kadar?
Ben Redmi serisi hariç neredeyse hepsini kullandım.Xiaomi cihazların piyasadaki diğer cihazlardan sağlamlık anlamında bir tık altta olduğunu herkes bilir.Fiyat performans ürünleridir.Tercih de buna göre yapılır.Yani akılsılıksa buradaki herkes akılsız senin mantığına göre.Ha,ben 2 adet Mi Note 2 kullanmışım,demek ki bayağı gerizekalıymışım.
Hay Allahım ya,yaş sınırı getirilsin şu foruma artık.

arkadasım yaş sınırına katılmakla birlikte zeka seviyesinede dikkat edilmesini şiddetle tavsiye ediyorum.

burada telefonun ekranından ve pahalılıgından bahsediyoruz, sen marka ve butun modellerınden bahsedıyorsun nerdeyse.

telefon alırken dikkat edilmesi gereken hususlar neler ? Yedek parça ücreti, Kamera Performansı , Batarya Performansı ve tasarım

2500 tl telefon alıyorsun ekran kırılıyor, aliexpressde mınımum rakamam 200 usd + montaj ( yani yedek parca konusunda sınıfta kaldı mı note 2 )
Arka kamera 23mp gündüz güzel az karanlık olsun hesap makınesi modunda ( kamera konusunda da sınıfta kaldı )
Batarya 4000 mah 1 gun rahat kullanım ( artılarından bir tanesi )
Ekran 5.7 inc tek elle kullanım imkansız ve aşırı kaygan kılıfsız düşürmeden ekranı kırmadan kullanabilecek yiğit oldugunu zannetmiyorum.

sen tlf nu alalı daha 3 4 ay olmuş rahatsın konuşuyorsun o ekran kırılsın o zman görürüz seni gelip burada nasıl bagırıyorsun mı note 2 pısmanlıktır die.

artılarını eksilerini yazdık, aksini iddia ediyorsan konusalım, yok kardes ben sana katılıyorum yinede tercih meselesi istiyen alsın diyorsan ztn uzatmaya gerek yok.

mi note 2 yerine mi5 ve mi6 alın.

Oyla:

altanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bülent
Cihazım
Mi Note 2
Meslek
Eğitimci
Konular
30
arkadasım yaş sınırına katılmakla birlikte zeka seviyesinede dikkat edilmesini şiddetle tavsiye ediyorum.

burada telefonun ekranından ve pahalılıgından bahsediyoruz, sen marka ve butun modellerınden bahsedıyorsun nerdeyse.

telefon alırken dikkat edilmesi gereken hususlar neler ? Yedek parça ücreti, Kamera Performansı , Batarya Performansı ve tasarım

2500 tl telefon alıyorsun ekran kırılıyor, aliexpressde mınımum rakamam 200 usd + montaj ( yani yedek parca konusunda sınıfta kaldı mı note 2 )
Arka kamera 23mp gündüz güzel az karanlık olsun hesap makınesi modunda ( kamera konusunda da sınıfta kaldı )
Batarya 4000 mah 1 gun rahat kullanım ( artılarından bir tanesi )
Ekran 5.7 inc tek elle kullanım imkansız ve aşırı kaygan kılıfsız düşürmeden ekranı kırmadan kullanabilecek yiğit oldugunu zannetmiyorum.

sen tlf nu alalı daha 3 4 ay olmuş rahatsın konuşuyorsun o ekran kırılsın o zman görürüz seni gelip burada nasıl bagırıyorsun mı note 2 pısmanlıktır die.

artılarını eksilerini yazdık, aksini iddia ediyorsan konusalım, yok kardes ben sana katılıyorum yinede tercih meselesi istiyen alsın diyorsan ztn uzatmaya gerek yok.

mi note 2 yerine mi5 ve mi6 alın.
Xiaomi cihazların hiçbiri,bak tekrar ediyorum hiçbiri,sağlamlık+kamera+ergonomi ve ele sağlam oturuş+parça ve tamir ucuzluğu kriterleri tam olarak karşılayamaz.
Mi5 demişsin,oğlumda var,yamuldu cihaz.sebebi arka cepte fazla taşıma.benim 2 yıl önce aldığım da 20 cm den düştü arka kapka çıktı ve kenarı içeri gömüldü.
Mi6 alanların çoğu farklı sebeplerden pişmanlıklarını yazıp duruyorlar.Çok övülen kamerasının bile tozlu ve buğulu çekimleri anlatılıyor forumlarda.sağlamlığı ise eh işte.
Redmi 4'ler sağlam ama ergonomi ve şıklıkta sınıfta kalıyorlar.
Mi Note 2 için yazdıkların doğru.
Peki Mi6'nın camı kırılsa 50 liraya mı yaptırabileceğini düşünüyorsun?

O zaman neden hala Xiaomi kullanıyoruz?Manyak mıyız biz?
Çünkü emsallerine göre ucuzlar ve performansları neredeuse onlarla aynı.Miui arayüzü çok güzel be kişiselleştirmeye çok açık.Olay tamamen bu.
Sağlam cihaz arayanlar için Sony,HTC,Iphone ve Cat cihazları var.Ama fiyatları aynı özelliklerdeki Xiaomi'lerden 2 kat pahalı.

Sonuç?Senin mantığınla bakıldığında Xiaomi kullanmak apatallıktır.Çünkü hiçbir cihazı tüm özelliklerde muhteşem değildir.
Bana göre ise;Xiaomi kullanmak akıllıcadır.Çünkü ucuzdur,f/p cihazıdır,dikkatli kullanırsan cihazda sorun yaşamazsın,kamerası genellikle idare eder.

Not:zeka seviyesi konusundaki ince göndermeni anladım ama üstüme almıyorum.Liseli muhabbeti yapacak değilim burada.Yaşı belli kişiler ise düşüncesizce ve birilerini yaralayacak yorumlar yapmazlar.
Senin yorumun ise öyleydi.
Misal şunu yazsaydın sorun olmazdı.Mi Note 2 pişmanlıktır.Olabilir.
Ama aptallıktır yazmak kendince ukala bir kişinin hezeyanıdır.Ben de buna cevap verdim.Durum bu.

Oyla:

dervisates

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dervis
Cihazım
5s plus 128
Konular
5
Xiaomi cihazların hiçbiri,bak tekrar ediyorum hiçbiri,sağlamlık+kamera+ergonomi ve ele sağlam oturuş+parça ve tamir ucuzluğu kriterleri tam olarak karşılayamaz.
Mi5 demişsin,oğlumda var,yamuldu cihaz.sebebi arka cepte fazla taşıma.benim 2 yıl önce aldığım da 20 cm den düştü arka kapka çıktı ve kenarı içeri gömüldü.
Mi6 alanların çoğu farklı sebeplerden pişmanlıklarını yazıp duruyorlar.Çok övülen kamerasının bile tozlu ve buğulu çekimleri anlatılıyor forumlarda.sağlamlığı ise eh işte.
Redmi 4'ler sağlam ama ergonomi ve şıklıkta sınıfta kalıyorlar.
Mi Note 2 için yazdıkların doğru.
Peki Mi6'nın camı kırılsa 50 liraya mı yaptırabileceğini düşünüyorsun?

O zaman neden hala Xiaomi kullanıyoruz?Manyak mıyız biz?
Çünkü emsallerine göre ucuzlar ve performansları neredeuse onlarla aynı.Miui arayüzü çok güzel be kişiselleştirmeye çok açık.Olay tamamen bu.
Sağlam cihaz arayanlar için Sony,HTC,Iphone ve Cat cihazları var.Ama fiyatları aynı özelliklerdeki Xiaomi'lerden 2 kat pahalı.

Sonuç?Senin mantığınla bakıldığında Xiaomi kullanmak apatallıktır.Çünkü hiçbir cihazı tüm özelliklerde muhteşem değildir.
Bana göre ise;Xiaomi kullanmak akıllıcadır.Çünkü ucuzdur,f/p cihazıdır,dikkatli kullanırsan cihazda sorun yaşamazsın,kamerası genellikle idare eder.

Not:zeka seviyesi konusundaki ince göndermeni anladım ama üstüme almıyorum.Liseli muhabbeti yapacak değilim burada.Yaşı belli kişiler ise düşüncesizce ve birilerini yaralayacak yorumlar yapmazlar.
Senin yorumun ise öyleydi.
Misal şunu yazsaydın sorun olmazdı.Mi Note 2 pişmanlıktır.Olabilir.
Ama aptallıktır yazmak kendince ukala bir kişinin hezeyanıdır.Ben de buna cevap verdim.Durum bu.

hocam konuyu uzatmayalım bence liseli muhabbetine dönüyor dedigin gibi.
bak benım xaomi markasi ile alakalı bir şikayetım yok ben sadece mı note 2 cıhazı için soyledım. dogrdudur aptallık yerıne pısmanlık kelımesı kullanılabılırdı fakat pişmanlık birşeyi bilmeden alırsın memnun kalmazsın ,eksilerini görürsün pişman olursun, aptallık ise bildiğin halde hala tercih ediyorsan buna pısmanlık denilemez. yani ben mı note 2 ilk kullanıcılarındanım bıze hiç kimse demedi ki ya mi note 2 soyle boyle eksileri artıları şunlar şunlar die. bu yuzden biz pişmanız ama 1yıldır kullandıgımız cıhazın herseyını burada soyluyoruz bunu bile bile de hala mı note 2 tercih ediliyorsa buna pısmanlık denmez, aptallık denir.

mi 6 ekran kırılırsa parça fiyatı 100 tl felan olması lazım aliexpress de var ( hemen piyasaya düştü mi note 2 ekranı 6 ay sonra piyasaya cıktı 200 usd )

Oyla:

evrens

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Evren
Cihazım
mi 5
Konular
3
Kendi sorularımı sormak için açtığım başlıkta kendi sorularımın çoğuna cevap bulamamam yanında bir polemiğe ilaveten bir de kendimi soru cevaplar halde buldum kendimi :) İlginç bir forum tecrübesi oldu benim için.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
evrens hocam OLED ve AMOLED ekranlar sadece samsung ve LG tarafından üretiliyor dolayısıyla satın alacağınız ekran -dolandırılmadığınız taktirde- orijinal olacaktır ve verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Alırken çerçeveli olarak satın almanızı tavsiye ederim. İşçilikten kaynaklanabilecek sorunları en aza indirgemiş olursunuz.

@dervisates uzun zamandır forumda aynı şeyi yazıyorsunuz ve pek çok açıklama yapıldı ancak bir defa daha yazayım... Yukarıda da belirttiğim üzere OLED ve AMOLED ekranları üreten firmalar "tekel" oluşturmuş durumda. Bu nedenle piyasada sadece orijinal ekranlar bulunuyor ve bu ekranların fiyatları da çok yüksek. Aynı durum Samsung cihazlar için de geçerlidir, LG cihazlar için de... Ya da OLED ekran kullanan diğer cihazlar için de. Diğer Xiaomi modelleri IPS LCD ekran kullanırlar ve muadil ekranları bulmak nispeten daha kolaydır ve maliyeti daha azdır. OLED ekran kullanılmaz çünkü maliyeti yüksek demek fikrinizi beyan etmektir ancak yardım isteyen bir arkadaşımızı ve aynı cihazı kullanan kişileri "aptal" olarak yaftalamak hakarettir. Bu hatayı bilinçli bir şekilde yapmadığınızı var sayarak her hangi bir yaptırımda bulunmuyorum fakat tekrar etmeniz halinde forumumuzdan süresiz olarak uzaklaştırılacağınızı bildirmek isterim.

Oyla:

mendocino_610

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi Note 3
Konular
20
malesef oled/amoled/super amoled vs paneller pahalı arkadaşlar. Samsungun 2-3 senelik telefonlarının ekran fiyatlarına bakın aliexpressten, öyle 20-30 dolara ekran bulunmuyor çinde bile. Ekran cihazdan pahalıya geliyor. üstelik note 2 de kavisli oled panel var yani iki kat pahalı lafın kısası kırmayın ekranı :) yada almayın kırarım diyorsanız.

Oyla:

evrens

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Evren
Cihazım
mi 5
Konular
3
Sorulara işime yarar cevaplar veren arkadaşlara teşekkürler.
Aliexpress'ten ekran almaktansa Delta Servis'e bizzat giderek fiyat istedim. 800 TL dediler. Aliexpress'ten alsam da aşağı yukarı aynı fiyata gelecekti. Henüz telefonun servisteki işi bitmedi. Telefonu teslim aldığımda servis tecrübemi de ayrıca yazarak foruma katkı sağlamaya çalışacağım.

Oyla:

erdi1453

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdi
Cihazım
Mi6
Konular
1
Sorulara işime yarar cevaplar veren arkadaşlara teşekkürler.
Aliexpress'ten ekran almaktansa Delta Servis'e bizzat giderek fiyat istedim. 800 TL dediler. Aliexpress'ten alsam da aşağı yukarı aynı fiyata gelecekti. Henüz telefonun servisteki işi bitmedi. Telefonu teslim aldığımda servis tecrübemi de ayrıca yazarak foruma katkı sağlamaya çalışacağım.
Öncelikle umarım en uygun ve sorunsuz şekilde çözersiniz durumu. Onun dışında karaköyde yıldızhan pasajı var. Kime sorsanız gösterir. İstanbuldaysanız yada ulaşımınız varsa orada fiyat sormanızı tavsiye ederim nacizane. Emin olduğum şey eğer stok mevcutsa aliexpress fiyatına alırsınız. Bunu sayısız ekran değiştirmiş biri olarak söylüyorum .Bu zamana kadar herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt