Yardım Xiaomi Mi Note 2 Ekran kırıldı

evrens

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Evren
Cihazım
mi 5
Konular
3
Merhaba,

Xiaomi Mi Note 2 ekranım yere düşerek kırıldı. Sanırım ekran değişim yapan insanların stoklarında pek bulunmuyor. Yeni bir ekran nerde taktırabilirim?

Aliexpress'ten alıp işi bilen birine de taktırmak bir seçenek ama aliexpress'ten hangisini alacağımı bilemedim.

180 $ civarına da var 230 $ civarına da. Farklarını çok anlamadım ve satıcılardan birine sordum. Pahalı olan için "with frame" dediler. Frame'den kastın ne olduğunu bilen var mı? Benim frame'li olana ihtiyacım var mı?
Türkiye'de stoğunda bu yedek parça olan varsa tabii aliexpress ile uğraşmaya da gerek kalmaz ama ben bulamadım. Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler. İstanbul Anadolu yakasındayım.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

mendocino_610

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aykut
Cihazım
Mi Note 3
Konular
20
öncelikle geçmiş olsun bende eğimli ekrana düzgün koruyucu bulamadığım için çekiniyorum kırılmasından. Ekranı oled ve kavisli olduğu için çok pahalı ,normal ips ekranlar gibi çakması kolay yapılamıyor diye tahmin ediyorum bu sebepten orjinal yada yakın kalitede bulunuyor ve pahalı.
frame olayına gelirsek çerçeve demek yani sadece ekranın kendisi değil etrafındaki panelin oturduğu metal çerçeve ile birlikte satılanlar daha pahalıdır ama takması daha kolaydır çerçevesiz olanlarda sadece ekran paneli gelir eski paneli söküp yenisini cift taraflı band vs mazlemelerle çerçeveye tutturup sonra diğer komponentler takılır. sizdeki ekran zaten dağıldığı için sökmek çok problem olmaz parçalansada zaten çöpe gidecek. Ama az biraz anlamak ve elinizde gerekli malzemeler olması lazım, sıcak hava tabancası tormavidalar vs. yada bir bilene veya telefoncuya yaptırın ama fiyatta artacak tabi o zaman. 1500 1600 liralık cihaza 700 800 lira vermek ne kadar mantıklı o da apayrı bir mevzu malesef. ekranın kendisi sağlamsa sadece üstteki yapışık olan digitizer denilen yani dokunmatiği algılayan kısım alınıp takılabilir(herkesin dış ekran dediği aslında ekran olmayan şey) ama onuda takmak falan çok zor profesyonel ekipmanlar lazım. sizde lcd panelde hasarlı anladığım kadarıyla yani komple almanız gerekecek gibi duruyor.

Son düzenleme:
Oyla:

evrens

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Evren
Cihazım
mi 5
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu konuda ilk gönderimdeki sorularıma ilaveten merak ettiğim bir şey de şu;
Xiaomi firması orjinal yedek parça üretmiyor mu ki tek seçeneğimiz aliexpressteki yan sanayi ürünler?
Diyelim ki cihaz kırılmadı da kendi kendine arızalandı ve servise gitti. Yetkili servisler de bu yan sanayi ürünleri mi kullanıyor?

Oyla:

dervisates

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dervis
Cihazım
5s plus 128
Konular
5
Bu konuda ilk gönderimdeki sorularıma ilaveten merak ettiğim bir şey de şu;
Xiaomi firması orjinal yedek parça üretmiyor mu ki tek seçeneğimiz aliexpressteki yan sanayi ürünler?
Diyelim ki cihaz kırılmadı da kendi kendine arızalandı ve servise gitti. Yetkili servisler de bu yan sanayi ürünleri mi kullanıyor?

kardeş yılbaşından beri bekleyenler var burada ( ben ) 200 usd vermek istiyorsan aliexpress i tercih edebilirsin. 200 usd ekrana verecegıne kendıne yenı tlf al.

Oyla:

evrens

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Evren
Cihazım
mi 5
Konular
3
Yılbaşından beri beklediğiniz şey ne anlamadim?
Gonderinizde benim sorularimdan herhangi birine yanit yok.

Oyla:

Nemenem

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
cemil
Cihazım
lumia 830
Konular
0
Gecmis olsun sizin ekran hala kırıkmi?
Bende note 2 almayı dusunuyom. Ama dedim şimdi korkudan.

Oyla:

Conqueror1453

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Ali AYDIN
Cihazım
Maxiplus5
Konular
3
Malesef ince telefonlar hele Xiaomi'nin telefonları pek sağlam olmuyor ben de bu yüzden Mi5 almaktan vazgeçmiştim. Umarım telefonu tamir ettirip orijinali gibi kullanabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun..

Oyla:

evrens

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Evren
Cihazım
mi 5
Konular
3
akıllı olan adam mi note 2 almaz.
sizin kendi aklınızla olan probleminiz beni ilgilendirmez tabii ama böyle ipe sapa gelmez bir genelleme yaparak beni itham edemezsiniz. Soru sorulan bir gonderiye yazdiginiz yanit sorulara cevap içermiyorsa yazmamanizi rica ederim.

Oyla:

dervisates

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dervis
Cihazım
5s plus 128
Konular
5
sizin kendi aklınızla olan probleminiz beni ilgilendirmez tabii ama böyle ipe sapa gelmez bir genelleme yaparak beni itham edemezsiniz. Soru sorulan bir gonderiye yazdiginiz yanit sorulara cevap içermiyorsa yazmamanizi rica ederim.

sen ne anlatıon kardes ? akıllı olan mı note 2 almaz yazmışım, neresinde evrens e hitabendie diye yazıyor ? sen nıe uzerıne alındın ?
iyilik yapıyoruz pişman olmasın millet die ortaya yazmışım, banane senın aklından tercıhlerınden

Oyla:
Üst Alt