Global romu unutun gitsin
600 saat bekleyeceğiz. Zaten içinde ARB aktif Çin Stabil var. ARB aktifken Global'e geçiş imkanı var mı yok mu şimdilik bilemiyorum. 600 Saat sonra Xiaomi.eu, Mi-room, MiPro gibi romları kurar türkçe kullanırsınız. Tarihle ilgili birşey yazmıyor, sadece ülkelere Global Versiyon dağıtılmaya başlandı.
Sizin telefon unlocked konumundaysa Xiaomi.eu yada diğer romları kurabilirsiniz. Siz Global 9.6.6.0 kullanıyorsunuz, arkadaş ve ben Çin Stabil kullanıyoruz. Globale güncellemenin gelmesi bir iki ay sonradan oluyormuş.(
erkan1982 öyle demişti.)
Çin versiyon olan cihaza Xiaomi global, global olan cihaza çin romunun kurulmasını istemiyor. Çin telefonuna global kurup bl kapatırsan brick, global telefona çin kurup bl kapatırsak brick oluyor diyorlar. ARB aktif değilken çin versiyonlarına global rom kurulsa bile güncelleme almayacak diyorlar. ARB aktif değilken Çin versiyon cihaza global güncelleme yaparsan global üzerinden ARB aktif sürümü gelince telefon brick olabilir.(Görmeden kesin birşey diyemem.)
ARB aktif iken brick olursa yetkili servise göndermek lazımmış fakat Evofone forumumuzda birisine sadece global versiyon ve kendi sattığı cihazlara destek vereceğini söylemiş. Geriye iki seçenek kalıyor Çin yetkili servisine göndermek yada bir yöntem bulunana kadar brick konumunda kalması. ARB aktif değilken brick olunca şimdilik kurtarma yöntemi var mı bilemiyorum. Forumumuzda uzman kişiler Mi max 3 test point yöntemiyle edl moduna girerek kurtarılabilir mi onlar bilirler.
Size ve diğer arkadaşlara tavsiyem Xiaomi telefonlarını sadece Global ve Çin Versiyonu olarak görüp Global ve Çin Romu diye düşünmeyin. Brick etmeden bir dünya rom kurabileceğiz. Global Stabil yerine Xiaomi.eu vs. kurar geçeriz. Hem türkçe olur hem her hafta güncelleme gelir.
Eskiden samsung brick olunca jtag, asus brick olunca jtag ve moorefield alışmıştım. Xiaomi benim gelmeme özel ARB olayını çıkarttı. Yetmedi 720 saat beklemeyi çıkarttı. Benden ne alıp veremediği var bilmiyorum.
Global Versiyon Mi Max 3 Kutu Görüntüsü (Aslında daha net resimler vardı ama mi max 3 telegram grubundan çıktım)
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.